Self Tests: Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, απειλώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες εκβιασμού.
Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, επιχειρώντας να επανεκκινήσει την οικονομία με κινήσεις που εκτός του ότι δείχνουν ανικανότητα και προχειρότητα, απειλούν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εμπορίου τροφίμων, μεταφορών, υπηρεσιών καθαρισμού, κομμωτηρίων, εστίασης, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, είναι υποχρεωμένη να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα, ειδάλλως θα τους απαγορεύεται να δουλεύουν. Οι εργαζόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ και θα επιλέγουν τη δήλωση αποτελέσματος για τους εργαζόμενους. Θα απαγορεύεται στον εργοδότη να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν ο δεύτερος δεν έχει κάνει self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα στη πλατφόρμα. Αν ο εργαζόμενος προσέλθει στην εργασία του χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα, ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να μην αποδεχθεί την εργασία και αυτομάτως απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής έως ότου… συμμορφωθεί ο εργαζόμενος.
Αυτή είναι μια νέα, πρωτοφανής και δυνητικά ζοφερή πραγματικότητα στα εργασιακά, που οικοδομείται από τη Νέα Δημοκρατία με όχημα διάγνωσης ένα… αναβαπτισμένο rapid test που oι «φωστήρες» του Υπουργείου Υγείας ονόμασαν self test και το έριξαν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μετά την μαζική εφαρμογή στα σχολεία, αυτή η σαφέστατα ιατρική πράξη περνά και στον τομέα της εργασίας, με τον τουρισμό να ακολουθεί σε λίγο καιρό.
Μια ιατρική πράξη που η κυβέρνηση επιβάλλει υποχρεωτικά σε μεγάλο μερίδιο του λαού, με tests που έχουν 40% έως 50% πιθανότητα αστοχίας και που στις οδηγίες χρήσεως της εταιρίας η οποία τα κατασκευάζει, αναφέρεται ρητά πως η διενέργεια αυτού του test πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (ή παρουσία αυτού) και πως δεν προορίζεται για σκοπούς αυτό-διάγνωσης...
Το να εισαγάγει η κυβέρνηση μια υποχρεωτική ιατρική πράξη στον χώρο της εργασίας (όπως και στα σχολεία) ουσιαστικά βάζει από το παράθυρο τον αυριανό υποχρεωτικό εμβολιασμό (για τον κορονοϊό ή κάποια άλλη νόσο του μέλλοντος). Δημιουργεί ένα νέο status ψυχολογικής πίεσης και συνεχούς υγειονομικής παρακολούθησης του εργαζόμενου (ή του εργοδότη, του μαθητή, του δασκάλου κ.ο.κ.) που θα υπόκειται σε διαρκή έλεγχο της κατάστασης της υγείας του. Aν συνδυάσουμε δε και την υποχρεωτικότητα των test στην εργασία με τον νέο εργασιακό νόμο Χατζηδάκη που θα δώσει την χαριστική βολή στο 8ωρο, καταλαβαίνουμε για τι μεσαίωνα μιλάμε.