ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος


ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΗΜΑ 294x300 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΗΜΑ 

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος

Το Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων απεφάσισε την ίδρυση για τα μέλη του ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που έχει σαν στόχο την  ευαισθητοποίηση τους στην ιδέα και στο θεσμό του εθελοντισμού, να ενθαρρύνει  τη διάδοση της εθελοντικής  προσφοράς  αίματος  για την κάλυψη των αναγκών του τόπου μας σε αίμα.
Όμως η προσφορά αίματος δεν επιβάλλεται με νόμους και Π.Διατάγματα, αλλά στηρίζεται στον αλτρουισμό, στην κοινωνική ευαισθησία και στη αγάπη για το συνάνθρωπό μας και πηγάζει εθελοντικά από τη ψυχή του καθ’ ενός.
Όλοι μας έχουμε βιώσει, εναγωνίως πολλές φορές, την άμεση ανάγκη, ανευρέσεως αίματος σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μας.
Με αυτές τις σκέψεις, έχουμε τη γνώμη, πως ο Σύλλογος μας που είναι από τους μεγαλύτερους στην Πατρίδα μας  με 4.000 περίπου πολύτεκνες οικογένειες – μέλη, δεν πρέπει να υστερεί στον τομέα αυτό.
Από σήμερα 09/05/2012 έχει  συσταθεί ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ η οποία σε δεδομένη στιγμή θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών της σε αίμα και παράγωγά του.Στον εθελοντή αιμοδότη θα χορηγείται κάρτα και  θα δικαιούται αίμα για τον ίδιο και την οικογένεια του (πρώτου βαθμού συγγενείς) όταν χρειαστεί.Μπορείτε λοιπόν να προσέρχεσθε στο Γεν.Νοσοκομείο Λάρισας ή σε όποιο άλλο κέντρο αιμοδοσίας θέλετε και να δίνετε αίμα για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.
Παρακαλούμε όλοι σας να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή.

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών,κλινικά υγιής,χωρίς πρόβλημα αναιμίας,χρόνιας αλλεργίας,πρόσφατο χεορουργείο,τατουάζ ή  βελονισμό (το τελευταίο εξάμηνο),οδοντιατρική επέμβαση (το τελευταίο 20ημερο) και να μην είναι άυπνος,νηστικός,ταλαιπωρημένος.
Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για πίεση,χοληστερίνη-τριγλυκερίδια,ουρικό οξύ κ.λ.π θα πρέπει να μην τα έχει πάρει τουλάχιστον 24 ώρες.
Αν πρόκειται για γυναίκα,θα πρέπει να μην έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη,τον τελευταίο χρόνο.Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 μέρες απο το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.              ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝ.