ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

επιστολή προς υπεπθ για διορισμούς πολυτέκνων στην εκπ/ση


Θέμα: διορισμοί πολυτέκνων εκπαιδευτικών

κ.Υπουργέ,

Από πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης. Καταγράφηκε ότι το έτος 2017 οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 35.948 (γεννήσεις 88553 και θάνατοι 124501), ενώ την τελευταία τριετία (2015 -2017) οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 91.207 (γεννήσεις 273.298 και θάνατοι 364.505). Και το τρέχον έτος 2018 η δημογραφική κατάρρευση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό.
σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ως 29/10/2018 
θάνατοι  99.100  - γεννήσεις  72.183!!


Καθημερινά τα ΜΜΕ θίγουν το τόσο αυτό σοβαρό ζήτημα. Η διακομματική επιτροπή της Βουλής που ορίσθηκε για το σκοπό αυτό (να ακούσει τους διάφορους φορείς και να εισηγηθεί μέτρα ανάκαμψης του Δημογραφικού) θα λέγαμε ότι κινείται με ρυθμούς χελώνας, αφού μέχρι σήμερα….ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ!
Θέτουμε υπόψη σας ότι τη χρονική περίοδο 2004 ως το 2010 διορίσθηκαν στην εκπαίδευση περί τις 4.000 πολύτεκνοι προσφέροντας αντίστοιχα ανάλογο αριθμό παιδιών στη χώρα μας που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Αρκετοί εκμεταλλεύθηκαν το γενναίο μέτρο-κίνητρο της τότε ηγεσίας του Υπεπθ, απέκτησαν με τη βοήθεια του Θεού  παιδιά και διορίσθηκαν στην εκπαίδευση. Αρκετοί συνάδελφοι πολύτεκνοι προέβησαν σε  οικογενειακό προγραμματισμό πιστεύοντας στη συνέχεια και στη συνέπεια της Πολιτείας.
Αλλά..μάταια, διότι αυτός καταργήθηκε το 2010!
Πρόσφατα η Ε.Ε επισήμανε ότι την επόμενη 5ετία ο αριθμός των μαθητών στην Α/θμια εκπ/ση θα μειωθεί κατά 25%. Πιστεύουμε ότι αυτό το μέτρο-κίνητρο που θα επιφέρει νέες γεννήσεις στη χώρα μας θα πρέπει να επανέλθει. Πως; Να διορίζονται στην εκπαίδευση πολύτεκνοι σε ποσοστό 15% όπως ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. από κάπου πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη του δημογραφικού και πιστεύουμε ότι εκτός των άλλων κριτηρίων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των παιδιών.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την επιστολή μας και πιστεύουμε να λάβετε υπόψη τα παραπάνω.

από το γραφείο τύπου του συλλόγου