ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επιστολή Μαίρης Καμηλαράκη προς τους πολύτεκνους


Μαίρη Καμηλαράκη - Σαμαρά
Υπ.Βουλευτής  Ν.Δ  Ν.Λάρισας

Ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με την επιβίωση του ελληνικού έθνους, είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Με τους ρυθμούς που γιγαντώνεται το συγκεκριμένο ζήτημα, δημιουργεί συνθήκες διολίσθησης σε μια κατάσταση, στην οποία οι Έλληνες θα καταλήξουν στο τέλος να αποτελούν μειοψηφία στην ίδια τους τη χώρα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνουμε για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο. Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, πιστεύω ότι δικαιούμαι να τοποθετηθώ επί της ουσίας για το θέμα αυτό και να δεσμευτώ ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου μέσα από το Κοινοβούλιο για να ενισχυθούν αυτές οι οικογένειες που δίνουν ότι πολυτιμότερο μπορεί να δώσει κάποιος στην πατρίδα του.
Καταρχήν οφείλουμε να κάνουμε μια παραδοχή. Η Νέα Δημοκρατία, ενίσχυσε με συγκεκριμένα μέτρα και τις πολύτεκνες οικογένειες και τις τρίτεκνες. Και ήρθε στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει όλους τους Έλληνες, εφαρμόζοντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, που βύθισε τη χώρα σε εθνική κατάθλιψη.
Και σα να μην έφτανε αυτό, η βαθιά ύφεση, σπρώχνει τα παιδιά μας να επιλέγουν το δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Φτάσαμε δηλαδή, στις αρχές του 21ου αιώνα να διώχνουμε ότι καλύτερο έχει από επιστημονικό και εργατικό δυναμικό η χώρα, στο εξωτερικό.

Η Νέα Δημοκρατία, ευθύς εξαρχής όταν οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ, κατεδάφιζαν με πρωτοφανή αγριότητα όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, σε πείσμα και των ευρωπαίων εταίρων μας που ζητούσαν άγρια λιτότητα έκανε λόγο για ανάπτυξη. Τώρα, προεκλογικά όλοι κάνουν ότι θυμήθηκαν την ανάπτυξη, η οποία θα μπορέσει να δώσει μια προοπτική ελπίδας στον τόπο.
Μέτρα όπως η κατάργηση του άδικου χαρατσιού για τα ακίνητα και η μείωση των φόρων, είναι μόνο μερικές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της άγριας λιτότητας. άλλωστε, οι συγκεκριμένες συνταγές που εφαρμόστηκαν στους Ελληνες, τους γονάτισαν, δεν απέδωσαν και  μεγάλωσαν την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο και έχει πρόβλεψη και για τους πολύτεκνους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας, έγινε κουρελόχαρτο.
Προσωπικά έχοντας διαγράψει μια συνεχή διαδρομή στην πολιτική από το 2004 που κατήλθα ως υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά με τη Νέα Δημοκρατία, έδειξα ότι μοναδική μου πυξίδα αποτελεί η συνέπεια και η εντιμότητα. Με βάση αυτές τις αρχές, εξακολουθώ να πορεύομαι, ζητώντας από όλους τους πολίτες του νομού Λάρισας να στηρίξουν μια υποψήφια που απέδειξε στην πράξη ότι ξέρει να αγωνίζεται για ιδέες και αρχές.
Ως μητέρα δύο παιδιών, που έχει διαγράψει διαδρομή και στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και ως ελεύθερη επαγγελματίας, γνωρίζω ότι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης, αποτελεί εθνική ανάγκη, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως έθνος. Ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι τα παιδιά της.
Και επειδή η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι αποτελεί μια συνεπή δύναμη, που άνοιξε το δρόμο στην Ελλάδα για να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στην πράξη, πληρώνοντας ένα βαρύτατο πολιτικό κόστος, οφείλουμε να τη στηρίξουμε και να την αναδείξουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι Έλληνες πολίτες προς κάθε κατεύθυνση θα πρέπει να είναι σαφές. Οι αποτυχημένες πολιτικές των υπαλλήλων της τροϊκας, πρέπει να αλλάξουν. Το συνειδητοποιούν πλέον και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη Νέα Δημοκρατία και να την κάνουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να αρχίσει η αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής από την Ελλάδα.