ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ..

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ - ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ;

Επιστολή Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων

προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ

Κύριο Αντώνη Σαμαρά


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για να μην κατατεθεί η τροπολογία του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκου Μπόλαρη (πολύτεκνου αλλά σκεπτόμενου μόνο για το καλό του κόμματός του – που ήταν τα 2,5 τελευταία χρόνια όταν και με δικές του ψήφους χάθηκε η πληθώρα των πολυτεκνικών ευεργετημάτων), με την οποία χαρακτηρίζει πολυτέκνους τους έχοντες τρία παιδιά για όλα τα δικαιώματα των πολυτέκνων, πλην της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
Με τον τρόπο αυτό εξανεμίζονται όλα τα κομμάτια της πίτας που <<απολάμβαναν>> οι πολύτεκνοι, αφού στο ποσοστό των πολυτέκνων θα περιλαμβάνονται και οι τρίτεκνοι. Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι των 4,7,10 παιδιών στο ίδιο τσουβάλι;
Πώς είναι δυνατόν να ανοίγει το δρόμο ο εν λόγω κύριος σε πολλές χιλιάδες οικογενειών, οι οποίες θα διεκδικήσουν ως πολύτεκνες τη χορήγηση της ισόβιας σύνταξης, αφού θα απολαμβάνουν της συνταγματικής προστασίας;
Και όλα αυτά την ώρα που η Βουλή των Ελλήνων είναι έτοιμη να κλείσει, στέλνοντας βέβαια <<ένα ευχάριστο μήνυμα>> στους τρίτεκνους.
Πολλοί κ.Πρόεδρε, λένε: ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ; χάνεται έτσι η έννοια της πολυτεκνίας.  Εμείς προσθέτουμε και λέμε: συνάδελφοι τρίτεκνοι, μέσα σε 9 μήνες μπορείτε να γίνετε πολύτεκνοι με τη βοήθεια του Θεού και να ρθείτε και εσείς στο θαυμαστό κόσμο των πολυτέκνων!!!
Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό θέμα, να μην έχει προϋπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση της ΑΣΠΕ. Γιατί τόση βιασύνη;
Κ.Πρόεδρε,

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με το να κατεβάσουμε τον πήχυ στα τρία ή δυο παιδιά. Πρέπει να πάψει η μητριά πολιτεία να βλέπει τους πολύτεκνους σαν αριθμούς, το τι κοστίζουν στο κράτος και να δώσει ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ όπως ήταν οι διορισμοί των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και το 20% των θέσεων του Δημοσίου των πανελλαδικώς προκηρυσσομένων (δικά σας νομίζουμε ευεργετήματα).

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.                            ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝ.

 ============================================


Σχόλιο του Γεν.Γραμματέα της ΑΣΠΕ
κ.Μανώλη Χρυσόγελου 

Ο εμπαιγμός του πολυτέκνου κ. Μάρκου Μπόλαρη, υφυπουργού Υγείας,



Εν κρυπτώ είχε ετοιμάσει τροπολογία την οποία επρόκειτο να καταθέσει αιφνιδιαστικά την Τρίτη 10/4 κατά τη συζήτηση σ/ν του υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο συμπεριελήφθη και η ταλαιπωρημένη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.
Την ύπαρξη τροπολογίας που αφορούσε τους πολυτέκνους και τους τριτέκνους ο κ Μπόλαρης ηρνείτο κατηγορηματικά. Ο μοναδικός λόγος αυτής της άρνησης ήταν προφανώς να μην υπάρξει καμία αντίδραση από τους πολυτέκνους. . Το σωματείο μάλιστα των τριτέκνων έλαβε γνώση του σχεδίου της τροπολογίας και απέστειλε και τις παρατηρήσεις του στον κ. Μπόλαρη.
Επίσης προφανές είναι το γεγονός ότι ο πολύτεκνος κ. Μπόλαρης λόγω της προεκλογικής περιόδου από τη μια δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους πολυτέκνους ψηφοφόρους και από την άλλη ήθελε να ικανοποιήσει αιτήματα των τριτέκνων ψηφοφόρων σε βάρος όμως των πολυτέκνων.
Το αποτέλεσμα που επέτυχε διπλό, αφενός να δυσαρεστήσει τους τριτέκνους, αφού δεν κατέθεσε την τροπολογία και αφετέρου να δυσαρεστήσει και τους πολυτέκνους  με το καταστήσει γνωστές τις προθέσεις του για αυτούς.
Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να κοιμάται ήσυχος μέχρι την ημέρα των εκλογών.