ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Έτσι εννοούν κάποιοι ¨σωτήρες¨ τα δημογραφικά κίνητρα!!



Διαμαρτυρία Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας



Α. σύμφωνα με ανακοίνωση 30/07/2016 του Υπεπθ ….<<Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια ΙΕΚ και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) >> ….στη μοριοδότηση των ειδικών κατηγοριών οι πολύτεκνοι γονείς  και τα τέκνα αυτών λαμβάνουν μόρια 10% ως ποσοστό επί του συνόλου της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν – το ίδιο ποσοστό λαμβάνουν τρίτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και ΑΜΕΑ.

Αυτή είναι η ειδική φροντίδα που επιβάλλει το Σύνταγμα; να εξισώνεται ο πολύτεκνος με άλλες κατηγορίες μη λαμβανομένου υπόψη ο αριθμός των τέκνων; Έτσι την εννοούν κάποιοι; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παραπάνω απόφαση ήταν μια κακή παρένθεση – ένα λάθος και θα διορθωθεί.

Β. Στις 20/7/2016 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ δελτίο τύπου που αναφέρονταν στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι  το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3,6%. βάσει ποιάς απόφασης επιβλήθηκε το παραπάνω τέλος; Ως γνωστό , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 της παρ. ΙΑ , υποπ.ΙΑ2 του Ν. 4093/2012 και τις διατάξεις της περ.7α της υπο.Β2 του 3ου άρθρου του Ν.4252/2014 (φεκ 85 Α), « το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων δεν προσμετράται στο καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου>>.
Αναμένομε απαντήσεις από τους αρμόδιους καθώς και την ευαισθητοποίηση των τοπικών Βουλευτών.

απο το γραφείο τύπου