ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Διορθώστε τα κακώς κείμενα κ.Βουλευτά


Σε απάντηση του άρθρου του βουλευτή κ.Β.Κόκκαλη στην «Ελευθερία» της Λάρισας (29/7) «Στηρίζουμε στην πράξη τις πολύτεκνες… οικογένειες», έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

1.      Οι πρόσφατες αλλαγές με τις τροποποιήσεις του ν.2643/98, δεν θα χρειαζόντουσαν αν οι βουλευτές μας είχαν διαβάσει την επιστολή της ΑΣΠΕ που τους είχε αποσταλεί έγκαιρα από 11/2/2016 και δεν ψήφιζαν  τον 4368/16!..
2.      Συμπερασματικά και μετά τις νέες  διορθώσεις.. παρατηρούμε τα ακόλουθα:
  1. οι τρίτεκνοι προσλαμβάνονται κατά 18% περισσότεροι από τους πολύτεκνους
  2. οι ανάπηροι προσλαμβάνονται κατά 155% περισσότεροι από τους πολύτεκνους
  3. στην περίπτωση Α ενσωμάτωσαν τους τρίτεκνους στους πολύτεκνους, στην περίπτωση Β δόθηκε ξεχωριστά για τους τρίτεκνους το ίδιο ποσοστό 2% που ισχύει και για τους πολύτεκνους και στην περίπτωση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΠΔΔ & ΟΤΑ ξεχωριστό ποσοστό 2% αυξημένο κατά 6/8 έναντι των πολυτέκνων.
το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος αποκλειστικά των πολυτέκνων και θεωρεί ότι οι πολύτεκνοι σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες δεν συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος!.
3.      Για το δίκαιο όμως αίτημα της ΑΣΠΕ, που έχει διατυπωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο… ώστε οι πολύτεκνες οικογένειες με πάνω από 5 τέκνα, να προστατεύεται και 2ο μέλος της ίδιας οικογένειας, δεν μας λένε γιατί δεν το στηρίζουν; 
4.      Αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο κ. Βουλευτής για τις οικογένειες μας, πράγμα το οποίο βεβαίως δεν το αμφισβητούμε, ας πάρει πρωτοβουλία για να διορθώσει τα κακώς κείμενα  των προηγούμενων μνημονιακών  (συγ)κυβερνήσεων… τα οποία ακόμη και σήμερα ισχύουν δυστυχώς!
ΔΕΙΤΕ (από τα πιο πρόσφατα):
Α. Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια ΙΕΚ και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) .  Τα οποία δυστυχώς είναι κριτήρια εμπαιγμού για τους πολύτεκνους τα κοινωνικά κριτήρια, αφού κάποιος με 3 παιδιά, αντιμετωπίζεται το ίδιο με αυτόν που έχει 13 και βάλε!!!  Έτσι εννοούν άραγε κάποιοι την εξομοίωση;;;
Β. Για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, που εμπαίζονται τα παιδιά μας... αφού μας τις πήραν μετά από 32 χρόνια που ίσχυαν για καθαρά δημογραφικούς λόγους και τώρα τις δίνουν με οικονομικά κυρίως κίνητρα… λες και λύθηκε το δημογραφικό της Ελλάδας!.
Γ. Για τους διορισμούς των πολυτέκνων καθηγητών που από το 2010 όλο τους υπόσχονται και ούτε ως αναπληρωτές δεν τους παίρνουν!!!
Δ. Για επαναφορά αφορολόγητου  παιδιού στις φορ. δηλώσεις  και  αφορολόγητου Α` κατοικίας πολυτέκνων στον ΕΝΦΙΑ, μειωμένο τέλος αλληλεγγύης στους πολύτεκνους, κατάργηση φόρου πολυτελείας στα Ι.Χ, επίδομα θέρμανσης μέχρι το τρίτο παιδί,κατάργηση χαρτόσημου 3,6% στα πολυτ. επιδόματα...
Εν κατακλείδι κ. Βουλευτά, πάρτε μέτρα στήριξης για την οικογένεια και  μη  μας εξισώνετε με τους αγάμους. Τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών πρέπει να ενισχύονται και όχι να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση (αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική).

 

  απο την ιστοσελίδα της ΑΣΠΕ


Η επιστολή του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Λάρισας κ.Κόκκαλη
Στηρίζουμε στην πράξη πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες 

 Υστερόγραφο: Άραγε ο κ. βουλευτής θα αναλάβει πρωτοβουλία για διόρθωση και της αδικίας σε βάρος των φοιτητών μας: