ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι πάγιες θέσεις της ΑΣΠΕ για το Δημογραφικό και η διαστρέβλωση της αλήθειας

Γράφει ο/η ΑΣΠΕ
16.04.12

Οι πάγιες θέσεις της ΑΣΠΕ για το Δημογραφικό 
και η διαστρέβλωση της αλήθειας

     Η ΑΣΠΕ ως εκπρόσωπος των πολυτέκνων οικογενειών ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και όλα τα πανελλήνια συνέδρια που έχει πραγματοποιήσει με αυτό το θέμα ασχολούνται.

     Η Πολιτεία βλέποντας τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος για τη χώρα και επιχειρώντας να σταματήσει τον κατήφορο της υπογεννητικότητας έλαβε κατά καιρούς τα διάφορα ευεργετικά μέτρα - κίνητρα για τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως το Σύνταγμα και οι ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής επιτάσσουν. Και ήρθε η πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων να αποδομήσει τα περισσότερα από αυτά, ωσάν να λύθηκε το δημογραφικό.

     Όπως είναι γνωστό αρχικά πολύτεκνες οικογένειες χαρακτηρίζονταν όσες είχαν 5 τέκνα και άνω. Από το 1979 το όριο κατέβηκε στα 4 τέκνα. Παρά το γεγονός αυτό ο δείκτης γονιμότητας δεν αυξήθηκε.

     Για το λόγο αυτό η ΑΣΠΕ έχει την πεποίθηση ότι η περαιτέρω μείωση του αριθμού τέκνων που χαρακτηρίζουν μια οικογένεια ως πολύτεκνη δεν συμβάλει στην αύξηση του δείκτη γονιμότητας. 

     Εξάλλου με τη μείωση του αριθμού των τέκνων στα 3 αφενός χάνει το νόημά της η λέξη πολύτεκνος και αφετέρου καταργείται το κίνητρο απόκτησης 4 τέκνου με συνέπεια να έχουμε περαιτέρω μείωση των γεννήσεων. Και μετά θα θελήσουν και οι δίτεκνοι να ονομασθούν πολύτεκνοι.

     Τώρα επί της ουσίας το πρόβλημα των οργανώσεων των τριτέκνων δεν είναι να ονομασθούν πολύτεκνοι, γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι, αλλά να απολαμβάνουν των ιδίων ακριβώς ευεργετημάτων με τους πολυτέκνους.
   
     Γνωρίζουν λοιπόν ότι στην πράξη απολαμβάνουν όλων των ευεργετημάτων με αυτά των πολυτέκνων πλην της ισόβιας σύνταξης και σε αυτήν προσβλέπουν.
Τι επιδιώκουν οι Σύλλογοι των τριτέκνων; Αντί να αγωνισθούν για αύξηση των νομοθετημένων ποσοστών συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς κ.λπ., επιδιώκουν την συμμετοχή τους στα ποσοστά που είναι καθορισμένα για τους πολυτέκνους.

     Ήδη με τις εγγραφές – μετεγγραφές των εισαγομένων φοιτητών πέτυχαν να εισάγονται από κοινού με τους πολυτέκνους, δηλαδή με απλά λόγια να καταλαμβάνουν θέσεις πολυτέκνων και να μένουν εκτός οι πολύτεκνοι οι οποίοι μέχρι προ διετίας μετεγγράφονταν όλοι. Άλλο ένα δηλαδή αντικίνητρο για να γίνει κάποιος πολύτεκνος.

     Συνοψίζοντας 

     α) η πλειονότητα των τριτέκνων οικογενειών μπορεί να αποκτήσει τέταρτο παιδί εφόσον επιθυμούν να γίνουν πολύτεκνοι, αλλιώς ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα αποκτούν τέταρτο τέκνο,

     β) η ΑΣΠΕ είναι υπέρ της λήψεως ευεργετικών μέτρων και για όλες τις άλλες οικογένειες με τρία, δύο ή ένα τέκνο που εν τέλει θα τις βοηθήσουν να γίνουν και πολύτεκνες. Τέλος το ψέμα ότι οι πολύτεκνοι είναι κατά των τριτέκνων και

     γ) η ΑΣΠΕ είναι αντίθετη στην άσκηση από το κράτος οικογενειακής πολιτικής σε βάρος των πολυτέκνων. Η ηγεσία των τριτέκνων πρέπει να απορρίψει την μέθοδο «διαίρει και βασίλευε» και η ίδια πρέπει να αρνηθεί να λάβει από την «πίτα», όρος εκπροσώπου τριτέκνων, των πολυτέκνων για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή είναι επιεικώς ανεπαρκέστατη και αναποτελεσματική..