ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου


Συλλόγου Πολυτέκνων
Λάρισας & Περιχώρων
προς Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων
ενόψει των εκλογών 
6/05/2012                                                                          

19/04/2012
  Αρ.Πρωτ.

Προς
Νομαρχιακή  επιτροπή .................

κύριε  πρόεδρε,

τα τρία τελευταία χρόνια βιώνουμε μια απερίγραπτη κατάσταση, με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς μας, με έκτακτες εισφορές και φόρους στα εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα των Πολυτέκνων, με μειώσεις αφορολογήτου και περικοπή (ή απειλή περικοπής) οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Το αφορολόγητο ήδη «έπεσε» στα 5.000€ και όλοι οι πολύτεκνοι ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών θα πληρώσουν  επί πλέον φόρο φέτος, πάνω από 2.750€!!! Ακόμη έχουμε περικοπή ή κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση των αντικειμενικών αξιών, απολύσεις από το δημόσιο τομέα, αύξηση της ανεργίας σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα, τα παιδιά μας άνεργα μεταναστεύουν προς ανεύρεση εργασίας.
 Ταυτόχρονα οι Πολύτεκνοι των 4,6,8,12!!!παιδιών κλήθηκαν να καταβάλλουν τα ίδια πρόστιμα για τους ίδιους ημιυπαίθριους χώρους, καταργούμενης της έκπτωσης 50% που είχε προβλεφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο τακτοποίησής τους (Σουφλιά), ενώ την ίδια στιγμή δίνεται έκπτωση 80% στους μουσουλμάνους της Δυτικής  Θράκης! Είναι προφανές ότι οι προηγούμενοι υπουργοί και υφυπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος μας θεωρούν πολίτες Γ' κατηγορίας!!  Ενώ τα παιδιά πλέον θεωρούνται από πολλούς, ως  τεκμήριο πλουτισμού!!
Αναλυτικότερα.......

Το Δημογραφικό της χώρας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, πλήρους κατάρρευσης, και μέσα σε σκηνικό γενικής κατάρρευσης, πρέπει τα κόμματα να δεσμευθούν ΑΠΟΛΥΤΑ και ΡΗΤΑ για αποκατάσταση των άδικων, οριζόντιων μέτρων σε βάρος των Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων Οικογενειών. Οι Πολύτεκνες Οικογένειες δεν θα μπορούν να αγοράζουν ούτε το φημολογούμενο πετρέλαιο θέρμανσης των 1,40€ για να ζεστάνουν τα παιδιά τους!
Ειδικότερα, προτείνουμε και ζητούμε για τις πολύτεκνες οικογένειες:
1)    να επανεξετασθεί η παρακράτηση στους μισθούς και τις συντάξεις
2)    Για τις έκτακτες εισφορές και στις εισφορές Αλληλεγγύης,  στα εισοδήματα των Πολύτεκνων Οικογενειών  :
α) Για  ατομικά εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ μείωση του συντελεστή από 1% να πέσει στο 0,5%.
β) Για  ατομικά εισοδήματα από 20.000 και άνω, μείωση του συντελεστή από 2% στο 1%.

3)  Επιβολή έκπτωσης 50 - 80% για τα πρόστιμα τακτοποίησης    ημιυπαιθρίων  και  αυθαιρέτων για τις Πολύτεκνες οικογένειες. Όταν οι πάντες αναγνωρίζουν, ότι η κατασκευή ενός αυθαιρέτου ή η προσθήκη μιας αυθαίρετης κατασκευής εκ μέρους των πολύτεκνων δεν έγινε για λόγους πολυτελείας, αλλά για να μπορέσει να αμβλύνει τις στεγαστικές ανάγκες, της μεγάλης οικογένειάς του.

4) Διατήρηση των οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων στις Πολύτεκνες Οικογένειες , χωρίς περικοπές. Εξάλλου, αυτά τα επιδόματα είναι μόλις 44€  στη χώρα μας και όχι 600 και άνω, που είναι σε άλλες χώρες της Ευρ. Ένωσης!. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα χρήματα, είναι μία έμμεση μερική  επιστροφή του  ΦΠΑ, που κάνει ο πολύτεκνος, λόγω των πολλαπλών αγορών της οικογενείας του..., σε άλλες χώρες,  στα παιδικά είδη, έχουν πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
5) Υπαγωγή στο μειωμένο τέλος 0,5% του ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και το 2012 των ιδιοκατοικούμενων σπιτιών Πολύτεκνων Οικογενειών, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και χωρίς συνεκτίμηση της άλλης ακίνητης περιουσίας τους, από τη στιγμή που για τα άλλα ακίνητα καταβάλλεται κανονικά το ΕΕΤΗΔΕ. Και εν πάση περιπτώσει να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας και όχι το ισοπεδωτικό και βάναυσο μέτρο  είτε 4 είτε 7 είτε 14 παιδιά  όλοι 30.000€ το εισοδηματικό όριο!.
 6) Έκπτωση 50% στη έκτακτη εισφορά  για ελεύθερους επαγγελματίες,  για τις Πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και απαλλαγή των πολυτέκνων  για την έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα τους, άνω των 1.900 κυβικών. Το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού είναι απαραίτητο στην πολύτεκνη οικογένεια για να μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια τα πολλά παιδιά της.
7) Όχι απολύσεις των Πολύτεκνων δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν προστατευόμενα ή άνεργα παιδιά.
 8) Έκπτωση 50% στους φόρους κληρονομιάς, γονικών παροχών για τις Πολύτεκνες Οικογένειες.
9) Αύξηση του αφορολόγητου για την ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ στα 300.000 ευρώ για 4 παιδιά, 350.000 ευρώ για 5, αυξανομένου του ποσοστού για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος κατά 50.000 ευρώ.
10) Επαναφορά του διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ένα μέτρο-κίνητρο που ομολογουμένως απέφερε νέες γεννήσεις στην Πατρίδα μας και κάθε δημογραφικού μέτρου – κινήτρου, που κατήργησε την τελευταία τριετία η σοσια-ληστική κυβέρνηση καθώς και του επιδόματος Γάμου και των οικογεν. επιδομάτων.
11)  Για τις ελάχιστες πλέον  Υπερπολύτεκνες Οικογένειες, με 5 παιδιά και άνω, ο αριθμός των μετεγγραφών των παιδιών τους να είναι καθ' υπέρβαση του ισχύοντος ποσοστού των ειδικών κατηγοριών και  μόνον αν έχουν πιάσει το 70% της βαθμολογίας του τελευταίου εισαγομένου στην αντίστοιχη σχολή.

Τα παραπάνω βέβαια είναι μερικά από τα πολλά που χάθηκαν την τελευταία τριετία με την άσκηση πολιτικής από τη μητριά πολιτεία και συγκεκριμένα από αυτούς που ασκούσαν πολιτική…………. Οι πολύτεκνοι είδαν να χάνεται κάθε ίχνος Δημογραφικού κινήτρου.
Το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο η ΑΣΠΕ μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας ενημερώσει, αλλά φαίνεται τελευταία κάποιοι βάλθηκαν να την εξοντώσουν γιατί λέει αλήθειες, γιατί πραγματικά νοιάζεται για τα πολυτεκνικά δρώμενα, γιατί <<χαλάει τη σούπα>> σε πολλούς μη νοιαζόμενους για το Έθνος μας και την κατρακύλα που έχει λάβει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Η ΑΣΠΕ είναι υπέρ της λήψεως ευεργετικών μέτρων και για όλες τις άλλες οικογένειες με τρία, δύο ή ένα τέκνο που εν τέλει θα τις βοηθήσουν να γίνουν και πολύτεκνες. Η  ΑΣΠΕ όμως είναι αντίθετη στην άσκηση από το κράτος οικογενειακής πολιτικής σε βάρος των πολυτέκνων.

Θέλουμε δέσμευση προεκλογική, ρητή, επίσημη  και κατηγορηματική ότι θα διορθωθούν όλες οι αδικίες που έγιναν εις βάρος μας. Θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι ζητούμε να συμμετέχουμε στα βάρη, αλλά ΟΧΙ περισσότερο από ότι πληρώνουν οι άγαμοι συμπολίτες μας, τους οποίους τιμούμε- επίσης- και σεβόμαστε.

      Επικαλούμεθα:
α) Την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, με βάση την οποία:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»
β) Την παρ. 5 του ίδιου άρθρου του Συντάγματος με βάση την οποία:
«Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους»

γ) Την παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος με βάση την οποία:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους» και
δ)  Τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. με τις οποίες αποφάνθηκε ότι:
«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα. (Σ.τ.Ε 2216/1975 – 4062/1990 – 4069/1990 – 2773/1991 κ.ά).




ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ




                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                   ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ            ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ