ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΦΟΡΟ-ΠΑΓΙΔΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


                                                                                     14/06/2018    αρ.πρωτ.42

Θέμα: τα τεκμήρια διαβίωσης στερούν από οικογενειάρχες επιδόματα τέκνων!

Αποδέκτες - κοινοποίηση

  1. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  2. Πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων
  3. Γραμματεία της κυβέρνησης
  4. Υπουργείο οικονομικών
  5. τοπικούς Βουλευτές
 Τον περασμένο Ιανουάριο όταν ψηφίσθηκε ο νόμος για  το νέο  επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ που αντικατέστησε τα οικογενειακά επιδόματα – σύσσωμος ο πολυτεκνικός κόσμος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του, γιατί  ναι μεν αυξάνονταν όπως έλεγε η υπουργός το σχετικό κονδύλι τα επιδόματα κατά 260 εκ. €, αλλά από την άλλη τα έχαναν οι οικογενειάρχες με πολλά παιδιά και τα έπαιρναν αυτοί που είχαν 1-2 παιδιά!. Βέβαια τότε η κ.Φωτίου για να χρυσώσει το χάπι είπε: θα έρθουν αντίμετρα… της απαντήσαμε τότε: σαν αυτά που περιμέναμε για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα πολυτεκνικά I.X που όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο μας, αλλά ο φόρος αυτός ακόμη να αλλάξει!!!
Εμείς απλά καταλαβαίνουμε ότι σε όσους μειώθηκαν τα επιδόματα θα δώσει η κ. Φωτίου για το 2018 και μόνο, μια μερίδα ζεστά γεμιστά, για δε τους υπόλοιπους που θα τους κοπεί τελείως θα έχουν τη ρετσινιά του εύπορου - εφοπλιστού πολύτεκνου με βίλες (όπως τους αποκάλεσε ο  έτερος ¨αριστερός¨ κ.Σταθάκης)!!! 

Φωνάζαμε επίσης για τις παγίδες που κρύβουν τα τεκμήρια διαβίωσης στη τσέπη των φορολογουμένων. Λέγανε τότε τα ΜΜΕ: με ποιους τρόπους οι <<αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης>> υποχρεώνουν εκατομμύρια φορολογούμενους να πληρώνουν υπέρμετρα υψηλά ποσά φόρων, να χάνουν απαλλαγές και κοινωνικά επιδόματα… τελικά δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι χάνουν κοινωνικά επιδόματα που δικαιούνταν, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, επειδή το εισόδημα τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων που ισχύουν για την είσπραξη των επιδομάτων.
Προς ενημέρωση του κοινού, σας μεταφέρουμε  την αγανάκτηση-πικρία πολλών συναδέλφων πολυτέκνων οικογενειών για την άδικη πέρα για πέρα φορολογία την οποία ψήφισαν οι έχοντες ¨αριστερή¨ συνείδηση….

παιδί φοιτητής πολύτεκνου οικογενειάρχη 5 τέκνων, πέρυσι καλοκαίρι του 2017  εργάσθηκε για 40 ημέρες σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων. Αναγκάσθηκε να εργασθεί και έλαβε  περί τα 1.000€. εργάσθηκε (δεν εγκλημάτησε), που αντί να ξεκουραστεί αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά το σπίτι του αλλά και ο ίδιος να  βγάλει το χαρτζιλίκι του και να αισθάνεται το καλοκαίρι λίγο πιο άνετα…

υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, διότι ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  - H ΜΗΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ...ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ!!
Το ..χαρτζιλίκι που έλαβε προσμετρήθηκε στο συν. εισόδημα της οικογένειας,  και για λίγα € παραπάνω δεν επιτρέπεται στην οικογένεια να συμπληρώσει το Α21 με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΩΝ! Επίσης η οικογένεια αυτή για τον ίδιο λόγο αποκλείεται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.. κατά τα άλλα οι πολύτεκνοι έχουν τη ρετσινιά από τη ΔΕΗ και τη διατηρεί αυτή μέχρι σήμερα στις αποδείξεις της, ότι οι ΥΚΩ οφείλονται στους πολύτεκνους (αφού το πολυτεκνικό τιμολόγιο καταργήθηκε)

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο Βουλευτή αυτής της χώρας που ονομάζεται ….μπανανία να επιληφθεί του θέματος φέρνοντας το θέμα στη βουλή και προς κάθε αρμόδιο που είχε την μεγάλη ιδέα να προβεί στη ρύθμιση αυτή!
ΕΛΕΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ.

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                         Ο  Γεν.Γραμματέας

Γκουντελάκης Παν.                Παπανικολάου Κων.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ 

 ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς έγινε απο τοπικούς Βουλευτές 


ΜΑΞΙΜΟΣ  ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
Να διορθωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης για πολύτεκνους  17062018
επαναφορά πολυτεκνικού τιμολογίου ΔΕΗ

Να διορθώσει τα τεκμήρια διαβίωσης, ώστε να μην κόβονται αδίκως τα επιδόματα τέκνων στις πολύτεκνες οικογένειες, να καταργήσει τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και να επαναφέρει το πολυτεκνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καλεί την κυβέρνηση ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με ερώτηση που απευθύνει προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει ότι «το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αναγνωρίζεται πλέον από τους πάντες. Η υπογεννητικότητα στη πατρίδα μας δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι νέοι μας μεταναστεύουν. Η μόνη που αγνοεί το ζήτημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία σταθερά παίρνει μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θύματα αυτής της ακατανόητης και καταστροφικής πολιτικής είναι πρωτίστως οι πολύτεκνοι, που κόντρα στο ρεύμα αποφάσισαν να αναθρέψουν πολλά παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι η αντικατάσταση των οικογενειακών επιδομάτων με το επίδομα παιδιού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που επέφερε τη μείωση των επιδομάτων για τις πολύτεκνες οικογένειες».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η αρμόδια υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου στις τότε διαμαρτυρίες των πολυτέκνων απάντησε ότι θα ληφθούν αντίμετρα. Είχε πει, επίσης, ότι θα επανεξετασθεί το όλο θέμα ακόμη και γι’ αυτούς που έχασαν τελείως τα επιδόματα. Επιπλέον, η κυβέρνηση, δια του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχε δεσμευθεί για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα πολυτεκνικά Ι.Χ.. Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ικανός χρόνος από τις υποσχέσεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Την ίδια ώρα, τα τεκμήρια διαβίωσης οδηγούν οικονομικά αδύναμους πολύτεκνους σε απώλεια των επιδομάτων που δικαιούνταν».

Στη συνέχεια παραθέτει ένα ενδεικτικό παράδειγμα από επιστολή διαμαρτυρίας του «Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων», σύμφωνα με το οποίο «παιδί, φοιτητής πολύτεκνου οικογενειάρχη 5 τέκνων, πέρυσι καλοκαίρι του 2017 εργάσθηκε για 40 ημέρες σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων και έλαβε περί τα 1.000 ευρώ». Όμως «το… χαρτζιλίκι που έλαβε προσμετρήθηκε στο συνολικό εισόδημα της οικογένειας, και για λίγα ευρώ παραπάνω δεν επιτρέπεται στην οικογένεια να συμπληρώσει το Α21 με αποτέλεσμα να μη δικαιούται επιδόματος τέκνων! Ο φοιτητής θα φορολογηθεί με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα της οικογένειας (ανάλογα με το ποιο από τα δυο είναι μεγαλύτερο) και βγάζει την οικογένεια εκτός επιδόματος τέκνων! Επίσης, η οικογένεια αυτή για τον ίδιο λόγο αποκλείεται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται:

1. Να διορθώσουν τα τεκμήρια διαβίωσης ώστε να μην κόβονται αδίκως τα επιδόματα τέκνων στις πολύτεκνες οικογένειες.
2. Να καταργήσουν τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.
3. Να επαναφέρουν το πολυτεκνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: «Παγίδες τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πολύτεκνους» 18062018
«Την ώρα που μιλάμε για τη «βόμβα» του δημογραφικού, η ίδια η πολιτεία, με τις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης στερεί από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες το επίδομα τέκνων.  Είναι καιρός η Κυβέρνηση να «σκύψει» σοβαρά πάνω στα προβλήματα των ελληνικών οικογενειών και να λάβει τα αντίμετρα που είχε υποσχεθεί. Οι πολύτεκνες οικογένειες, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας το «πετσόκομμα» του επιδόματος τέκνων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τις παγίδες που δημιουργούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Ο Λαρισαίος πολιτικός χρησιμοποιώντας και συγκεκριμένο παράδειγμα, μετά και από επικοινωνία του με τον Σύλλογο Πολυτέκνων  Λάρισας, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην αναμόρφωση των τεκμηρίων ώστε να μην χάσουν το επίδομα τέκνου πολύτεκνες οικογένειες.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΓΑ – ΟΠΕΚΑ, πολλοί δικαιούχοι επιδόματος τέκνων “κόβονται” ή παίρνουν μικρότερο επίδομα από τις παγίδες που δημιουργούν τα τεκμήρια και τούτο γιατί ως οικογενειακό εισόδημα ορίζεται πλέον, το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Σημειώνεται ότι,  με τον προηγούμενο νόμο, για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων, ως εισόδημα οριζόταν το καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Μεγάλοι χαμένοι, κυρίως οι πολύτεκνες αλλά και τρίτεκνες οικογένειες, που παρά την αύξηση των σχετικών κονδυλίων κατά 260 εκ. ευρώ, βλέπουν να μένουν εκτός επιδόματος τέκνων, όπως είχαμε επισημάνει από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το νέο επίδομα παιδιού, που αντικατέστησε τα οικογενειακά επιδόματα.
Και αυτό σε μια εποχή που το δημογραφικό πρόβλημα τείνει να καταστεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους και παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες υποσχέσεις της κυβέρνησης για λήψη αντίμετρων υπέρ των πολύτεκνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρεται και σε σχετική επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας,  “τέκνο φοιτητής που σπουδάζει και εργάσθηκε  περιστασιακά για το χαρτζιλίκι του, δηλώνοντας στη φορολογική του δήλωση 1000 ευρώ, αυτόματα φορολογείται με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3000 ευρώ, το οποίο προστίθεται στο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα της οικογένειας, με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός επιδόματος τέκνων”.
Επειδή το εισόδημα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης σε πολλές των περιπτώσεων διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων, που ισχύουν για την είσπραξη των επιδομάτων, με αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι πολύτεκνες οικογένειες.
Επειδή πολλές οικογένειες για τους ίδιους λόγους, αποκλείονται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί
1.   Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης, ώστε να μην χάσουν  το επίδομα τέκνου, πολύτεκνες οικογένειες που σε διαφορετική περίπτωση το δικαιούνται;
2.   Προτίθεστε να εξετάσετε ρύθμιση σχετικά με την περιστασιακή εργασία και το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα για τη χορήγηση επιδόματος τέκνου;».



Γεώργιος Κατσιαντώνης
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Λάρισας  επισυνάπτοντας την επιστολή μας  18/06/2018


  ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ:
⦁    Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικώς Ασφάλισης και Αλληλεγγύης
⦁    Υπουργείο Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Σε απόγνωση οι πολύτεκνοι: τα στρεβλά τεκμήρια διαβίωσης, δημιουργούν στερούν στους δικαιούχους τη χορήγηση επιδομάτων τέκνων».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Γεώργιος Κατσιαντώνης
Ανεξάρτητος Βουλευτής Νομού Λάρισας



Ποιοι και γιατί χάνουν το οικογενειακό επίδομα

Κατσιαντώνης σε Φωτίου: «Δε λυγίζετε ούτε μπροστά στην πραγματική ζωή των πολυτέκνων» 

δείτε επίσης τι έλεγε ο πρωθυπουργός https://www.youtube.com/watch?v=7f-wSuVFNRk
και η κ.Φωτίου https://www.protothema.gr/politics/article/750648/fotiou-25000-triteknoi-kai-poluteknoi-tha-ehoun-perikopes-sta-epidomata-/ 


τι έλεγαν στη Βουλή Ιανουάριος 2018 και τι διαβεβαιώσεις έδιναν για αποκατάσταση των αδικηθέντων!