ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ιατρικές εξετάσεις υποψηφίων μαθητών για στρατιωτικές σχολές






ερώτηση για το ίδιο θέμα και απο Βουλευτή




ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ & ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ


ΘΕΜΑ:ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΟ 404 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.


Κύριοι Υπουργοί

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου από την Κεντρική Ελλάδα, που επιθυμούν την είσοδό τους στις Στρατιωτικές Σχολές, παραπέμπονται για τις ιατρικές εξετάσεις στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Επειδή οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους επιβαρύνονται με έξοδα μεταφοράς και διαμονής στη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαρύτατα την κάθε ελληνική οικογένεια.

Επειδή η Λάρισα διαθέτει το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί

1.     Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων από την Κεντρική Ελλάδα να πραγματοποιούνται στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, για την οικονομική διευκόλυνση μαθητών και γονέων;

2.     Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;



ΛΑΡΙΣΑ 18/6/2018

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΝΔ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΚΕΛΛΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ 404 ΓΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

«Οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων δύνανται να διενεργούνται και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, όπως και στα άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ της χώρας, εναλλακτικά και από ιδιώτες ιατρούς».
Απόσπασμα από την απάντηση του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης των ιατρικών εξετάσεων για τους υποψηφίους από την Κεντρική Ελλάδα στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτημα που είχε θέσει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Λαρισαίος πολιτικός.
 «Έπειτα από την απάντηση που έλαβα, καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορούν οι μαθητές της Γ ‘ Λυκείου – υποψήφιοι για την είσοδό τους στις Στρατιωτικές Σχολές από την Κεντρική Ελλάδα, να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας ώστε να μπει τέλος στην οικονομική επιβάρυνση, αλλά και την σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία πολλών οικογενειών», δήλωσε σχετικά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της απάντησης:
«Σύμφωνα με την εκδοθείσα προκήρυξη του Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών / τριων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, έτους 2018, καθορίζονται αφενός οι ιατρικές εξετάσεις – γνωματεύσεις που απαιτείται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αφετέρου ότι αυτές μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ ή από ιδιώτη ιατρό.
Οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων δύνανται να διενεργούνται και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, όπως και στα άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ της χώρας, εναλλακτικά και από ιδιώτες ιατρούς.
Πέραν των παραπάνω ιατρικών εξετάσεων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στην παραπάνω προκήρυξη, οι παραπάνω υποψήφιοι παραπέμπονται στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού (ΑΣΥΕ) προς κρίση της υγειονομικής τους καταλληλότητας, όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του ν. 1327/1973 “Περί των Υγειονομικών Επιτροπών των ΕΔ”, η οποία λειτουργεί σε δύο τμήματα, στην Αθήνα (401 ΓΣΝΑ) και στη Θεσσαλονίκη (424 ΓΣΝΕ).
Κατόπιν των παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι οι ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων από την Κεντρική Ελλάδα δύνανται να διενεργούνται  και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, πλην όμως η κρίση της υγειονομικής καταλληλότητας τους γίνεται από την ΑΣΥΕ, στο 424 ΓΣΝΕ, λόγω εγγύτητας, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία τμήματος της ΑΣΥΕ στο 404 ΓΣΝ Λάρισας».


==========================

η απάντηση που λάβαμε από το αρμόδιο υπουργείο σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
   Σας γνωρίζουμε, σε απάντηση της από 18 Ιουνίου 2018 ηλεκτρονικής επιστολής σας, σχετικά με τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, ότι οι υποψήφιοι, για την κρίση της υγειονομικής τους καταλληλότητας, παραπέμπονται στην Ανώτατη του Στρατού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ), η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 6 της παρ.2 του ΝΔ 1327/73 (Περί των Υγειονομικών Επιτροπών των ΕΔ), λειτουργεί αποκλειστικά σε δύο τμήματα, συγκεκριμένα στην Αθήνα (401 ΓΣΝΑ) και στη Θεσσαλονίκη (424 ΓΣΝΕ).
   Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση.

                                                                             Υποναύαρχος Σ. Πετράκης ΠΝ
                                                                                  Δντής Β'Κλάδου