ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Δωρεάν προγράμματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς για παιδιά και οικογένειες από το Δήμο Λαρισαίων

Δυο σημαντικά προγράμματα εκπαίδευσης σε ποδηλατική οδηγική συμπεριφορά για μικρούς και μεγάλους, υλοποιεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Πόλη που Μαθαίνει – Learning city.
Τα προγράμματα ονομάζονται «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» και απευθύνεται σε γονιό και παιδιά και «EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» που απευθύνεται σε μικρές ομάδες παιδιών. Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα να συνεννοηθούν με τους υπεύθυνους των δράσεων για τον καθορισμό των ραντεβού.( Ώρες επικοινωνίας για προγραμματισμό επισκέψεων καθημερινά από 12:00-14:00 στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6974024059 κα Ευαγγέλου Εύη. Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ. 2410680246 κα Δερπάνη Ευγενία).
Ειδικότερα: • το πρόγραμμα «εκπαίδευση κυκλοφοριακής αρωγής για παιδιά» αφορά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που γνωρίζουν ποδήλατο και θα επισκέπτονται το πάρκο ως και 3 φορές με τα ποδήλατα τους, μαθαίνοντας βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και δεξιότητες ζωής για ασφαλή οδήγηση ποδήλατου • Το πρόγραμμα «Κινούμαι με ποδήλατο και το παιδί μου» αφορά τον γονιό και το παιδί του/παιδιά του. Προϋπόθεση να έχουν και να κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι 7 ετών. Κύκλος 3 μαθημάτων -συμβουλών για το πώς να μετακινούμαστε με ασφάλεια στην πόλη με το παιδί μας. Τί και ποιούς κανόνες ακολουθούμε, πως κινούμαστε σε πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μαζί. Αφετηρία εκπαίδευσης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.