ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πρόγραμμα υγείας/ φλεβικές παθήσεις.

Λόγω πολλών ερωτημάτων & αυξημένου ενδιαφέροντος, προφανώς λόγω εποχής, επαναλαμβάνουμε: σε συνεργασία με τον ιατρό κ. Ι. Τζορμπατζόγλου (για ραντεβού στο τηλ. 2411115911) και την κλινική Animus- Κυανός Σταυρός, ο Σύλλογος καταβάλλει πλήρως το κόστος διάγνωσης και χειρουργείου- αν χρειαστεί- για φλεβικές παθήσεις της πολύτεκνης μητέρας (επισκέψεις, χειρουργείο- ιατρός αγγειοχειρουργός, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος-, αφαίρεση ραμμάτων κλπ). Η μητέρα δεν επιβαρύνεται καθόλου. Προϋπόθεση το θεωρημένο πάσο. Επικοινωνείτε απευθείας και άμεσα με τον ιατρό, χωρίς μεσολάβηση Συλλόγου. Το πρόγραμμα αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα, εξ όσων γνωρίζουμε, και, θεία χάριτι, το οφείλουμε πρώτα στους ιατρούς. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια & για τους ανασφάλιστους. Ο ρυθμός εκτέλεσης των χειρουργείων είναι απόφαση των γυναικών (διακοπές, πρόγραμμα κλπ) και του ιατρού ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
Φιλοδοξούμε στην θεραπεία όλων και μετά τη μονιμοποίηση του προγράμματος παροχής από τον Σύλλογο- προϋποθέτει την συμφωνία των ιατρών.

Σχόλιο: Το πρόγραμμα για τις φλεβικές παθήσεις είχε προταθεί εδώ και πάνω από ένα έτος. Το γιατί δεν έγινε τότε, ίσως μια άλλη φορά. Σε ΔΣ της Μ. Τετάρτης, το νέο ΔΣ αποδέχθηκε την πρόταση του νέου προέδρου και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει. (Οι συνεδριάσεις του ΔΣ την Μ. Τετάρτη/ όλοι ελεύθεροι/ για εμάς έργο διακονίας, δεν είναι μιαρές, η μέρα είναι εργάσιμη). Μετά την συνέντευξη τύπου, Ιούνιο 2018, έγινε ΔΣ στις 20 Ιουνίου και ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του ενημερώθηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ για το κόστος των ιατρικών πράξεων. Υπάρχει το πρακτικό του ΔΣ, αλλά και οι ίδιοι κράτησαν επιμελώς σημειώσεις. Το ερώτημα ποιες γυναίκες θα πάνε δεν είναι σοβαρό και δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιες γυναίκες θα πάνε, τι θα χρειαστούν και τι θα αποφασίσουν. Ο προϋπολογισμός για το 2019 είναι περίπου 12.000 ευρώ, και μακάρι να μονιμοποιηθεί η παροχή από τον Σύλλογο. Κανείς Σύλλογος στην Ελλάδα δεν παρέχει το άνω πρόγραμμα: δωρεάν διάγνωση, χειρουργείο, αποκατάσταση. Ήδη κάποιες γυναίκες επωφελήθηκαν άμεσα, από την πρώτη ημέρα. Τα ονόματά τους είναι στο τιμολόγιο στον Σύλλογο και τα μέλη του ΔΣ μπορούν να ελέγξουν, δεσμευόμενα να μην κοινοποιούν άσκοπα-  παράνομα. Ζητήθηκαν τα άνω με αίτηση τριών αντίθετων στο πρόγραμμα μελών του ΔΣ την 03/ 07/ 2019, εντός προθεσμίας 10 ημερών που οι ίδιοι έθεσαν, και στις 11. 07 πρωτοκολλήθηκε απάντηση του προέδρου που δεν ενδιαφέρθηκαν να πάρουν. Είχε ζητηθεί νωρίτερα με SMS από μέλος του ΔΣ- όχι επίσημα/ αλλά και εν μέσω ύβρεων- αποστολή ονόματος της πρώτης γυναίκας με SMS (προσωπικά ως πρόεδρος δεν την γνωρίζω καθόλου), πριν μάλιστα γίνει η δαπάνη, και φυσικά δεν δόθηκε με SMS, λόγω ιατρικού απορρήτου, αλλά φυσικά υπάρχει στο τιμολόγιο. Όλων αυτών έχουν λάβει γνώση όλα τα μέλη του ΔΣ.
Σημειώνουμε ομοίως ότι παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ (πρόσληψη υπαλλήλου στον Τύρναβο/ μερική απασχόληση, ακριβότερη εορτή μητέρων, πρόγραμμα υγείας, και άλλα έξοδα) έχουμε όχι αμελητέα περισσότερα χρήματα στο Ταμείο από όσα παραλάβαμε.