ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Από την επικοινωνία μας με βουλευτές/ κύρια στοιχεία.

Περιμένουμε την εξαγγελθείσα καθιέρωση πρόσθετου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος- έστω- 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, στο φορολογικό νομοσχέδιο που διαβάζουμε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται.
Δεδομένης της οξύτητας του δημογραφικού, παρακαλούμε λάβετε υπ' όψη:
Α. Είναι ανάγκη να διευκολυνθεί η μεταγραφή των φοιτητών- τέκνων πολυτέκνων στις διάφορες σχολές ανώτατης εκπαίδευσης. Έχουμε οικογένειες που συντηρούν δυο και τρία φοιτητικά σπίτια, πολλά δε παιδιά ματαιώνουν τις σπουδές ή, παρά την φιλότιμη εργασία τους (από μαθήματα ως "σκάλες"), οδηγούνται σε απόγνωση λόγω της οικονομικής αδυναμίας.
Β. Στα άνω πρέπει να αξιολογηθεί και το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, λόγω Airbnb κι όχι μόνο, τόσο των φοιτητών όσο και πολλών οικογενειών. Δυστυχώς πολλοί αρνούνται να εκμισθώσουν τα σπίτια τους σε πολυτέκνους. Ειδικά για τους στρατιωτικούς ζητούμε την άνευ χρονικού ορίου παραμονή τους στα οικήματα.
Γ. Παρακαλούμε για την- κατά το δυνατό- χωρίς εισοδηματικά κριτήρια στήριξη των πολυτέκνων (λχ σε μεταγραφές, εργασία κλπ) ή έστω την αύξηση των κρισίμων ποσών των κριτηρίων, όπου το κριτήριο προσιδιάζει- λχ επιδόματα. Δεν είναι μόνο ζήτημα φτώχειας, αλλά στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που με την κατανάλωση άλλωστε στηρίζει την οικονομία.
Δ. Είναι ανάγκη να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια και στα θέματα των μεταθέσεων, των αποσπάσεων και εν γένει των ζητημάτων των υπαλλήλων- και των αναπληρωτών. Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητα ορθή η προσθήκη- έστω- του κριτηρίου των τέκνων.
Ε. Τέλος, αλλά όχι αξιολογικά, με ιδιαίτερη απογοήτευση- κι όχι μόνο- διαβάζουμε την σκοπούμενη επαναφορά του ζητήματος κατάργησης της Κυριακής Αργίας. Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην οικογένεια και εν γένει τον κοινωνικό δεσμό και συνοχή, θεωρούμε δε ότι είναι έξω από το πνεύμα κάθε σχετικής μας επικοινωνίας στο παρελθόν, έξω από την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ σαφώς αφορά όχι μόνο τους πολυτέκνους, αλλά εν γένει το κοινωνικό σύνολο, το οποίο και εκπροσωπείτε. Θυμίζουμε ότι με απόφαση του ΣτΕ έχουν κριθεί ορισμένες παράμετροι του ζητήματος, ενώ παρακαλούμε αναζητήστε την σχετική δημοσίευση του καθηγητή Νομικής Αθηνών Πάνου Λαζαράτου, που έχει δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα μας.
Κλείνοντας, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εορτή μας για τα "πρωτάκια" το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:00, στο αναψυκτήριο του πάρκου Αγίου Αντωνίου.