ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας με υπόμνημα του



προς τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού αλλά και το Περιφερειακό, ζητάει την συμπαράσταση τους στο μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ!!!


Τα τελευταία τρία χρόνια η πολύτεκνη οικογένεια αντί να επιβραβεύεται από την Πολιτεία για την προσφορά της στο Έθνος, βρίσκεται αντίθετα μπροστά σε μια  άνευ προηγουμένου αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή διάθεση, που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και αγανάκτηση στους κόλπους των πολυτέκνων και όχι μόνο. Θεσμοθετημένα από δεκαετίες δημογραφικά κίνητρα καταργούνται το ένα μετά το άλλο. Την στιγμή που η Ελλάδα είναι η τρίτη με γηραιότερο πληθυσμό χώρα στον κόσμο με οδυνηρές συνέπειες για το ασφαλιστικό, οικονομία, στρατό…, την  τρικομματική συγκυβέρνηση δεν φαίνεται να την απασχολεί η συνέχιση και η ύπαρξη αυτού του Έθνους!. Τα μέτρα που εφαρμόζονται  έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τους πολύτεκνους. Τα οικονομικά επιτελεία ενδιαφέρονται μόνο για τη διόρθωση των οικονομικών δεικτών χωρίς να σκέφτονται ότι τα μέτρα που παίρνονται θίγουν ή όχι οικογένειες με παιδιά οι οποίες έπρεπε να προστατεύονται.

Το 1944 σε μία εποχή που δεν υπήρχε δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα, έγινε ο περίφημος νόμος 1910 για την προστασία των πολυτέκνων οικογενειών, ο οποίος να σημειωθεί ισχύει ακόμη και σήμερα και θα έπρεπε σε ένα ευνομούμενο Κράτος όλοι οι μεταγενέστεροι εκδιδόμενοι νόμοι  να στηρίζονται πάνω σε αυτόν για τη φορολόγηση των πολυτέκνων οικογενειών και ο οποίος αναφέρει:

ρθρο 8
1. Ο πολτεκνοι παλλσσονται το φρου τς διοκατοικουμνης μικροκατοικας.
2. Ο πολτεκνοι δικαιονται ν’ παλλσσωνται το φρου τν, δι τς δας των νγκας, χρησιμοποιουμνων προϊντων ατν κατ τς κστοτε κδιδομνας διαταγς το πουργο τν Οκονομικν ρζοντος τ ξαιρετον το φρου ποσόν.
3. Πντες ο πολτεκνοι ο φορολογομενοι φοδιζονται δι βιβλου φορολογικο ν ναγρφονται ο πρς τ Δημσιον ξ οασδποτε ατας βεβαιομενοι φροι κστου τν φρων τοτων ξοφλουμνου δι’ σωνδποτε δσεων ντς τς χρσεως το οκονομικο τους π τς βεβαισεώς των, ναγραφομνων ν τ βιβλιαρω τοτ το κστοτε καταβαλομνου πσου.
4. Φορολογικα λαφρνσεις κατ ποσοστν παρχονται ες τος πολυτκνους ναλγως τν τκνων των π τν Δμων Κοινοττων δι’ ποφσεως τν οκεων Συμβουλων κα π το Δημοσου δι’ ποφσεως το πουργο τν Οκονομικν.
 
Οι πολύτεκνοι ζητούν :

1.             Την κατάργηση των αντισυνταγματικών εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των όποιων δημογραφικών κινήτρων – επιδομάτων, καθότι η χώρα μας δεν είναι Κίνα, καθώς το 20% του πληθυσμού της, είναι πάνω από 65 ετών.. και ανάπτυξη χωρίς νεολαία δεν έρχεται!

 2.   Την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.

3.   Διόρθωση για τα δύο ή το ένα προστατευόμενο τέκνο του πολύτεκνου, που με το νέο νόμο  δεν θα παίρνουν απολύτως  τίποτα! Ποια άτεκνα golden boys εισηγήθηκαν αυτά τα μέτρα, που ενώ ξοδεύονται περισσότερα κονδύλια… έχουν δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση και αναβρασμό στους πολύτεκνους και τρίτεκνους!

4.   Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε  οι πολύτεκνοι να συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

5.   Την επαναφορά της ισχύος του νόμου για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που τόσο απέδωσε σε νέες γεννήσεις στον τόπο μας

6.   Την ρύθμιση του ζητήματος των Μετεγγραφών των φοιτητών του 2012

7.   Την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος Μετεγγραφών που ίσχυε επί 32ετίας, αφού απολύτως κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούνταν

8.   Να αντιμετωπισθεί το ζήτημα της ανεργίας που τόσο πολύ μαστίζει τα παιδιά μας και τα οποία μεταναστεύουν

9.   Όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απαλλαγή από τα αντισυνταγματικά χαράτσια που έχουν θεσπισθεί με το πρόσχημα της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας
10. την εφαρμογή της προστασίας των πολυτέκνων στα πλαίσια του Συντάγματος
(Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους).

11. την εφαρμογή Δικαστηριακών αποφάσεων που δικαιώνουν τους πολύτεκνους 
(Το Σ.τ.Ε. και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας με πληθώρα αποφάσεών τους αποφάνθηκαν ότι:
«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.»
(Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. 2216/1975, 4062/1990, 4070/1990, 4069/1990, 2781/1991, 2773/1991 κ.α.)

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων  Λάρισας & Περιχώρων εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του στα μέτρα που οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τους πολύτεκνους αλλά και στον αφανισμό του κράτους, καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια, το Περιφερειακό συμβούλιο και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα του νομού μας και όχι μόνο να εκδώσουν υπομνήματα συμπαράστασης.
  
<<Αδιαφορία των Κυβερνήσεων απέναντι στην κατακρήμνιση των γεννήσεων>>, <<τα μέτρα των Μνημονίων μείωσαν τις γεννήσεις>>, <<η αυτοσυρρίκνωση του Ελληνισμού>>, <<η γήρανση του πληθυσμού μη αναστρέψιμη>>,  είναι μερικοί από τους ηχηρούς τίτλους εφημερίδων που άρχισαν να προβάλλονται και να αναδεικνύουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Αλλά μάλλον απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων!!!
Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου και όχι τεκμήριο πλουτισμού όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κάποιοι. Η Ελλάδα γερνάει και η ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας δεν είναι σπατάλη αλλά επένδυση στο μέλλον του τόπου.



Για το Δ.Σ
                                                               


       Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν.Γραμματέας


       Τσιόγιας Νικ.                          Γκουντελάκης Παν.