ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ.......


για τις ρυθμίσεις των δανείων.....

Ωμή κοροϊδία: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά... περισσότεροι φόροι για όλους και ρυθμίσεις τραπεζικών χρεών για ελάχιστους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις τελευταίες ανακοινώσεις των ανεύθυνο-υπευθύνων Υπουργών. Υπουργών που δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση στους δανειστές και παίρνουν μέτρα αψηφώντας αν είναι δίκαια ή όχι, μη υπολογίζοντας ότι θίγονται οικογένειες με παιδιά. Μόνο η προστασία των αμαρτωλών τραπεζών τους ενδιαφέρει. Επίσης βγαίνει και ένα άλλο συμπέρασμα που τόσο καιρό τώρα φωνάζουν η ΑΣΠΕ και οι πολυτεκνικοί σύλλογοι: ΑΓΑΜΟΣ=ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ.
Το 1944 κύριοι,  σε μία εποχή που δεν υπήρχε δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, έγινε ο περίφημος νόμος 1911 για την προστασία των πολυτέκνων οικογενειών, ο οποίος να σημειωθεί ισχύει ακόμη και σήμερα και θα έπρεπε σε ένα ευνομούμενο Κράτος όλοι οι μεταγενέστεροι εκδιδόμενοι νόμοι  να στηρίζονται πάνω σε αυτόν για τη φορολόγηση των πολυτέκνων οικογενειών και ο οποίος αναφέρει:

ρθρο 8
1. Οἱ πολτεκνοιπαλλσσονται τοφρου τςδιοκατοικουμνης μικροκατοικίας.
2. Οἱ πολτεκνοι δικαιονται ν’παλλσσωνται τοφρου τν, διτςδας τωννγκας, χρησιμοποιουμνων προϊντων ατν καττςκστοτεκδιδομνας διαταγς τοῦ Ὑπουργοτν Οκονομικνρζοντος τὸ ἐξαιρετον τοφρου ποσόν.
3. Πάντες οἱ πολτεκνοι οφορολογομενοιφοδιζονται διβιβλου φορολογικοῦ ἐν ᾧ ἀναγρφονται οπρς τΔημσιονξ οασδποτε ατας βεβαιομενοι φροικστου τν φρων τοτωνξοφλουμνου δι’σωνδποτε δσεωνντς τς χρσεως τοοκονομικοῦ ἔτουςπτῆς βεβαιώσεώς των, ἀναγραφομνωνν τβιβλιαρω τοττοῦ ἑκστοτε καταβαλομνου πσου.
4. Φορολογικαὶ ἐλαφρνσεις κατποσοστν παρχονται ες τος πολυτκνουςναλγως τν τκνων τωνπτν ΔμωνΚοινοττων δι’ποφσεως τν οκεων Συμβουλων καὶ ὑπὸ τοῦ Δημοσου δι’ποφσεως τοῦ Ὑπουργοτν Οκονομικν.

Και βέβαια έπρεπε να μπούνε ορισμένοι περιορισμοί για να τύχουν της <<ευεργετικής διάταξης>> οι πραγματικά θιγόμενοι. Αλλά εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι, πως μπαίνει εισοδηματικό όριο το ίδιο για τον άγαμο (25.000€) και από κει και πάνω τρίτεκνος, πολύτεκνος, υπερπολύτεκνος με 14 παιδιά... όλοι 30.000€!!!

 Η ίδια κοροϊδία και φέτος με το χαράτσι της ΔΕΗ, όπου ο πολύτεκνος με 30.001€ και 14 παιδιά θα πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το χαράτσι και δεν θα υπαχθεί στον χαμηλό συντελεστή... Εύγε και πάλι στους ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ, μόνο αυτοί μπορούσαν να το κάνουν, πλην βεβαίως Στουρνάρα με τη γνωστή παρέα του από τα παιδαρέλια!!

Αναφερόμαστε επίσης στις περιπτώσεις εκείνες που αρκετοί πολύτεκνοι και όχι μόνο.. έλαβαν δάνειο για να δημιουργήσουν το σπιτικό με τις επιπλέον αυξημένες απαιτήσεις λόγω της παρουσίας πολλών παιδιών. Τα δάνεια αυτά δεν μας τα χάρισε κανένας. Τα λάβαμε από τα χαϊδεμένα παιδιά σας, τις τράπεζες (που μας παρακαλούσαν τότε), για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υπολογίζοντας βέβαια και τα χρήματα της μισθοδοσίας που τότε λαμβάναμε!! Ήρθε όμως η στιγμή που χωρίς υπαιτιότητα μας δημιουργήθηκε η οικονομική κρίση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι ήμασταν  συνεπείς στις υποχρεώσεις μας πληρώνοντας κάθε μήνα τις δόσεις. Την τελευταία όμως τριετία μέχρι σήμερα οι μισθοί αυτών που έλαβαν τα δάνεια (τα οποία τώρα πολλοί τα καταριούνται) έχουν πέσει κατά 25%-30%!!.Αν βέβαια αναλογισθεί κανείς και τις αυξημένες φροντίδες μιας πολύτεκνης οικογένειας, τότε εύλογα διερωτάται: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΗ ΑΠΕΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ; Αυτό φαίνεται και από τους παχυλούς μισθούς- συντάξεις και τα γενναία εφάπαξ των εργαζομένων σε αυτές που δοθήκαν σε εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο δεν ζητάμε όλοι εμείς που τιμωρούμαστε τώρα. Γιατί ενώ λάβαμε τα δάνεια με άλλους όρους και σε άλλες εποχές, βρισκόμαστε τώρα μπροστά στο φάσμα της μη έγκαιρης αποπληρωμής των μηνιαίων δόσεων των δανείων. Απαίτηση όλων των πολυτέκνων και πιστεύουμε και όλου τους υγιούς κομματιού του Ελληνικού κομματιού να υπάρξει ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ. Πως αλλιώς θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια; Χρήματα σε offshore εταιρείες δεν έχουμε, χρήματα επιπλέον σε τράπεζες δεν έχουμε γιατί προτιμήσαμε τον δύσκολο αλλά θεάρεστο δρόμο της δημιουργίας παρά τον εύκολο δρόμο της επιβίωσης στη ζωή με λαμογιές και  αδικίες…

ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ.

Και οι νόμοι κύριοι, είναι για να τηρούνται πρώτα από εσάς!


                                           Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν.Γραμματέας

Τσιόγιας Νικ.                         Γκουντελάκης Παν.