ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

εορτή της ημέρας των πολυτέκνων προς τιμή των Αγίων προστατών τους

Φέτος ο εορτασμός της πολύτεκνης οικογένειας, προς τιμή των Αγίων Προστατών της ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και τα επτά τέκνων τους, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2018, που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδας (δίπλα στο επισκοπείο).
το Δ.Σ παρακαλεί  τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν σύσσωμα στον εορτασμό.

                 
                                                              με εκτίμηση
                                                                 το Δ.Σ

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 04112018   πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσία αρκετών συναδέλφων πολυτέκνων.στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές και αναψυκτικά στο πάρκο του Αγ.Αντωνίου.  


Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη


Βιογραφία

Ήταν μια πραγματική «κατ
᾿ οκον κκλησία»* (Α’ προς Κορινθίους ιστ’ 19.). Οικογένεια αληθινά χριστιανική, με μια ψυχή, με μια καρδιά και το ίδιο φρόνημα. Όταν άρχισε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ειδοποίησαν τους δύο συζύγους ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν. Τότε ο Τερέντιος και η Νεονίλλη αναρωτήθηκαν να φύγουν μακριά, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους, ή να μείνουν και να περιμένουν με γενναιότητα οποιοδήποτε μαρτύριο; Οι πέντε γιοι και οι δύο θυγατέρες τους έδωσαν αποφασιστική απάντηση. Γιατί να φύγουν; Ο διωγμός είχε εξαπλωθεί παντού. Έπειτα, η αναχώρησή τους θα ενέσπειρε τον πανικό στους εκεί χριστιανούς. Και το σπουδαιότερο, η Εκκλησία δεν ενισχύεται από φυγάδες, αλλά από μάρτυρες και αθλητές. Έτσι, όλη η οικογένεια αποφάσισε να μείνει σταθερή στην απόφαση της. Και όλοι μαζί, αφού ομολόγησαν το Χριστό, πέθαναν με αποκεφαλισμό. * Κατ’ οίκον εκκλησία: αυτό σημαίνει ότι εκκλησία δεν ονομάζουμε μόνο το οίκημα που πάμε κάθε Κυριακή, ο ναός δηλαδή,  αλλά εκκλησία ονομάζεται και η οικογένεια μας όταν ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και πιστεύει σ’ Αυτόν.

Το δημογραφικό από εθνικό θέμα εξελίσσεται  σε εφιάλτη.

Αγαπητοί  μας,

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη χώρα μας για το 2017.Πηγή των στοιχείων είναι τα Ληξιαρχεία όλων των Δήμων. Οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατά το 2017 ανήλθαν σε 88.553  καταγράφοντας μείωση κατά 4,7% σε σχέση με το 2016 που ήταν 92.898 . Οι θάνατοι, κατά το 2017, παρουσίασαν αύξηση κατά 4,8% και ανήλθαν σε 124.501  έναντι 118.792  το 2016.

Δραματική αριθμητική ανατροπή φαίνεται πως πυροδότησε για τον πληθυσμό της Ελλάδας η οικονομική κρίση, που πλήττει από το 2010 τη χώρα. Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα. Η συγκράτηση της μείωσης του πληθυσμού απαιτεί την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, δηλαδή με 4 ή περισσότερα παιδιά διότι: τα δύο πρώτα παιδιά αποτελούν αναπλήρωση των γονέων, το 3ο παιδί αναπληρώνει το 2ο παιδί που δεν έχουν όσοι αποκτούν ένα μόνο, και το 4ο παιδί αναπληρώνει (μαζί με το 3ο παιδί) τους άτεκνους συζύγους. Για τον απλό και προφανή αυτό λόγο, οι πολύτεκνοι (με 4 ή περισσότερα παιδιά) πρέπει να ενισχυθούν και να αυξηθούν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατομ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο  τμήμα της ΕΕ.
  Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!».
Ο Ελληνικός πληθυσμός της Ελλάδας υπό  διωγμόν…..
Προσωπικά πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μικρή δέσμη φωτός από μια χαραμάδα ελπίδας... «Υπάρχει,  δυνατότητα να σταματήσει η κατάρρευση και να επιβραδυνθεί ο ρυθμός γήρανσης, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παροχή γενναίων κινήτρων για την ενίσχυση της γονιμότητας και τον περιορισμό της αποδημίας. Πρέπει, δε, να γίνει κατανοητό ότι η χρησιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων για τη βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος, μπορεί να οδηγήσει σε εθνική και δημογραφική αλλοίωση.
Θέλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά κατά βάση πνευματικό, καρπός  του πνεύματος του ευδαιμονισμού, που κυριαρχεί στη ζωή πολλών ανθρώπων και είναι και αποτέλεσμα της ευρείας διασποράς υλιστικών και ανεύθυνων αντιλήψεων για τη ζωή, τη γέννηση των παιδιών, την έκτρωση, την αποφυγή αναλήψεως υποχρεώσεων, την αναίρεση του αγωνιστικού φρονήματος του κοινωνικού ανθρώπου. Το βασικό αίτιο έξαρσης της υπογεννητικότητας, κατά τη γνώμη μας, που διεγείρει το δημογραφικό πρόβλημα στην πατρίδα μας, είναι ο συνεχής και συστηματικός εκφυλισμός του ιερού θεσμού της οικογένειας.
Όσο η οικογένεια στον τόπο μας λειτουργούσε μέσα στο πλαίσιο της Ελληνορθόδοξης παράδοσης και βίωνε την χάρη του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου, αναπτυσσόταν και σε ποσότητα και σε ποιότητα, ανεξαρτήτως των ιστορικών συγκυριών και των οικονομικών δεδομένων κάθε εποχής.
Κορυφαία έκφραση της ψυχολογικής και πνευματικής ανωριμότητας είναι, όμως, η ραγδαία αύξηση των εκτρώσεων στην πατρίδα μας, πέρα από κάθε φαντασία.
Η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, με τον νόμο 1609/1986, θεωρήθηκε τότε κατάκτηση, θρίαμβος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκσυγχρονισμός..Τα επίσημα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι πρόκειται για βαρύτατη κοινωνική ασθένεια και απόλυτο δημογραφικό εφιάλτη.
Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  είναι η μόνη που αντιστέκεται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η ασκούμενη μέχρι τώρα αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών που αποτελούν δημογραφικά κίνητρα!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ – ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
Α. Προκόπης Παυλόπουλος 05/11/2017 :  «Θεμέλιο για τη συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια» και Υποχρέωση του Κράτους είναι να προστατεύει την Πολύτεκνη οικογένεια!>> (κι όμως δεν επέστρεψε ως απαράδεκτο κάποιο νομοσχέδιο από εκείνα που ψηφίσθηκαν και εξαθλίωσαν τους Έλληνες;)
Β.  Προεκλογική δέσμευση Τσίπρα 16/01/2015 κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, δεσμεύτηκε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των πολυτέκνων!   ( μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;  περιέκοψε ακόμη περισσότερο τα επιδόματα των πολυτέκνων και όχι μόνο).
Γ.  ΓΑΠ: 1/11/2009 Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν. (μήπως ζούμε σε άλλη χώρα; ίδια αντιπολυτεκνική πολιτική)
Δ.  Αντώνης Σαμαράς: 12/05/2011 ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ….επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κι όλας δικό μας προϋπολογισμό!  (μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;  με νόμο το 2013 η τότε συγκυβέρνηση   στέρησε επιδόματα και φοροαπαλλαγές σε χιλιάδες οικονομικά αδύνατους πολίτες).

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ
ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

==========================


Στην εορτή για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας
Χρήστος Κέλλας: «ΟΧΙ στην αποδόμηση του Έθνους»

«Σήμερα είναι η Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, την οποία και θα έπρεπε να γιορτάζουμε και να τιμούμε αναλόγως με βάση την εθνική νομοθεσία και την Εκκλησία μας που τιμά τη μνήμη των Αγίων προστατών των πολυτέκνων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αγνοεί συστηματικά και μεθοδευμένα τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ, εσχάτως, έβαλε στο στόχαστρο και την Εκκλησία με την πρόταση των κυβερνητικών Βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η Πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων και κινδύνων».

Τα ανωτέρω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λάρισας, κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας και των Αγίων προστατών της Τερεντίου και Νεονίλλης, προσθέτοντας:

«Στα τρεισήμισι χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ελήφθησαν μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, αλλά είδαμε το “πετσόκομμα” των επιδομάτων τους και την πλήρη απουσία της κρατικής αρωγής σε κρίσιμα πεδία, όπως στις μετεγγραφές των τέκνων των οικογενειών, που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση αποφάσισε να μην λάβει ουδεμία πρωτοβουλία για το θεμελιώδους σημασίας ζήτημα προόδου του λαού μας, που είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας.

Συγχρόνως, είδαμε το συγκυβερνών και κατ’ επίφαση ευαίσθητο σε θέματα Ορθοδοξίας κόμμα του κ. Καμμένου να “καταπίνει” αμάσητη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, αφού “κατάπιε” και “χώνεψε” προηγουμένως την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για μια ακόμα φορά, η υποκρισία της συγκυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.

Η Πατρίδα μας σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες και ιστορικές προκλήσεις για το μέλλον της. Η στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες και την ελληνική οικογένεια εν γένει, σε συνδυασμό με τη συμπόρευση Κράτους-Εκκλησίας, αποτελεί τη μόνη οδό, προκειμένου το Έθνος να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια του σε μακροπρόθεσμη βάση. Η παράταξή μας δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω σε κάθε θέμα, που έχει ζωτική σημασία για την ασφάλεια, τη συνοχή και τη σταθερότητα της χώρας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδας! Είμαστε στο πλευρό τους, όπως και στο πλευρό κάθε ελληνικής οικογένειας!

Θα δώσουμε μαζί τη μάχη της Πατρίδας και θα την κερδίσουμε!

Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες».