ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου Συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας......


Μετά από αρκετό διάστημα και αφού <<έπαιξε>> με τα νεύρα και την αντοχή των ενδιαφερομένων, επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας  έδωσε στη δημοσιότητα τις ψηφισθείσες τροπολογίες που αφορούν  στην επανεγγραφή των πολυτέκνων φοιτητών του 2011 αλλά για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Α.
Ο ν.4142/2013 της επανεγγραφής των πολυτέκνων φοιτητών του 2011 , Άρθρο 11.                                                            
 To άρθρο 47 του ν. 4115/2013 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
<<Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το έτος 2011, είτε συμμετέχοντας απευθείας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, είτε κάνοντας χρήση των βαθμολογιών των δυο προηγούμενων ετών 2009 ή 2010 με το 10% και βάσει της βαθμολογίας τους ήσαν επιτυχόντες με τις ειδικές κατηγορίες ως πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων και οι οποίοι, είτε δεν δήλωσαν ότι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες ως πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων για οποιοδήποτε λόγο, είτε δήλωσαν, και οι Σχολές ή Τμήματα των ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) δεν τους ενέγραψαν ή τους διέγραψαν λόγω ορίων ηλικίας των αδερφών τους ή λόγω υπερβάσεως ορίου εισοδήματος ή δεν διατάχθηκε η εγγραφή τους στις δηλωθείσες από αυτούς Σχολές ή Τμήματα, λόγω κατοικίας των γονέων τους, έχουν δικαίωμα εγγραφής ή επανεγγραφής στη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζεται η διαδικασία εγγραφής ή επανεγγραφής των ανωτέρω, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης. Η εγγραφή ή επανεγγραφή των ανωτέρω θα πρέπει να έχει περατωθεί το αργότερο έως την 12η Μαΐου 2013.
Κάθε προηγούμενη διάταξη καταργείται.»

1. Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί τώρα,  την κυρία της Φωτοτυπίας που τα παιδιά μας ταλαιπωρήθηκαν και λοιδορήθηκαν για 2 ολόκληρα χρόνια;  Κατά τα άλλα είχε σύνθημα: «Πρώτα ο Μαθητής»!!
2. Μερίδιο ευθύνης είχαν οι τότε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κανένας από τους οποίους, παρά την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και την οποία γνώριζαν, δεν ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας.
3. Φρόντισε όμως η Βουλή τα του οίκου της: Να μη διώκεται κανένας ανεξάρτητα τη σοβαρότητα του θέματος που ψηφίζεται…….

Και επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται ,ένα ευχαριστώ στην Βουλευτή της Ν.Δ κ.Παπακώστα-Σιδηροπούλου η οποία σε συνεννόηση με την ΑΣΠΕ κατάφερε και πέρασε στη Βουλή τροπολογία με  αριθμόν 303/102/21.3.2013 και που αφορά τους φοιτητές του 2011.

Δεν έγινε αποδεκτή αντίστοιχα για τους φοιτητές του 2012!! Δείτε την Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 802 τ.Β /5-4-2013) για τις Μετεγγραφές του 2012 (Μεταφορά θέσης).

Θα μπορούσε να γίνει, αλλά δεν υπήρξαν φωνές συμπαράστασης από την πλειονότητα των Βουλευτών παρά μόνο από ελάχιστους τους οποίους και ευχαριστούμε.
Ευελπιστούμε ότι άμεσα οι ανωτέρω βουλευτές, θα επανέλθουν με νέα τους τροπολογία… γιατί είναι ένα δίκαιο μέτρο και με χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για το δημόσιο.

Β.
Νομοθετική Ρύθμιση ΥΠΑΙΘΠΑ για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011-2012.
Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης:
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).
Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής:
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας /Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.
Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης.

Δεδομένου ότι η ανωτέρω ρύθμιση  είναι κοροϊδία και εμπαιγμός για τα παιδιά των πολυτέκνων  του 2012, που επίσης αδικήθηκαν (από τη μείωση των θέσεων - που τους δόθηκαν στις κεντρικές σχολές) θα πρέπει να ξεσηκωθούν ΑΜΕΣΑ, αφού το   παιδί του πολύτεκνου, του υπερπολύτεκνου,  μπορεί να μην πάρει τελικά  μετεγγραφή και για ένα μόλις ευρώ που θα έχει περισσότερο και από αυτόν  ακόμη που έχει μόλις ένα παιδί!...
Οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι φοιτητές του 2012, πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του υπουργείου για ενημέρωση - απορίες - και κατάθεση αίτησης: Πληροφοριακό Σύστημα Υπ. Παιδείας, Μεταφοράς Θέσεων Επιτυχίας.


Για το Δ.Σ


                   Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν.Γραμματέας

                Τσιόγιας Νικόλαος                 Γκουντελάκης Παναγιώτης