ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο εμπαιγμός των πολυτέκνων συνεχίζεται


Η αλήθεια για τα πολ. επιδόματα είναι, ότι γίνονται κάποιες βελτιώσεις στο νόμο, μετά από 3 συνεχείς αλλαγές αυτού σε διάστημα 2 μηνών, χωρίς καμιά συγνώμη για την τόση λάσπη και ψεύδη εναντίον μας... αλλά και σωρεία λαθών και αντισυνταγματικών διατάξεων παραμένουν!.

Και πώς να μη γίνουν άλλωστε, αφού ουδεμία διαβούλευση ή επαφή δεν έγινε με την ΑΣΠΕ και πάλι, παρά τις επανειλημμένες έντονες διαμαρτυρίες της. Είναι ο μοναδικός φορέας που δεν είχε καμία επαφή ή διαβούλευση με την Κυβέρνηση, με το αρμόδιο υπουργείο, εδώ και 7 μήνες μας εμπαίζουν!..

α. Δυστυχώς καμία αναφορά για την επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης που κατήργησαν από όλες τις πολύτεκνες μητέρες… ακόμη και από αυτές με μηδενικό εισόδημα!
β. Καμία διόρθωση για τα δύο ή το ένα προστατευόμενο τέκνο του πολύτεκνου, που πάλι δεν θα παίρνουν τίποτα!…
γ. Καμία διόρθωση για τις Φορολογικές δηλώσεις, ώστε να σμικρύνει η διάρκεια της απόδοσης του επιδόματος μέχρι την εκκαθάριση των φορ. δηλώσεων… Αφού επιμένουν να βάζουν τα αντισυνταγματικά εισοδηματικά όρια, μπορεί π.χ να εξετάζεται η φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους για το Α` εξάμηνο και του τρέχοντος έτους για το Β` εξάμηνο.
δ. Προστατευόμενα τα απορφανισθέντα, τι άλλο... θα ακούσουμε;
ε. Δεν υπάρχουν κύριοι τετράτεκνοι κλπ..., πολύτεκνοι είμαστε σύμφωνα με το σύνταγμα και απαιτούμε διόρθωση! Εδώ βεβαίως υπάρχει σκοπιμότητα για μελλοντικές αλλαγές!
στ. Γιατί σε 3 δόσεις να καταβάλλεται το επίδομα και όχι σε 4..., μαζί δηλ με το επίδομα στήριξης τέκνων;. Πρόσθετα έξοδα για την υπηρεσία...

Και για να μην ξεχνιόμαστε, τελικά ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα  παιδιά, θα πάρει 2.000 ευρώ επίδομα(έναντι 2112  έως 3.708 ευρώ - αν είχε παιδί μικρότερο των 6 ετών - που εισέπραττε πέρυσι), αν έχει εισόδημα μέχρι 48.000 ευρώ, αλλά θα πληρώσει φόρο για αυτό το εισόδημα: 14.060 ευρώ!!!
Ένα και μοναδικό άρθρο χρειαζόταν να κατατεθεί: ότι καταργείται η παράγραφος 7 του άρθρου 7 του ν. 4110/2013 και τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στο καθεστώς που ίσχυαν προ του 2009, όπως μας υποσχόταν προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός... και αυτό περιμένουμε. 

Βεβαίως δεν μπορούμε να μην  συγχαρούμε……  και τον συντοπίτη μας υπουργό με ευαισθησίες για το Δημογραφικό και πολύτεκνους….. που ανταποκρίθηκε ταχύτατα στο αίτημα μας και αντί να αυξήσει το προβλεπόμενο όριο εισοδήματος για τη χορήγηση των δωρεάν τροφίμων, όπως του ζητούσαμε από τις 12.000€ στις 15.000€...,  εκείνος  και άλλοι το μείωσαν στα 7.200€!!! 


Για το Σύλλογο πολυτέκνων Λάρισας


Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν.Γραμματέας


Τσιόγιας  Νικ.                                           Γκουντελάκης Παν.