ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Επικαιρότητα- πολιτική ορθότητα (από www.tideon.org)


«Η δίωξη των Χριστιανών σε επίπεδα που αγγίζουν γενοκτονία", τίτλος έκθεσης του BBC, για μελέτη του βρετανού ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ & του Philip Mounstephen, Επισκόπου του Τρούρο. Ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο διώκεται λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, με τους Χριστιανούς να είναι «η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα». «Σε ορισμένες περιοχές, το επίπεδο και η φύση των διώξεων πλησιάζει τον διεθνή ορισμό της γενοκτονίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ». Το BBC τονίζει πως η «πολιτική ορθότητα» ευθύνεται για την αδιαφορία της Δύσης και αναφέρει τα λόγια του Χαντ: «Αυτό που έχουμε ξεχάσει μέσα σε αυτό το κλίμα πολιτικής ορθότητας είναι στην πραγματικότητα πως οι χριστιανοί που διώκονται είναι μερικοί από τους φτωχότερους ανθρώπους στον πλανήτη». Η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανικών διωγμών εμφανίζεται στα μουσουλμανικά έθνη. Σύμφωνα με την World Watch List 2019 της ΜΚΟ Open Doors «η ισλαμική καταπίεση συνεχίζει να πλήττει εκατομμύρια χριστιανούς». Στο Αφγανιστάν «ο Χριστιανισμός δεν επιτρέπεται να υπάρχει» αναφέρει η WWL 2019, γιατί «είναι ένα ισλαμικό κράτος βάσει συντάγματος, δηλαδή κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ηγέτες εθνοτικών ομάδων, θρησκευτικοί αξιωματούχοι και πολίτες είναι εχθρικοί απέναντι στους χριστιανούς». Στην Σομαλία «η χριστιανική κοινότητα είναι μικρή και υπό την συνεχή απειλή επίθεσης. Ο νόμος της Σαρία και το Ισλάμ κατοχυρώνονται στο σύνταγμα της χώρας, και η δίωξη των χριστιανών σχεδόν πάντα συνεπάγεται βία». Στο Ιράν «η κοινωνία διέπεται από ισλαμικό νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δικαιώματα και οι επαγγελματικές δυνατότητες των χριστιανών είναι πολύ περιορισμένες». 38 από τα 50 κράτη που απαρτίζουν την WWL 2019 είναι Μουσουλμανικά στην πλειοψηφία τους.
Άλλα σημεία: «Η δίωξη των Χριστιανών είναι ίσως πιο έντονη στην περιοχή της γενέτειρας του Χριστιανισμού – την Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική». «Σε χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία και η Σαουδική Αραβία, η κατάσταση των χριστιανών και άλλων μειονοτήτων έχει φτάσει σε ανησυχητικό στάδιο». «Η εξάλειψη των χριστιανών και λοιπών μειονοτήτων ‘με το σπαθί’ ή με άλλους βάναυσους τρόπους αποκαλύφθηκε ότι είναι ο συγκεκριμένος και δηλωμένος στόχος των [ισλαμικών] εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη βορειοανατολική Νιγηρία και τις Φιλιππίνες». «Υπάρχει μαζική βία που εκφράζεται τακτικά μέσα από τον βομβαρδισμό των εκκλησιών, όπως συνέβη σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Ινδονησία». Η μοναδική μεγαλύτερη απειλή για τους Χριστιανούς στη Νιγηρία προερχόταν από την ισλαμιστική στρατιωτική ομάδα Boko Haram, όπου αμερικανικές αναφορές το 2015 αποκάλυψαν ότι 200.000 χριστιανοί κινδύνευαν να σκοτωθούν… Οι χειρότερα πληγείσες περιλάμβαναν χριστιανές γυναίκες και κορίτσια που είχαν απαχθεί και αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, να παντρευτούν, δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις και βασανιστήρια. Ο χριστιανισμός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξαφάνισης σε περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου έχει μακρά ιστορία. Στην Παλαιστίνη, ο αριθμός των χριστιανών αντιστοιχεί σε κάτω από 1,5 τοις εκατό· στη Συρία, ο χριστιανικός πληθυσμός μειώθηκε από 1,7 εκατομμύρια το 2011 σε κάτω από 450,000 και στο Ιράκ ο αριθμός των χριστιανών έχει μειωθεί από 1,5 εκατομμύρια πριν από το 2003 σε κάτω από 120,000 σήμερα. Ο Χριστιανισμός κινδυνεύει να εξαφανιστεί, αντιπροσωπεύοντας μια τεράστια αποτυχία για την πολυφωνία στην περιοχή. Το 2016 διάφορα πολιτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι οι βιαιοπραγίες του ISIS εναντίον των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτικών ομάδων όπως οι Γιαζίντι και Σιίτες μουσουλμάνοι πλησίαζαν τα όρια της γενοκτονίας.
Σημειώνουμε μόνο ότι η κατάσταση των χριστιανών σε πολλές από τις άνω χώρες επιδεινώθηκε δραματικά μετά την όποια παρέμβαση δυτικών δυνάμεων & οργανισμών, ενώ ακολούθησε κύμα μετανάστευσης.