ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Θετική εξέλιξη στην Georgia ΗΠΑ


Πρόσφατα ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Brian Kemp, υπέγραψε νόμο που απαγορεύει την έκτρωση από τότε που εντοπίζεται καρδιακός παλμός στο έμβρυο. Οι γυναίκες στην Τζόρτζια μπορούσαν να προχωρήσουν σε άμβλωση μέχρι την 20η εβδομάδα κύησης. Αυτό αλλάζει καθώς ο καρδιακός παλμός εντοπίζεται συνήθως κατά την 6η εβδομάδα, όταν ακόμη μπορεί κι η ίδια η εγκυμονούσα να μην γνωρίζει την εγκυμοσύνη. Περιλαμβάνει εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση κινδύνου ζωής του εμβρύου ή ουσιαστικής μη αναστρέψιμης σωματικής βλάβης στην έγκυο. Τα ΜΜΕ σημειώνουν ότι από το 1972 η πολιτεία εκλέγει σταθερά ρεπουμπλικάνους αντιπροσώπους. “Το νομοσχέδιο είναι πολύ απλό αλλά και πολύ ισχυρό. Μια δήλωση ότι όλη η ζωή έχει αξία, ότι όλη η ζωή έχει σημασία και ότι όλη η ζωή είναι άξια προστασίας”, δήλωσε ο Kemp πριν την υπογραφή. "Συνειδητοποιώ ότι μερικοί μπορεί να το αμφισβητήσουν σε ένα δικαστήριο, αλλά η δουλειά μας είναι να κάνουμε ό, τι είναι σωστό, όχι αυτό που είναι εύκολο. Καλούμαστε να είμαστε ισχυροί και θαρραλέοι, και δεν θα υποχωρήσουμε. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή!”.
Αντιδράσεις: Η American Civil Liberties Union απαντά πως ο νόμος θα κριθεί στα δικαστήρια. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με συνθήματα εναντίον των "αντι-δημοκρατικών" και "σεξιστικών" νόμων. Το Hollywood δεν έμεινε αμέτοχο καθώς στην πολιτεία γυρίζονται μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες και σειρές. Η ταινία της Marvel “Black Panther“, οι σειρές “The Walking Dead” και “Stranger Things” μαζί με άλλες 455 παραγωγές απέφεραν στην περιοχή 2,7 δις δολάρια. Με ένα tweet της, η CEO της Killer Films (ταινίες Carol, Vox Lux) ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της πολιτείας από μελλοντικές παραγωγές. Ο Mark Duplass, (Paddleton Netflix) έγραψε: "Μην οργανώνετε την επιχείρησή σας στη Τζόρτζια. Εγώ δεσμεύομαι να μην γυρίσω τίποτα ξανά εκεί μέχρι να αποσυρθεί αυτή η αναδρομική νομοθεσία”. Εκπρόσωπος της Ένωσης Κινηματογραφικών Ταινιών Αμερικής, που εκπροσωπεί πέντε μεγάλα στούντιο κινηματογράφου, ανέφερε σε δήλωση προς το CNN ότι παρακολουθεί τις νομικές προσπάθειες για απόσυρση του νόμου.
Σχόλιο: προφανής ο εκβιασμός των αντιδρώντων για οικονομικό "πόλεμο". Θυμίζει το ιστορικό προηγούμενο των ναζί, που σημάδευαν τα καταστήματα των Εβραίων- https://encyclopedia.ushmm.org/content/el/article/the-boycott-of-jewish-businesses. Προφανώς τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα της Πολιτείας, ο λαός της, δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, το έχει όμως το Hollywood. Ειδικά για την Ελλάδα, οι εκτρώσεις υπολογίζονται πάνω από 300.000 τον χρόνο, ισοδύναμο δημογραφικά με ματαιωθείσες κατ' ελάχιστο 9.900.000 γεννήσεις από τη νομοθετική μεταβολή το 1986. Το θέμα ωστόσο δεν είναι πρώτα αριθμητικό- δημογραφικό, αν και αποτελεί μάλλον από τις πρώτες αιτίες στην πράξη, αλλά ζήτημα σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Κι όσο για το "δικαίωμα" αυτοδιάθεσης των υπερασπιστών των εκτρώσεων και το εγωϊστικό σύνθημα "my body, my choise", εμείς δεν ξέρουμε άλλο μέρος του σώματος που να απομακρύνεται με σπασμούς αγωνίας από το χειρουργικό εργαλείο του φυσικού αυτουργού της πράξης- https://www.afistemenaziso.gr/. Εν τέλει το ζήτημα δεν είναι μόνο νομικό, αλλά και ενημέρωσης ιδίως των νέων εφήβων γυναικών, χρέος μας δε να μην σιωπούμε.