ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πρόγραμμα Ιατρικής Παροχής- Στοιχεία/ θεμελίωση/ απάντηση επί ενστάσεων

Εκτιμούμε ότι σύμφωνα με την πορεία των οικονομικών του Συλλόγου, μπορούν να εκτελεστούν εξ ιδίων δυνάμεων τους επόμενους μήνες περί τα 20 έως 30 χειρουργεία και να εξεταστούν περισσότερες δεκάδες γυναίκες- μέλη μας, κοκ για τους επόμενους μήνες. 'Ηδη, χωρίς να ζητηθεί, δεχθήκαμε την δέσμευση του Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου για συνδρομή στο εγχείρημα, αλλά και άλλων ιδιωτών & φορέων. Αν προχωρήσει το πρόγραμμα αισίως και περαιωθεί επιτυχώς το πρώτο μεγάλο "κύμα", σκοπεύουμε να παγιωθεί η παροχή από τον Σύλλογο, καθώς θα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη.
Επίσης σκοπεύουμε να επεκταθεί η παρέμβασή μας και σε άλλα ζητήματα υγείας (λχ ακόμη και οδοντιατρικά), έχουμε δε ήδη ζητήσει προκαταρκτική συνάντηση με την Αυτοδιοίκηση. Είναι σαφές ότι αυτό, η επέκταση, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.
Τουλάχιστον τολμούμε και κάνουμε την αρχή. Αν θέλει ο Θεός, θα υπάρχει συνέχεια. Έχουμε το παράδειγμα στην Λάρισα του μακαριστού Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου, που με πενιχρά μέσα μεγαλούργησε, αλλά και το παράδειγμα των ανθρώπων που βλέποντάς τον να τολμά βοήθησαν. Δεν πρόκειται να τον φθάσουμε, αλλά αισθανόμαστε αδικαιολόγητοι να αδρανήσουμε.

Αυτή είναι η απόφαση των τεσσάρων μελών του ΔΣ, των κ. Χρ. Παπαϊωάννου, Αθ. Μπίκα, Δημ. Οικονόμου, Νικ. Τσιόγια. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα στον Σύλλογο, επιστροφή των πόρων από τις θεωρήσεις στα μέλη του, πρώτα στην γυναίκα- μητέρα. Προηγήθηκε διερεύνηση και με άλλους φορείς, παρόχους υπηρεσιών υγείας. Επί των κυρίων ενστάσεων: ο κ. Π. Γκουντελάκης, αν και έκρινε καλή την προσπάθεια, μειοψήφησε λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Συλλόγου & αβεβαιότητας, ο δε κ. Γ. Κερμελίδης, μεταξύ άλλων, ομοίως ως άνω αλλά και γιατί δεν προμηθευτήκαμε αυγά για δέματα το Πάσχα. Ως προς το πρώτο σκέλος, σαφώς πρόκειται για τόλμημα, για τους λόγους που αναπτύξαμε, όμως η νόσος- το πρόβλημα είναι βέβαιο σήμερα, όπως και η δυνατότητά μας, ενώ το αύριο είναι σε κάθε περίπτωση αβέβαιο. Είμαστε όμως αισιόδοξοι. Για το δεύτερο, σαφώς δεν υποτιμούμε τις άλλες δράσεις του Συλλόγου, τις συνεχίζουμε, πλην όμως θεωρούμε ότι οι δυνατότητες και συναφώς οι υποχρεώσεις του Συλλόγου είναι πολύ περισσότερες.
Ενδεικτικά επισημαίνουμε ότι ο προϋπολογισμός μας είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ, κι όμως το πρόγραμμα προχωρά, ενώ υπάρχουν σωματεία (ιδιωτικού δικαίου) με κεφάλαια εκατομμύρια ευρώ που, ως σήμερα, δεν παρουσιάζουν παρόμοια προσπάθεια.