ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Γενική Συνέλευση- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ- Απάντηση

Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης είναι, πρώτα, η έγκριση ισολογισμού του προηγουμένου έτους και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Για δύο πολύ σοβαρούς λόγους ανέκυψε πρόβλημα με το προηγούμενο έτος: λόγω απώλειας παραστατικών που δρομολόγησε εξελίξεις στο Σύλλογο, τους τελευταίους μήνες, χωρίς να δύναται ακόμη να επιλυθεί πλήρως, και λόγω πολύχρονης εσφαλμένης τήρησης βιβλίων στο Σύλλογο, όπως κατέληξε επιστήμονας που κλήθηκε με απόφαση του ΔΣ να μας παράσχει βοήθεια.

Κατ' αποτέλεσμα, χωρίς να διαφαίνεται δόλος, γιατί απλά ο ένας ταμίας ακολουθούσε τον άλλο, δεν επαληθεύονται οι εγγραφές και προκύπτουν ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ασαφή συμπεράσματα, που πρώτη η ειδικός επισήμανε και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Το πόρισμά της, μετά από έρευνα μηνών, μας παραδόθηκε μόλις προ 3 ημερών, αν και είχαμε ειδοποιηθεί ότι διαφαίνεται μη ορθή τεχνική τήρησης βιβλίων, οπότε αναμείναμε, & κατέληξε στο ότι για την σωστή λογιστική και ταμειακή παρακολούθηση πρέπει να υπάρχουν δύο βιβλία, ένα για λογιστικό έλεγχο και ένα για ταμειακό τραπεζικό έλεγχο, κι όχι ένα μόνο.
Από εδώ και στο εξής, μετά από συνεννόηση και με τον λογιστή μας κ. Μαρδάνη, θα ακολουθήσουμε τον ορθό τρόπο τήρησης, ήδη το επεξεργαζόμαστε.

Μετά από πολλά χρόνια, δεν ξέρουμε μήπως είναι η πρώτη φορά, η εικόνα που θα παρουσιαστεί στην Γενική Συνέλευση και από την Εξελεγκτική Επιτροπή, θα είναι αν όχι πληρέστατη, λόγω των γεγονότων ετών που δεν αλλάζουν, θα είναι όμως αληθής και τεκμηριωμένη. Πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, δεν ήταν δυνατός ο ισολογισμός, ούτε η συνέλευση, που πράγματι (και για άλλους δευτερεύοντες λόγους) καθυστέρησε για ένα μήνα, χωρίς πάντως κάποιο μέλος του ΔΣ να την ζητήσει νωρίτερα.
Λόγω της σαφούς εικόνας των οικονομικών μας, αισθανόμαστε αισιόδοξοι και για την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουμε εξαγγείλει.

Παρακαλούμε ότι απορία έχετε να μας την θέτετε, θα απαντούμε και εγγράφως, όπου δει, προκειμένου να μην δημιουργείται κλίμα καχυποψίας. Σίγουρα δεν διεκδικούμε το αλάθητο, προσπαθούμε όμως για την ουσία.