ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα capital controls



ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Αρ.Πρ.:1746/8-12-2015
   ΕΡΩΤΗΣΗ   
                             
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Άρση των capital controls, για τις πολύτεκνες οικογένειες»
Ως Πολύτεκνος κι εγώ, αλλά και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού στο Κοινοβούλιο επί σειρά πολλών ετών γνωρίζω ότι από την Πολιτεία τα τελευταία χρόνια οι πολύτεκνοι αγνοούνται παντελώς.

Διαφορετικά , δεν μπορώ να εξηγήσω , για πιο λόγο η σημερινή κυβέρνηση δεν επανεξετάζει το θέμα της άρσης των capital controls για την πολύτεκνη οικογένεια. Άπαντες γνωρίζουν ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξισώνονται τόσο με τον άγαμο ή με οικογένειες που έχουν ένα, δυο ή τρία παιδιά.

Επειδή ,οι πολύτεκνες οικογένειες είναι ένας πυρήνας ενίσχυσης της οικονομίας, αφού στηρίζουν την κάθε τοπική αγορά με την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
Επειδή, οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν την μοναδική ελπίδα για την δημογραφική ενίσχυση του έθνους μας.
Επειδή, το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει την ενίσχυσή τους και τη λήψη ειδικής πρόνοιας & φροντίδας από την Πολιτεία για τις πολλές και ποικίλες ανάγκες τους.
Επειδή, αν δεν λάβει η Πολιτεία την πολιτική Απόφαση για την άρση των capital controls για τους πολύτεκνους, τους  καταδικάζει σε απόλυτη εξαθλίωση.
Επειδή ,δεν μπορεί να ισχύει για όλους τους φορολογούμενους η ανάληψη 420€ από τις τράπεζες
Εφόσον λοιπόν , και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , κ.Δραγασάκης εκτιμά , σύμφωνα με δηλώσεις του, ότι «στους πρώτους μήνες του 2016 θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων» , ερωτάσθε:
1. Θα προχωρήσετε άμεσα στην άρση των capital controls , για τις πολύτεκνές οικογένειες;
2. Εφόσον και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  εκτιμά ότι αυτό θα καταστεί εφικτό τους πρώτους μήνες του 2016, γιατί δεν το εφαρμόζετε από τώρα για τις πολύτεκνες οικογένειες , που τόσο οι ανάγκες τους όσο και οι υποχρεώσεις τους , διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες;
 Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος