ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
  ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
 2410-614177 & FAX: 2410-614981
  Email:sypolarisa@gmail.com  
 http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/                                                  
                                                                          

04/12/2015
  Αρ.Πρωτ.28
 
Προς:
Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Δεν θέλουμε να υπενθυμίσουμε το τι ορίζει το  άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της του θεσμού της οικογένειας και ειδικά της πολύτεκνης οικογένειας. 
Θέλουμε όμως να σταθούμε στην ειδική φροντίδα προς την πολύτεκνη οικογένεια αλλά και στην ανάγκη εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής στη χώρα μας που αποτελεί και υποχρέωση του κράτους!
Κάτι που υπενθυμίσατε κι εσείς πρόσφατα στο μήνυμα σας προς τους πολύτεκνους ενόψει της εορτής των προστατών τους.


Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων

«Οι Πολιτειακοί Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους. Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στην Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια».

Η εκάστοτε όμως Πολιτεία παρουσιάζεται ως μητριά .Ανάλγητα μέτρα ψηφίσθηκαν χωρίς καμιά αντίσταση από κανένα και μη υπολογίζοντας ότι φορολογείται ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ως άγαμος!!!
Είναι δεδομένο ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ΄ αριθμ. ένα εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας, η Ελλάς είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου, το 20% και πλέον του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, την τριετία 2011-2012-2013 οι θάνατοι(339.561) ξεπέρασαν τις γεννήσεις(300.993) κατά 38.628!!!
Για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2013 οι γεννήσεις κατήλθαν κάτω από το όριο των 100.000 και ήσαν μόλις στις 94.134.  Οι δε θάνατοι ανήλθαν στους 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Το 2014 οι θάνατοι (114.311) υπερέχουν των γεννήσεων  (93.452) κατά 20.779 και το πρώτο δεκάμηνο του 2015 (1/1 έως 9/11) οι θάνατοι ανήλθαν στους  103.838 και οι γεννήσεις είναι μόλις   79.123, υπεροχή δηλ. των θανάτων κατά 24.715!!!
Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν έχει ξαναϋπάρξει.
Τι να πρωτοαναφέρουμε:
Στην φορολογία εισοδήματος που χάθηκαν τα αφορολόγητα όρια και τα παιδιά μας έγιναν τεκμήριο;
το φόρο πολυτελείας των πολυτέκνων;
Τη μη απαλλαγή των πολυτέκνων από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία;
Τη μη απαλλαγή των πολυτέκνων από την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος (για τους ελεύθερους επαγγελματίες);
Την εφαρμογή των  Capital controls στις πολύτεκνες οικογένειες; Ίδιες ανάγκες έχουμε;
Την κατάργηση του  διορισμού των πολυτέκνων στην εκπαίδευση που τόσο πολύ απέδωσε και έφερε τόσες γεννήσεις στη χώρα μας;
Την κατάργηση των μετεγγραφών που δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος αλλά αντίθετα ελαφρύνει την πολύτεκνη οικογένεια;
Γενικά να σταματήσει αυτό το ανάλγητο από πλευράς της εκάστοτε πολιτείας (όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης – άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο) να ΦΟΡΟΛΟΓΕΊΤΑΙ Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΑΜΟΣ!!
Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των καθηκόντων σας, να επιστρέφετε στη βουλή ως απαράδεκτα, μέτρα που λαμβάνονται και αντίκεινται στις διατάξεις του Συντάγματος και που αφορούν την Πολύτεκνη οικογένεια, η οποία δυστυχώς αντί να τιμάται σήμερα... διώκεται!

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κανένα ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν υπάρξει ανάκαμψη των γεννήσεων. Πρόσφατα ο Τζόζεφ Γουάιλερ ανέφερε:  "Το βαθύ πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το προσφυγικό - είναι το δημογραφικό. Με την εξαίρεση δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., η Ευρώπη διαπράττει δημογραφική αυτοκτονία. Δεν είναι μόνο η θεαματική μείωση του πληθυσμού σε απόλυτους αριθμούς. Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι αλλάζει η ισορροπία μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων. Άρα, η ικανότητα των κοινωνιών μας, να χρηματοδοτούν τους ηλικιωμένους μέσω φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι νέοι, θα αποδεκατιστεί..."

Αναμένουμε κ. Πρόεδρε, να λάβετε πρωτοβουλίες και να στείλετε μηνύματα με τον σώφρονα λόγο σας  προς πάσα κατεύθυνση.
Σας ευχόμεθα ευλογημένα Χριστούγεννα προσωπικά και στους συνεργάτες σας.
                         Για το Δ.Σ
        Ο Πρόεδρος             Ο Γεν.Γραμματέας

       Τσιόγιας Νικ.             Γκουντελάκης Παν.