ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έτσι ερμηνεύει το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της οικογένειας, ο κ. Στουρνάρας!


Τι αναφέρει: 
   1. Ο Συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην πολιτεία, με την παρ. 2 του άρθρου 21 παρέχει ειδική προστασία, αφού με τη διάταξη αυτή ορίζεται πως:
«2. Πολύτεκνες οικογένειες […] έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»
γ. Επίσης, στη παρ. 5 του ίδιου άρθρου του Συντάγματος ορίζεται:
«5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους»
   2. Στο ισχύον άρθρο του Ν. 1910/1944 που θεσπίσθηκε για την προστασία των πολυτέκνων οικογενειών και υπερισχύουν ως ειδικές των γενικών διατάξεων αναφέρεται:
«Προς ανγερσιν λαϊκής κατοικας δια τους απρους και αστγους πολυτέκνους παρχεται εκ μρους του Κρτους ή οιουδήποτε Νομικού Προσπου Δημοσου ή Ιδιωτικού Δικαου, αναλγως της αρμοδιτητος εκστου, πάσα σχετικ ευκολα, ήτοι ατλεια υλικών, απαλλαγ εκ φρων. Αι άνω ευκολαι παρχονται και εις οικοδομικος Συνεταιρισμος πολυτκνων» .
 3.   Περαιτέρω, η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε. με αλλεπάλληλες αποφάσεις του αποφάνθηκε πως:

«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα»
(Σ.τ.Ε.: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991 κ.ά.).

 Σχόλιο: οι κ.Βουλευτές έχουν το σθένος να αντιδράσουν απέναντι στον οποιοδήποτε κ.Στουρνάρα;Μέχρι πότε θα μπαίνουν διλλήματα του τύπου ή ψηφίζεται τα μέτρα ή ......πάμε προς εκλογές.....;;