ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

επιστολή προς υφ/ργό οικονομικών κ.Παπανάτσιου



Αξιότιμη
Κυρία Παπανάτσιου
Υφ/ργό Οικονομικών

Θέμα: εξαίρεση πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΕΧΕΙ ΗΔΗ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!!!
για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!!  Την τελευταία πενταετία οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 89.584 όπως αυτό προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί:
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια πόλη του παραπάνω μεγέθους εξαφανίστηκε εντελώς αθόρυβα χωρίς να μεσολαβήσει πόλεμος ή φυσική καταστροφή.

Σύμφωνα τώρα με στοιχεία του ypes  στοιχεία ληξιαρχικών πράξεων 29/05/2017 , έχομε
ΘΑΝΑΤΟΙ   55.038          ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ  34.313

Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν υπήρξε άλλη φορά.

Με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4111/2013 και του άρθρου 31 του Ν. 4172/2013, θεσπίστηκε φόρος πολυτελούς διαβιώσεως για όσους κατέχουν αυτοκίνητα 1.928 κ.ε. και άνω. Δεν προβλέπεται όμως εξαίρεση για τους πολυτέκνους, οι οποίοι εξ ανάγκης και όχι από πολυτέλεια αγόρασαν ένα αυτοκίνητο, για την ασφαλή μεταφορά της οικογένειας τους, που είναι κατ΄ ανάγκη   7θέσιο ή 9θέσιο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών της οικογένειας και είναι τουλάχιστον 2.000 κ.ε.  Κατόπιν τούτου επιβάλλεται να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελείας.

Διαβάστε επίσης τι είχε ειπωθεί παλιότερα δια στόματος Τρύφωνα Αλεξιάδη για απαλλαγή πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας Ι.Χ. ΓΡΗΓΟΡΑ  ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ..
<<……..Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι ένα άδικο μέτρο, «νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος», είπε, και ανακοίνωσε ότι «στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα και γι’ αυτό το μέτρο, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν!!!!  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1053198/tr-aleksiadis-apallagi-poluteknon-apo-ton-foro-poluteleias-ix

Επίσης από αναγνώσματα στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για αυξήσεις – φωτιά στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2018 που αγοράσθηκαν μετά το 2005. και εδώ κάτι πρέπει να γίνει και να μη τιμωρηθούν οι πολύτεκνοι για την επιλογή τους (όσοι το έπραξαν)………

κ.υπουργέ,

Δεν αγοράσαμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να κάνουμε βόλτες και να προκαλούμε το κοινό αίσθημα. Τα αγοράσαμε (λάβαμε δάνεια οι περισσότεροι για να τα αποκτήσουμε) για να μεταφέρουμε με ασφάλεια τα πολλά παιδιά που μας χάρισε ο Θεός.

Θα θέλαμε να αναγνωρίσετε το δίκαιο του αιτήματος μας και να μεριμνήσετε    να αποκατασταθεί η αδικία τής φορολογικής αντιμετώπισης (τέλη κυκλοφορίας, πολυτελής διαβίωση, τεκμήρια, κλπ.) των πολυτεκνικών οχημάτων.

Με τον κατήφορο που έχει πάρει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στη χώρα μας, μέτρα ανακούφισης των πολυτέκνων οικογενειών είναι απαραίτητα.

Δείξτε ότι και εσείς έχετε διάθεση  να διορθώσετε παραλείψεις και λάθη τα οποία πιστεύουμε ότι πάρθηκαν εν θερμώ και κάτω από την πίεση δύσκολων περιστάσεων.

Ελπίζοντας ότι θα τύχουμε ανάλογης συμπαράστασης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν.Γραμματέας


Γκουντελάκης  Παν.            Παπανικολάου  Κων.