ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΑΞΟΥ


ΝΑΞΟΣ  τ.Κ. 84300
ΤΗΛ: (22850) 24433
 
ΝΑΞΟΣ 29/10/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ.  450
 
Προς
1) Αξιότιμο πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
2) Αρχηγούς κομμάτων
3) Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
4) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση
 5) Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
                                           
 Κύριοι
     Έχετε άραγε αναρωτηθεί τι θα κάνει κάποιος που απολύεται από την εργασία του και είναι οικογενειάρχης και πόσο μάλλον πολύτεκνος;
     Το Σύνταγμα της Ελλάδας που συχνά όλοι σας επικαλείστε, άλλα μόνο στα λόγια, λέει ότι η πολιτεία, εσείς δηλ. που κυβερνάτε είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα της εργασίας. Αυτό διδάσκουν και οι δάσκαλοι στα παιδιά μας στο σχολείο. Πράγμα που δεν ισχύει φυσικά με τον τρόπο που κυβερνάτε γιατί καθημερινά ακούμε για απολύσεις από το δημόσιο τομέα και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν και συνεχίζονται να χάνονται και στον ιδιωτικό τομέα τα πέντε τελευταία χρόνια.
     Στους νόμους που ψηφίζονται για τις μετατάξεις και τη διαθεσιμότητα δεν αναφέρονται ξεκάθαρα τι πρόκειται να γίνει με τους πολύτεκνους λες και δεν υπάρχουν ή φοβούνται οι υπεύθυνοι ν΄ αναφερθούν γι αυτούς, στους δανειστές μας. Κύριοι της κυβέρνησης ξεκαθαρίστε τη θέση σας όσον αφορά τους πολύτεκνους, μην αφήνετε ανθρώπους να ζουν στην ανασφάλεια και στο φόβο και μετά αναρωτιέστε τάχατες όλοι σας στα κανάλια γιατί άραγε ο κόσμος ψηφίζει ακροδεξιά μορφώματα. Ο λαός σας πληρώνει με το ίδιο νόμισμα ελπίζοντας να βρεθεί επιτέλους κάποιος και να αποδώσει δικαιοσύνη.
     Κάποιοι από σας είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει σήμερα την εποχή της κρίσης να μεγαλώνει κάποιος γονιός 4 και πάνω παιδιά. Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας γίνεται επικίνδυνο και όπως δείχνουν όλα τα στατιστικά στοιχεία θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ποιος νέος γονιός σήμερα, θα τολμήσει να κάνει πολύτεκνη οικογένεια; Υπάρχουν κίνητρα σήμερα για να κάνουν τα ζευγάρια πάνω από ένα το πολύ δύο παιδιά; Να σας πούμε εμείς, κανένα.
     Επιδόματα μειωμένα. Αλήθεια κάνουν οι Γερμανοί τα ίδια με τους εκεί πολύτεκνους ή εκεί τα επιδόματα είναι πολλαπλάσια από τα δικά μας και παίρνουν μάλιστα και αυξήσεις;
     Φορολογία ίδια με τους άγαμους. Φορολογείται και στους πολύτεκνους την πρώτη κατοικία. Εμείς σαν πολύτεκνοι πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα που εξουθενώνουν οικονομικά την πολύτεκνη οικογένεια και δρουν αρνητικά σε κάθε νέο ζευγάρι που θα ήθελε να κάνει παιδιά πάνω από δύο, εξυπηρετούν ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο που έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη μας, σαν λαό. Δεν πιστεύουμε ότι τα έσοδα από τα χαράτσια των πολύτεκνων οικογενειών, θα σώσουν την ελληνική οικονομία.
     Έχετε χρέος και καθήκον να προστατέψετε την πολύτεκνη οικογένεια από τα αρπακτικά της τρόικα, που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία και δεν είναι άλλη από τον αφανισμό μας.
     Με την ελπίδα ότι έστω και τώρα κάτι θα κάνετε για να αλλάξει η όλη κατάσταση …
 
 
Με εκτίμηση
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
 
 
Νικόλαος Μεντζουβής