ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία Συλλόγου Πολυτ.Χαλκίδας για τον αποκλεισμό απο τα τρόφιμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                      Χαλκίδα 23/11/2013
ΧΑΛΚΊΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                        Αρ.πρωτ: 215
ΟΧΗΣ 8 ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΚ 34100                                                            Προς:Υπ.Αγρ.Αναπτ.&τροφίμων  
Θέμα: Αποκλεισμός πολύτεκνων οικογενειών από τα τρόφιμα
Κύριε Υπουργέ
 Η μέθοδος που χρησιμοποιήσατε φέτος για την διανομή τροφίμων θυμίζει αυτό που ο Στάλιν έκανε στον Ουκρανικό λαό κατά το 2ο Π.Π. όπου , αφού έκοψε και κατέσχεσε όλους τους οικονομικούς πόρους της Ουκρανίας, στην συνέχεια προχώρησε στην καταστροφή και σφαγιασμό όλου του ζωικού πλούτου αλλά και στο κάψιμο των σιτοβολώνων προκειμένου ο Ουκρανικός λαός να λιμοκτονήσει και αν μη τι άλλο να οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία!!!
 Το ίδιο κάνατε και σε εμάς, αφού περικόψατε μισθούς και συντάξεις , επιδόματα     πολυτεκνικά , την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας ,τώρα κόβεται σε αυτή την οικονομική συγκυρία και τα ελάχιστα τρόφιμα που έρχονται ως βοήθεια από την Ε.Ε. θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια και λαμβάνοντας υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα και όχι τα πραγματικά, φτάνοντας σε σημείο από τις 750 πολύτεκνες οικογένειες που έκαναν αιτήσεις και ήταν δικαιούχοι  , με τα κριτήρια που θεσπίσατε δικαιούχοι φέτος είναι μόνο 278 …Έλεος πια.
 Είναι αδιανόητο δε μία κατοχική κυβέρνηση από τους Ναζί το 1944 με κατοχικό πρωθυπουργό τον Ιωάννη Ράλλη, να θεσπίζει με το νόμο 1911/44 όλες τις παροχές που μέχρι τώρα είχαν οι πολύτεκνοι και εσείς τα καταργείτε σε μία νύχτα μη λαμβάνοντας υπόψη τίποτε, ούτε καν το δικαίωμα τις επιβίωσης των οικογενειών αυτών ,αλλά και του συνόλου του Ελληνικού λαού.          
  Έχει χαθεί τελικά κάθε σεβασμός προς την πολύτεκνη οικογένεια, προς την πολύτεκνη μάνα ,γιατί τόσο μένος ,γιατί δεν αντιδράσατε όταν κάποιοι από το Υπ.Οικ. θέσπιζαν μέτρα με βάση του τεκμαρτού και όχι του πραγματικού εισοδήματος , γιατί???                           Είμαστε περήφανοι που είμαστε πολύτεκνοι και όχι άποροι όπως η Ε.Ε. θέλει να μας αποκαλεί.
Ζητούμε όμως την τήρηση του Συντάγματος ,που επιτάσσει ειδική φροντίδα και στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια και όχι την συνέχιση της καταστροφής της._
     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΡΑΠΤΆΚΗΣ                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ