ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι πολύτεκνοι ζητούν μείωση του ποσού των δόσεων απο το Τ/Τ


κ.πρόεδρε,
του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου

πρόσφατα στα ΜΜΕ προβλήθηκε η συνεργασία του Τ/Τ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφορά την επέκταση των δόσεων των δανείων των στρατιωτικών. Η συμφωνία η οποία επετεύχθη είναι συμφέρουσα και πιστεύουμε  ότι θα ανακουφίσει την συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας.
Μάλιστα κ.πρόεδρε αποκαλέσατε τους στρατιωτικούς αγωνιστές του Έθνους.Και η ερώτηση μας είναι: αν αγωνιστές είναι οι στρατιωτικοί (που είναι), τότε οι πολύτεκνοι των 4,7,9,15 παιδιών που έχουμε στο σύλλογο μας, τι είναι; Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας μας είναι έντονο, τα παιδιά μας μεταναστεύουν μη έχοντας πλέον κανένα ενδιαφέρον σε αυτή τη χώρα και η μητριά πολιτεία που κατά καιρούς πήρε μέτρα υπέρ των πολυτέκνων, η ίδια ήρθε με την ανάλγητη πολιτική της που εφάρμοσε τα τρία τελευταία χρόνια και την εξαθλίωσε. Την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Αρκετοί συνάδελφοι πολύτεκνοι έχουν συνάψει δάνεια (κυρίως στεγαστικά) με το Τ/Τ για να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω των πολλών παιδιών που έχουν. Γνώμη μας είναι ότι όπως έχουν μειωθεί οι μισθοί μας πάρα πολύ, αντίστοιχη μείωση έπρεπε να είχε γίνει και στο ποσό της δόσης του δανείου μας. Αυτό βέβαια είναι και μια γενναία απόφαση της Πολιτείας η οποία έπρεπε να είχε παρθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Επειδή αυτά όμως είναι  χρονοβόρες διαδικασίες από την πλευρά της Πολιτείας (πολλά ακούμε εδώ και τόσο καιρό και τίποτα δεν υλοποιείται),παρακαλούμε να σκεφθείτε και την πολύτεκνη οικογένεια και να προβείτε σε αντίστοιχη γενναία ρύθμιση. Με άλλους όρους πήραμε τα δάνεια πριν από κάποια χρόνια και με άλλους όρους <<παίζουμε>> τώρα. Και αναφερόμαστε βέβαια στην πολύ δύσκολη οικονομική κρίση που ξέσπασε, στα πολύ σκληρά και ανάλγητα μέτρα που πήρε η Πολιτεία που με την πολιτική της εξίσωσε τον ΑΓΑΜΟ με τον ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ  και άλλαξε ριζικά η καθημερινότητα των πολυτέκνων. Ευχόμαστε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας και να προβείτε σε μέτρα ανακούφισης των πολύτεκνων οικογενειών.

 
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ