ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Για την εκ νέου δρομολογούμενη περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων


Επιστολή Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας
Προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς των Κομμάτων
Του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Πριν από μερικές ημέρες 14 Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ προέβησαν σε μια αξιέπαινη κίνηση. Με επιστολή  τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητούν να συζητηθεί το σκανδαλώδες θέμα του διορισμού συγγενικών προσώπων των Βουλευτών ως μετακλητοί στη Βουλή. Μακάρι να παρθούν κι άλλες τέτοιες υγιείς πρωτοβουλίες από Βουλευτές. Εσείς κ.Πρωθυπουργέ που ζητάτε να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία 150.000 εργαζόμενοι, κάντε την αρχή διώχνοντας (έστω 200 άτομα) από αυτά που <<μπήκαν>> στη Βουλή. Για να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου όταν σήμερα η Ελληνική κοινωνία …έχει μόνο ανέργους…..
Γιατί όμως δεν έγινε το ίδιο (θέμα ευαισθητοποίησης) όταν το 2011 4 φορές αναβλήθηκε συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε το ΜΕΓΑ ΕΘΝΙΚΟ  θέμα που ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ; Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, η χώρα μας είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα 9.000.000 των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών.
Οφείλει να έρθει στη Βουλή το θέμα που είναι υψίστης σημασίας για τον τόπο μας. Δια στόματος πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου 1η Νοεμβρίου 2009 είχε ειπωθεί:  
………..Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν……..
Δια στόματος σημερινού Πρωθυπουργού (μάλλον ήθελε να έρθει γρήγορα στην εξουσία) είχε ειπωθεί 22-12-2010 στη Βουλή: Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Επίσης, θα αποκαταστήσουμε τις ενισχύσεις στους πολύτεκνους που η κυβέρνηση έκοψε. Θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα, από τον πρώτο κιόλας δικό μας Προϋπολογισμό.
Το έχει φαίνεται η μοίρα των  Πρωθυπουργών να κάνουν δηλώσεις για την οικογένεια χωρίς να έχουν συναίσθηση του τι εστί αυτή. Υφαρπάξατε την ψήφο του Ελληνικού λαού (δεν νοείτε αλλιώς).Λέτε ότι δεν σας βγαίνουν τα κουκιά και ότι πρέπει να πειραχθούν και τα πολυτεκνικά επιδόματα για να εξοικονομηθούν χρήματα. Τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν είναι κύριοι προνοιακά, ούτε κοινωνικά. Δίδονται για ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών για να παντρευτούν και να αποκτήσουν οικογένεια. Γιατί δεν μας το λέγατε προεκλογικά, γιατί μας το λέτε τώρα και γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε ισοδύναμα μέτρα για να βγουν οι υποσχέσεις σας προς τους δανειστές; Γιατί παρατρεχάμενοι σας (υπουργοί,υφ/ργοί – Ν.Παναγιωτόπουλος) γυρίζουν τα πρωινάδικα ΜΜΕ και θέτουν διλλήματα ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα θα χορηγούνται μόνον σε όσους έχουν ανάγκη!! Σας εκθέτει ο κύριος κατά αυτόν τον τρόπο.
Για μας η περαιτέρω μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων είναι ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Έτσι την είχατε ονομάσει εσείς κ.Πρωθυπουργέ.
Επίσης προκαλούμε και παρακαλούμε τους Βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα να πιέσουν με τη σειρά τους τις ηγεσίες τους (αν μπορούν φυσικά) για να μην πειραχθεί τίποτα από τα πολυτεκνικά επιδόματα.

 
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.                      ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝ.