ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πολυτεκνικά οχήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, επεκτείνει η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων και πολύτεκνων οικογενειών, με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή. Καταργεί, συγκεκριμένα, τον φόρο πολυτελείας για ΙΧ πολύτεκνων. Η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προστέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο προβλέπει μεταξύ άλλων:
- μείωση του ΦΠΑ στο 6% από 13% που ισχύει για ειδικές κατηγορίες φαρμάκων, εμβολίων και ανοσολογικών προϊόντων.
Εξαίρεση από την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 των επιβατικών αυτοκινήτων πολύτεκνων.

Σχόλιο: ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η είδηση και να ψηφιστεί, με ορθά κριτήρια, αλλά και να επεκταθεί/ λχ ως προς τα τέλη, αλλά και χρονικά/ μονιμοποιηθεί. Στις συναντήσεις μας, ως Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας, με τα τότε μέλη της Επιτροπής για το Δημογραφικό και τους υποψηφίους βουλευτές (η Λάρισα είχε την τύχη να έχει δυο βουλευτές τότε σε αυτή), αλλά και μετά, επιμείναμε ιδιαίτερα στην αδικία αυτή, που δεν περιλαμβανόταν στο τότε Πρόγραμμα της τότε αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης. Γνωρίζουμε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πίεσε και η ΑΣΠΕ. Προφανώς μένουν πολλά να γίνουν, ιδίως για τέλη, και με κάθε αφορμή τα ζητούμε.