ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

η εκδήλωση για τα πρωτάκια


με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Το Σάββατο 8/09/2018 η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση για τα πρωτάκια του συλλόγου μας στο πάρκο του Αγ.Αντωνίου, με  πλήθος πολυτέκνων συναδέλφων να προσέρχονται σε αυτή. η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή απο τον π.Βησσαρίωνα - εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου.

ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γκουντελάκης Παν. στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους ανέφερε:
Σεβαστέ μας Πατέρα,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι ήρωες πολύτεκνοι.

Σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο αυτό χώρο του πάρκου του Αγ.Αντωνίου, αρκετά χρόνια τώρα για να δώσουμε τη πρώτη σχολική τσάντα στα πρωτάκια, να τα κάνουμε να νιώσουν χαρά και ενθουσιασμό λίγο πριν έρθουν σε πρώτη επαφή με το σχολείο.


Μπορεί κάποιοι  να πανηγυρίζουν  ότι τα μνημόνια τελείωσαν αλλά το μνημόνιο του δημογραφικού προβλήματος δεν τελειώνει. Σύμφωνα με όλες τις έρευνες, ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί αισθητά με μαθηματική ακρίβεια στα επόμενα 50 χρόνια. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι η δημογραφία επηρεάζει καθοριστικά την οικονομία και η μείωση του πληθυσμού είναι συνδεδεμένη με την οικονομική συρρίκνωση – λιγότερος πληθυσμός λιγότεροι καταναλωτές και συνεπώς λιγότεροι εν δυνάμει παραγωγοί. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την ελληνική οικογένεια, γιατί το φορολογικό σύστημα της χώρας δεν ευνοεί τη δημιουργία μεγάλων οικογενειών. θα ήταν προτιμότερο να σταματήσει η υπέρμετρη φορολόγηση των πολυτέκνων οικογενειών και στις θέσεις των φόρων αυτών να μπουν κίνητρα απόκτησης παιδιών. το δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικό ζήτημα. η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα είναι στενά συνδεδεμένα με την αύξηση και ανανέωση του πληθυσμού της χώρας. μόνο με σωστές πολιτικές αποφάσεις μπορεί να επηρεαστεί η δημογραφική συμπεριφορά και οι θεωρητικές επισημάνσεις να γίνουν γρήγορα πράξη, γιατί η ζωή δεν θα μείνει εκεί που έφτασε αλλά θα προχωρήσει…
Έχουν κατατεθεί  συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιστροφή της αρνητικής τάσης που παρουσιάζεται κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων! Έχει χαθεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.

Αγαπητοί γονείς, φίλοι συνάδελφοι πολύτεκνοι να χαίρεστε τα παιδιά σας, με τη βοήθεια του Θεού να έχετε καλό αγώνα και υπομονή  στο δύσκολο έργο που σας περιμένει. πρέπει τα παιδιά να μάθουν να συμπεριφέρνονται με αρχές, να μάθουν μέσα στο σπίτι τι σημαίνει να είναι ειλικρινείς, αληθινοί, τίμιοι. έτσι εμείς θα ξεχνούμε τον κόπο, τον πόνο.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο στη Θεσ/κη και τις διαδηλώσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, είπε: Επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για να μην κατέβει ο κόσμος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Ρίχνουν λάσπη σε όποιον τολμήσει να πει πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει αποκαλούν οποιονδήποτε θέλει να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας φασίστα και ακροδεξιό. Ξεχνούν ότι το 80% της ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. αν είναι έγκλημα να αγαπάς τον Χριστό και την Πατρίδα σου τότε είμαστε εγκληματίες.

City Trolley Σχολικό Frolley FlowpardΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

στην εκδήλωση κληρώθηκαν και δυο ποδήλατα (υπήρξε λαχειοφόρος κλήρωση με 1€/λαχνό)

χορηγός των αναψυκτικών-σοκοφρέτες για τα μικρά παιδιά  ήταν το Σ/Μ ΜΠΑΡΑΣ 
4ον χλμ Λάρισας - Κοζάνης στη Γιάννουλη (200μ. μετά το γήπεδο στη δεξιά πλευρά του δρόμου πριν απο το πρατήριο) 
τηλ.2410546501   535074


στην εκδήλωση παρευρέθησαν:
1. ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου π.Βησσαρίων
2. ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ.Παιδής Αθανάσιος
                                 (Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας)
3. ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Δεληγιάννης Δημήτριος 
                                 (αντιδ/ρχος κοιν.πολιτικής) 
4. επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές της Ν.Δ κ.κ Κέλλας Χρ. & Χαρακόπουλος Μάξιμος

 επιστολή κ.Κέλλα Χρήστου
Αγαπητοί Φίλοι,

      Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην εκδήλωση που διοργανώνετε για τα «πρωτάκια». Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατώ να βρίσκομαι μαζί σας.
Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την εν λόγω αξιόλογη εκδήλωση, που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.
Τιμώ και σέβομαι τον καθημερινό αγώνα των πολύτεκνων οικογενειών, που δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, αποκτά διαστάσεις που αγγίζουν τα όρια του ηρωισμού.
Μπορεί όλοι μας να έχουμε εγκλωβιστεί στις σκέψεις που προκαλεί το οικονομικό αδιέξοδο και η κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, ζωτικής σημασίας, που οφείλουμε όλοι, ως κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τώρα, προτού δηλαδή να είναι πολύ αργά, και αναφέρομαι στο δημογραφικό. Το δημογραφικό τείνει να γίνει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, καθιστώντας σκοτεινό το μέλλον της χώρας.
Σε εσάς, λοιπόν, που συμβάλλετε τα μέγιστα στην επίλυσή του, οφείλουμε να σκύψουμε με προσοχή. Και αποτελεί δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η ελάφρυνση του βάρους που σηκώνουν οι πολύτεκνες οικογένειες στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, θα είναι προτεραιότητα της αυριανής κυβέρνησης.
      Προσωπικά είμαι δίπλα σας για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωση και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, που είναι η ελπίδα μας για το μέλλον.

    Με τιμή
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ


επιστολή κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου
  Αγαπητοί φίλοι,

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάθε χρόνο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος σας με προσκαλεί για να παραβρεθώ στην εκδήλωση όπου θα διανεμηθεί η σχολική τσάντα στα «πρωτάκια». Δυστυχώς, παρότι θα το επιθυμούσα, δεν θα μπορώ να είμαι μαζί σας.
Δραττόμενος ωστόσο της ευκαιρίας, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η αμέριστη συμπαράστασή μου στα θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια, και ως αντιπρόεδρος στην διακομματική επιτροπή για το Δημογραφικό, είναι δεδομένη και διαρκής.
Δυστυχώς, η πολύτεκνη οικογένεια δεν βρίσκεται σήμερα ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της πολιτείας. Ωστόσο, αυτό θα έπρεπε να ήταν βασικό μέλημα όλων των κυβερνήσεων, καθόσον το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι το σημαντικότερο όλων, και επηρεάζει κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Ελπίζω ότι, οι πολιτικές εξελίξεις θα ευνοήσουν την αλλαγή στάσης εκ μέρους του κράτους, που πλέον θα θέσει ως νέα Μεγάλη Ιδέα την αντιστροφή της δημογραφικής μας συρρίκνωσης. Ως εκ τούτου, η αρωγή προς όλες τις πολύτεκνες οικογένειες με πολυεπίπεδα μέτρα, θα τεθεί ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής.
Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε υγεία και δύναμη για να μπορέσετε να δώσετε στα παιδιά σας όλα εκείνα τα εφόδια που θα τα κάνουν χρήσιμους ανθρώπους. Ο ρόλος της οικογένειας δεν υπολείπεται καθόλου του σχολείου για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Όσο για τα πρωτάκια, που φέτος ξεκινούν τη σχολική τους διαδρομή, εύχομαι υγεία και πρόοδο, και να θυμούνται πάντα ότι η γνώση είναι η ύψιστη δύναμη. 


Με εκτίμηση

Μάξιμος Χαρακόπουλος
Βουλευτής Λαρίσης