ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προς τους τοπικούς Βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα....



 τα νέα επιδόματα <<παρηγοριάς>> των πολυτέκνων και την κατάργηση της σύνταξης της πολύτεκνης μάνας καθώς του 3ου παιδιού…

κ.Χαρακόπουλος Μάξιμος    ΝΔ        ΝΑΙ
κ.Κέλλας Χρήστος               ΝΔ        ΝΑΙ
κ.Σαχινίδης Φίλιππος          ΠΑΣΟΚ   ΝΑΙ
κ.Ψύρρας Θωμάς                 ΔΗΜΑΡ   ΠΑΡΩΝ
Κύριοι βουλευτές, ο κ. Σαμαράς δεν είχε δεσμευτεί σε κανένα Ζάππειο για τους αναπήρους, αντίθετα είχε δεσμευτεί για τους πολύτεκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους…,  δύο δεσμεύσεις είχε δώσει προεκλογικά και δυστυχώς δεν τις τήρησε! Οι ανάπηροι, προέκυψαν… ελέω προέδρου αναπήρων , που πίεσε τον Βενιζέλο και το πέτυχαν και μπράβο τους. Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να τους εξαιρέσει , καλά έκανε…  αλλά για τους πολύτεκνους που είχε δεσμευτεί, ΤΙΠΟΤΑ  δεν έκανε και όχι μόνο αυτό,  τώρα με το φορολογικό κάνουν και τα παιδιά μας ΤΕΚΜΗΡΙΟ!!!.

Να που  κάνετε  λάθος με τα πολυτεκνικά επιδόματα: Αν κ. Βουλευτές,  η οικογένεια μου (5 παιδιά)  έχει εισόδημα  40.000€ (2 γονείς εργαζόμενοι),  έχει δώσει μόνο για ΦΠΑ αγορών που κάνει (για να ζήσει η πολυμελής οικογένεια  μου) περίπου 6.500€!  Το να πάρω πίσω  τις 2.000€ ως επίδομα, πρέπει να καταλάβετε, ότι δεν τα παίρνω από τον κρατικό κορβανά ή από τη τσέπη ΚΑΝΕΝΟΣ…, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. Είναι μια έμμεση μερική επιστροφή του ΦΠΑ που έχω καταβάλει ήδη, όπως γίνεται και σε άλλες ομάδες, πχ. στους αγρότες… Αν δεν είχαμε παιδιά, ελάχιστα έξοδα θα είχαμε(άρα ελάχιστο ΦΠΑ θα εισέπραττε το Κράτος), θα τα αποταμιεύαμε… ή θα φαινόμασταν τώρα στην περίφημη λίστα Λαγκάρτ και εμείς!!!.
Ο  Υπουργός Εργασίας μιλώντας στη Βουλή προχθές, λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, σας διαβεβαίωνε: « …Ειδικά στα οικογενειακά επιδόματα καλύπτουμε πλέον όχι μόνο τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και το πρώτο και δεύτερο παιδί των φτωχών οικογενειών». Αυτό κ. βουλευτές, είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ… και δεν είναι το μοναδικό, ποια είναι κύριοι η Δ` εισοδηματική κατηγορία; ή μόνο 86 εκατομμύρια θα εξοικονομήσει από τα οικογενειακά επιδόματα;… αν είναι έτσι, τότε ο υπουργός πρέπει να πάει σπίτι του, καθώς η ΑΣΠΕ του κατέθεσε πρόταση για εξοικονόμηση 103 εκατομμυρίων και την απέρριψε!!!  

Ακούστε επίσης και το ακόλουθο, επειδή δεν μπήκατε καθόλου στον κόπο να μας επισκεφθείτε να συζητήσουμε αλλά αρκεσθήκατε στην περιβόητη κομματική πειθαρχεία!!!
 Πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα παιδιά και εισόδημα 15.000€, φέτος είχε φόρο μηδέν και επίδομα πολυτεκνικό 2.112€. Τώρα με το νέο σύστημα θα έχει ενιαίο  επίδομα τέκνων 1.440€ και θα πληρώσει φόρο (αν καταργηθεί το αφορολόγητο των παιδιών που είναι δεδομένο – άλλη πληγή αυτή) 1.240€, άρα το κέρδος του θα είναι μόλις 200€ ή σε σχέση με πέρυσι : – 1912€. Έτσι αντιμετωπίζει το Δημογραφικό,  το Κόμμα που…  πριν λίγους μήνες, το είχε κάνει σημαία!!!
 Για τα παραπάνω και μόνο έπρεπε κ.Βουλευτές να πείτε ένα δυναμικό ΟΧΙ
 Εν τω μεταξύ η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής μιλάει για αντισυνταγματικότητα του ν/σ στα πολυτεκνικά.., αλλά ποιος την υπολογίζει!
Αλήθεια, για ρωτείστε τον υπουργό εργασίας, οι 3.150 αλλοδαποί που έπαιρναν πολυτεκνικά επιδόματα θα συνεχίσουν να τα παίρνουν;;
Και πόσο στοίχισε στον ΟΓΑ η απογραφή που κάνει τώρα, για να βρει τους δήθεν "μαϊμού" πολύτεκνους. . . μια άχρηστη απογραφή, αφού τώρα θα κάνουν εξ αρχής αιτήσεις με το νέο σύστημα !
Και κάτι τελευταίο: τόσες εβδομάδες περάσανε και ακόμη ΤΙΠΟΤΑ για τις μετεγγραφές… τα παιδιά μας δυστυχώς, χάνουν τα μαθήματα τους περιμένοντας. Η αναλγησία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται…,  στείλανε τα παιδιά μας ανά την Ελλάδα, για να συντηρούμε δυο και τρία σπίτια!!

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου