ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Διαμαρτυρία για τη κατάργηση και των τελευταίων εναπομεινάντων δημογραφικών κινήτρων

Τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας καταρρέει δημογραφικά , αφού από 1/1/2017 έως 27/12/2017 οι θάνατοι εκτινάχθηκαν στις 123.079 και οι γεννήσεις είναι μόλις 88.132 (εκ των οποίων το 15%) προέρχεται από γεννήσεις αλλοδαπών) έχουμε δηλαδή υπεροχή των θανάτων κατά 34.947, η συγ(Κυβέρνηση) των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεχίζουσα την αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική, με το Ν. 4512/2018 άρθρο 214 (ΦΕΚ 5/Α/17-1-2018) που ψηφίστηκε πρόσφατα, εξαφάνισε και τα τελευταία εναπομείναντα δημογραφικά κίνητρα.

  1. από 1-1-2018 καθιερώνεται πλέον το  επίδομα  παιδιού και καταργείται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων (που θεσπίσθηκε από 1-1-2013 σαν αντιστάθμισμα της μείωσης του αφορολογήτου - που για μια πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά το 2010 ήταν 25.500€... και τώρα  από το 2019 θα είμαστε στα 6.595€ είτε 3 είτε 13 παιδιά!!!). Για πολλές χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες θα μειωθούν αισθητά τα χρηματικά ποσά που ελάμβαναν , ενώ πολλές επίσης χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες δεν θα λαμβάνουν κανένα επίδομα, αφού τα έκαναν επιδόματα εξαθλίωσης και φτώχειας. Βέβαια ο Πρωθυπουργός στη πίεση ακόμη και των δικών του Βουλευτών που αντιδρούσαν (αλλά ψήφισαν!) υποσχέθηκε – δεσμεύθηκε   ότι θα ληφθούν μέτρα μέσα στο 2018 για να εξομαλυνθούν οι μειώσεις αυτές(μόνο για το 2018). Δηλαδή, ότι έγινε και με τα ισοδύναμα μέτρα που έψαχνε ο Τρύφων Αλεξιάδης για τα πολυτεκνικά Ι.Χ και με τον υπέρογκο φόρο πολυτελείας. Απολύτως τίποτα!!
  2. Καταργείται το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που δεν είχε εισοδηματικά κριτήρια και με το νέο Κ.Ο.Τ και εισάγει πλέον  με εισοδηματικά κριτήρια φτώχειας, γιατί ο κ.Σταθάκης ανακάλυψε όπως είπε εύπορους πολύτεκνους με βίλες, χωρίς να λέει όμως ονόματα που τον προκαλούν οι πολύτεκνοι, καθώς δεν γνωρίζουν τέτοιους στις τάξεις των!! Το παλαιό (πολυτεκνικό) τιμολόγιο θα σταματήσει στις 30.04.2018, έως τότε θα πρέπει να υποβάλλουμε αίτηση ώστε να ενταχθούμε με τις νέες διατάξεις φτώχειας,  στο νέο ΚΟΤ Α ή ΚΟΤ Β.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε στη Βουλή η απάντηση που έδωσε ο κ.Τσακαλώτος στην κριτική της Ν.Δ ότι μειώνει τα επιδόματα στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους: <<Όταν εσείς αποφασίσατε να κάνετε παρέμβαση για τα επιδόματα και δεν κάνατε τίποτα για το πρώτο και δεύτερο παιδί και τα δώσατε όλα στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους(!!!) τι ήταν αυτό; Δεν ήταν αυτό πελατειακή στρατηγική; Μήπως ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να ξαναδιαβάσει τις δηλώσεις Τσίπρα προς την ΑΣΠΕ στη συνάντηση που είχαν το 2015;;; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή μήπως πίσω από τα παραβάν των εκλογικών τμημάτων υπάρχουν κάμερες και ξέρουν τι ψηφίζουμε; Άρα ομολογούν ότι τα νέα επιδόματα    τέκνων αυξήθηκαν κατά πολύ για τη νέα εκλογική πελατεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αποτελείται από την πλειονότητα των οικογενειών με  ένα ή δύο τέκνα!! Δεν φτάνουν δηλ τα 260 εκατομ που λένε παραπάνω από τα περυσινά, αλλά μειώνει και εξαφανίζει των πολυτέκνων!  Εδώ θα είμαστε τέλος του 2018 και ευχόμαστε τα στατιστικά να μας διαψεύσουν…

 

Σε επιστολή του συλλόγου μας προς το αρμόδιο υπουργείο για τα επιδόματα τέκνων η απάντηση που λάβαμε ανέφερε:

…. << ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του παιδιού, το οποίο εκτός από τα επιδόματα περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και επί πλέον θέσεις: ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!

  • Σχολικά γεύματα: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;

  • Νέος νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;

  • Επιδότηση ενοικίου για 600.000 οικογένειες, που νομοθετήθηκε για το 2019.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ!!

  • Κέντρα στήριξης οικογενειών.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ;



από τη πλευρά μας να  υπενθυμίσουμε  τα κίνητρα που προώθησε η κυβέρνηση Ερντογάν για τις πολύτεκνες οικογένειες, την ενίσχυση αυτών και τη στήριξη των μητέρων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις συμβουλές του που κινούνταν στο ύφος…..<<τεκνοποιήστε, γιατί χανόμαστε>>.έκκληση σε λαό που έχει ξεπεράσει πλέον τα 80.000.000!!!

απο το γραφείο τύπου του συλλόγου