ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΚΕΛΛΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ




Με το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν.Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μια μέρα μετά την επίσκεψή του στη Βερδικούσια, όπου έθεσε το τεράστιο θέμα του δημογραφικού.
Ο βουλευτής Λαρίσης ενημερώθηκε, για μια ακόμη φορά, για τα αιτήματά του Συλλόγου, αναφορικά με τη “φορολογική καταιγίδα” που πλήττει την πολύτεκνη οικογένεια, με τις “φανερές” και “κρυφές” περικοπές των τελευταίων ετών, να συρρικνώνουν επικίνδυνα το εισόδημά της.
Βασικό αίτημα του Συλλόγου και η άρση του μέτρου της επιβολής φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους πολύτεκνους, που έχουν αυτοκίνητα άνω των 1925 κυβικών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολυτεκνικών αυτοκινήτων, για λειτουργικούς λόγους, να είναι μεγάλου κυβισμού.
Τέλος από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να παραληφθεί και το ζήτημα των μετεγγραφών πολυτέκνων οικογενειών και τέκνων για το οποίο, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει παρέμβει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, μεταφέροντας στον Υπουργό το αίτημα των πολυτέκνων, να μεταγράφονται ελεύθερα στην πλησιέστερη προς τον τόπο κατοικίας τους σχολή ή εκεί που φοιτούν τα αδέρφια τους, πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών, που πέτυχαν ή φοιτούν σε σχολές ΑΈΙ ή ΑΤΈΙ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της χώρας και της καθημερινότητας μας, καθώς ο αγώνας που δίνουν αποκτά  διαστάσεις, που αγγίζει τα όρια του ηρωισμού.
Η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα, αποτελεί τον πιο ύπουλο εχθρό του έθνους μας.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η πολιτεία οφείλει άμεσα, και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να καταρτίσει το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος, ζητήματος ικανού να ανατινάξει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά, επιπλέον, να ναρκοθετήσει το έδαφος για τις επόμενες γενιές.
Σε συνέχεια της επίσκεψής μου στη Βερδικούσια, συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων και είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί τους, για μια ακόμη φορά, ενδιαφέρουσες απόψεις.
Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Γνωρίζω επίσης καλά πως οι πολύτεκνοι έχουν αδικηθεί και από την δική μας κυβέρνηση.
Ωστόσο, οφείλουμε να στηρίξουμε πλέον με όλες μας τις δυνάμεις τις οικογένειες αυτές.
Τέλος, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων, δηλώνοντας ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κκ. Παναγιώτης Γκουντελάκης Πρόεδρος, Γεώργιος Κερμελίδης Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Κομόπουλος Ταμίας, Κων/νος Παπανικολάου Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Παπαϊωάννου Έφορος και τα μέλη Αθανάσιος Μπίκας και Νίκος Τσόγιας.