ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Δ.Σ Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων με το Βουλευτή της ΔΗΣΥ κ. Μπαργιώτα Κων/νο





Το ΔΣ επισήμανε στον κ. Μπαργιώτα ότι με την ιδιότητα του γραμματέα στη διακομματική επιτροπή που ορίσθηκε από τη Βουλή για το Δημογραφικό πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα  και επιτέλους να γίνει κάποια αρχή για να αναστραφούν οι αρνητικοί δημογραφικοί δείκτες. Η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, η ανεργία των νέων στα ύψη, η μετανάστευση των παιδιών μας στα ύψη, το ασφαλιστικό σε τέλμα πρέπει να μην αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Η πολύτεκνη οικογένεια κτυπήθηκε ανελέητα από τις συγκυβερνήσεις, χάθηκε κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.


Τι να πούμε για τη φορολογία που τα παιδιά μας θεωρούνται τεκμήριο πλουτισμού , φορολογείται ο πολύτεκνος όπως ο άγαμος και η Συνταγματική επιταγή για ειδική φροντίδα στη πολύτεκνη οικογένεια έχει προ πολλού χαθεί.
Τι να πούμε για το φόρο πολυτελείας στα πολυτεκνικά Ι.Χ που οι πολύτεκνοι τα αγόρασαν (και μάλιστα είναι ακόμη πολλοί απ αυτούς χρεωμένοι στις τράπεζες) για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά που τους έδωσε ο Θεός.
Μετεγγραφές που ενώ για 32 συνεχή  έτη τις είχαν οι πολύτεκνοι για δημογραφικούς λόγους από το 1979 - χωρίς να παρουσιασθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα(όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις), τώρα ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των μετεγγραφόμενων   και τις μοιράζουν δεξιά και αριστερά όπου να είναι... - πλην πολυτέκνων που τώρα δίνονται κάτω από αυστηρά οικονομικά κριτήρια και  πολλοί εξ αυτών είναι εκτός του συστήματος μετεγγραφών!!! Πάγιο αίτημα παραμένει οι πολύτεκνοι και τα παιδιά τους να έχουν ελεύθερη μετεγγραφή(όπως έχουν άλλες κατηγορίες πολιτών) και να έρχονται πλησιέστερα στο τόπο κατοικίας τους ή εκεί που σπουδάζουν άλλα αδέρφια των.
Επισημάνθηκε στον κ. Βουλευτή ότι χάθηκε η πλειονότητα των θεσμικών μέτρων που ο εκάστοτε νομοθέτης θέσπισε για την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά.
Επίσης, εκφράστηκε στον κ. Βουλευτή η διαμαρτυρία μας, επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, ενώ λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, οι εκάστοτε κυβερνήσεις εφαρμόζουν στην πράξη πολιτική, η οποία στρέφεται κατά της οικογένειας, με νομοθετήματα όπως τα σύμφωνα συμβίωσης ετερόφυλων και ομοφύλων, το αυτόματο διαζύγιο και η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος ανυπεράσπιστων αγέννητων παιδιών (τουλάχιστον 300.000 εκτρώσεις κατ’ έτος)!  Τονίσαμε πως για τους νόμους αυτούς φέρει μεγάλη ευθύνη το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.  
Ο κ. Βουλευτής υποσχέθηκε ότι με τη συμμετοχή του στην επιτροπή για το δημογραφικό θα προωθήσει τα λογικά αιτήματα μας με απώτερο σκοπό την ανάκαμψη του και τη διατήρηση και συνέχιση του Έθνους.