ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μετεγγραφές Φοιτητών 2016-17: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων πρωτοετών φοιτητών

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΕΔΩ 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 


Ο ερωτών Βουλευτής
 Θεόδωρος Π. Φορτσάκης Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

θέμα: Μετεγγραφές πολυτέκνων

 Μετεγγραφές πολυτέκνων

 Tην εξαιρετικά χαμηλή μοριοδότηση των δικαιούχων μετεγγραφών που είναι μέλη πολύτεκνης οικογένειας επισημαίνει ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής  Θεόδωρος Φορτσάκης, σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.
 Ο υπογράφων Βουλευτής αφού αναφέρει ότι τα 2 μόλις μόρια που δικαιούνται οι φοιτητές μέλη πολύτεκνης οικογένειας σύμφωνα με το Ν. 4332/2015 είναι ανεπαρκή, ρωτά τον Υπουργό Παιδείας:

  • Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να διευκολυνθεί η μετεγγραφή φοιτητών μελών πολυτέκνων οικογενειών, οι οποίες δεν αντέχουν στη σημερινή οικονομική συγκυρία να συντηρούν τα παιδιά τους που φοιτούν σε άλλες πόλεις.
 Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης
 Ερώτηση

προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
κ. Νίκο Φίλη

Θέμα: Μετεγγραφές πολυτέκνων
                                                                                             Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μετεγγραφές των φοιτητών ρυθμίζονται σήμερα από το άρθρο 21 του Ν. 4332/2015, που τιτλοφορείται «Μετεγγραφές φοιτητών». Ειδικότερα, η παρ. 7 του άρθρου αυτού προβλέπει ότι οι φοιτητές μέλη πολύτεκνης οικογένειας δικαιούνται μοριοδότηση μόλις 2 μορίων ως υποψήφιοι δικαιούχοι μετεγγραφής.
Η χαμηλή αυτή μοριοδότηση των δικαιούχων μετεγγραφών που είναι μέλη πολύτεκνης οικογένειας έχει ευλόγως προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, που επικεντρώνονται κυρίως στην μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει μια πολύτεκνη οικογένεια, η οποία επιβαρύνεται υπέρμετρα όταν μέλη της οικογένειας σπουδάζουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

-       Ποια μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να διευκολυνθεί η μετεγγραφή φοιτητών μελών πολυτέκνων οικογενειών;