ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή του Συλλόγου μας προς Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

                                                                             
26/01/2016
Αρ.Πρωτ.2

Θέμα: νέα παράταση αυθαιρέτων και απαλλαγή
επί πλέον προστίμων για πολύτεκνους

κ.Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ηλεκτρονικής δικτύωσης http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/91351/nea-6mini-paratasi-gia-ta-afthaireta ετοιμάζεται τροπολογία για νέα εξάμηνη παράταση των αυθαιρέτων με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι στη διαδικασία τακτοποίησης. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο προσανατολίζεται σε αύξηση των προστίμων για όσους δεν δηλώσουν τα αυθαίρετα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
κ.Υπουργέ,
στο άκουσμα του παραπάνω δημοσιεύματος αρκετοί συνάδελφοι πολύτεκνοι επικοινώνησαν με το σύλλογο μας προτρέποντας μας να ζητήσουμε από την ηγεσία του υπουργείου  να εξαιρέσετε και την κατηγορία των πολυτέκνων διότι πολλοί εξ αυτών θέλουν να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα τους αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν!!!
κ.Υπουργέ, η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιο Δημογραφικό πρόβλημα (30/12/2015 Θάνατοι 120.000 – Γεννήσεις 90.000!!). Χρήματα δεν υπάρχουν για την τόνωση του, για την ανάκαμψη του. Τουλάχιστον να δοθούν θεσμικά μέτρα όπως ζητούμε παραπάνω. Κανείς νομίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνά την επιταγή του  Συντάγματος της Ελλάδος στην παρ. 1 του άρθρου 21 και που ορίζει ρητά πως:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας από το κράτος»
 «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους»
         Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 5/11/2015 δήλωσε:
«Οι Πολιτειακοί Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους.    Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στην Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια».
        Αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στις 16/1/2015  σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΑΣΠΕ, δήλωσε:
 «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.
Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας  δημογραφικό πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».
Παρακαλούμε να γίνει πράξη η νέα παράταση τακτοποίησης των αυθαιρέτων εξαιρώντας τους πολύτεκνους από τα επί πλέον πρόστιμα που θέλετε να επιβάλλεται. Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να τα νομιμοποιήσουμε λόγω των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών μας.
Πιστεύοντας ότι θα εισακουσθούμε, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Για το Δ.Σ



                Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν.Γραμματέας


                Τσιόγιας Νικ.                         Γκουντελάκης Παν.