ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή στον ΥΠΟΙΚ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
2410-614177
& FAX: 2410-614981
Email:sypolarisa@gmail.com                                     
                                                       20/08/2014                                                                                                                                    Αρ.Πρωτ.

Προς: Υπ.Οικονομικών
Κ.Γκίκα Χαρδούβελη

Θέμα: πολύτεκνοι στη δύνη του κυκλώνα από τον εκάστοτε Yπ.Οικονομικών!!! ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ;

Κ.υπουργέ, απευθυνόμαστε και σε σας (έστω από συνήθεια) γιατί τα τελευταία χρόνια οι προκάτοχοι σας έλαβαν μέτρα εναντίον των ελληνικών νοικοκυριών  ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!
Ως γνωστόν υπάρχει το Σύνταγμα το οποίο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την οικογένεια, τη μητρότητα, ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Επίσης αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα έσοδα του κράτους ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα!!!
Επί εποχής Χριστοδουλάκη, Αλογοσκούφη και πρόσφατα Στουρνάρα φωνάζαμε για ένα φορολογικό σύστημα ΔΙΚΑΙΟ και ότι είναι μεγάλη ανοησία να αποτελούν τα παιδιά ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ δεν είδε με καλό μάτι το δίκαιο των αιτημάτων των πολυτέκνων και να προβεί σε εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες ενδεχομένως θα συντελέσουν στην ανάκαμψη του ΜΕΓΙΣΤΟΥ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Σας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι μέχρις στιγμής στο σύλλογο μας έχουν δηλωθεί  γεννήσεις 4ου και πλέον παιδιού 21 τον αριθμό. Αριθμός που στο τέλος του χρόνου θα κινείται στα τραγικά επίπεδα του ελαχίστου……..ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ……. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΥΣΙ, ΠΡΟΠΕΡΣΙ...;;;;
Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σπασμωδικά και είναι εισηγήσεις κακών και άσχετων συμβούλων αρνητικά διακείμενων προς την Ελληνική Πολύτεκνη Οικογένεια.
Τι να πρωτοαναφέρουμε:

  1. ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;
                                    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ
  1. τις εισηγήσεις των συμβούλων του Στουρνάρα για τα επιδόματα των πολυτέκνων που είχε σαν αποτέλεσμα ΜΟΝΟ το 35% περίπου των πολυτέκνων να λαμβάνει αυτά (πως θα αντιμετωπίσετε άραγε τις προσφυγές πολλών συλλόγων ανά την Ελλάδα οι οποίοι θα περιμένουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κρίνει αντισυνταγματικά τα μέτρα – κάτι που έγινε και παλιότερα επί Σημίτη). Ενώ οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής  έκριναν τις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων αντισυνταγματικές, οι εκλεγμένοι άρχοντες της Βουλής κινούμενοι στις επιταγές της κομματικής πειθαρχίας απεφάνθησαν περί του αντιθέτου!
  2. τις εισηγήσεις των συμβούλων του Στουρνάρα που τόλμησαν και φορολόγησαν τα αυτοκίνητα 1.929 κ.εκ.Αυτοκίνητα που αγόρασαν πολύτεκνοι των 4,5,6,….16 παιδιών που έχουμε στο σύλλογο μας για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και όχι να πηγαίνουν εκδρομές τις οποίες απολαμβάνουν οι πλούσιοι του ενός -  άντε των δυο παιδιών, ακόμη και άγαμοι!!
  3. την εξακολούθηση της πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης ΠΟΥ ΗΡΘΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. Κ.υπουργέ κοινωνική πολιτική δεν γίνεται από μας τους απλά φορολογούμενους αλλά από το κράτος...δεν μπορεί με το <<περίσσευμα>> που πετύχατε (πως άραγε; και από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων)  να λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα όλοι οι τεμπέληδες. Συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα έλαβε κοινωνικό μέρισμα 500€ (οι έχοντες μισθό κάτω από 1.500€) ακόμη κι αν ήταν ΑΓΑΜΟΙ; Και να απορρίπτονται πολύτεκνες οικογένειες μη λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των παιδιών και βάζοντας πολύ χαμηλά εισοδηματικά όρια. Μπορούσατε να δώσετε σε περισσότερους με λιγότερα διαθέσιμα χρήματα.
  4. ΕΝΦΙΑ που κατά την ταπεινή μας άποψη η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. Δεν μπορεί κάποιος να εργάζεται τόσα χρόνια και να μην δικαιούται ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.
  5. επίσης φέτος κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης οι πολύτεκνοι δεν γνώριζαν σε ποιο κωδικό θα δηλώσουν το πολυτεκνικό επίδομα (που απαλλάσεται από το φόρο), με αποτέλεσμα να δηλωθεί σε λάθος κωδικό και να συνυπολογιστεί και εισφορά αλληλεγγύης και να αυξηθεί το οικογ.συνολικό εισόδημα.Ακόμη και οι εφοριακοί δεν το εγνώριζαν-εκτός κι αν το έκαναν σκόπιμα. Και τώρα που κάποιοι θέλουν  να κάνουν τροποποιητική δήλωση, σκέφτονται: μήπως υπάρξει πρόβλημα-καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων της 3ης δόσης από τον ΟΓΑ; (ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ)
  6. δεν μπορεί να ψηφίζετε ο νόμος περί μετεγγραφών των πολυτέκνων, τα παιδιά μας να δηλώνουν τις προτιμήσεις στο μηχανογραφικό σύστημα και ο υπουργός παιδείας να δηλώνει: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ!!
  7. ζητούμε χρόνια τώρα τη μείωση του ΦΠΑ στα παιδικά προϊόντα (γάλα, πάνες κ.λ.π) αλλά για το μόνο που ενδιαφέρθηκαν οι εθνοπατέρες ήταν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση <<για να απολαμβάνουν οι ξένοι πιο φθηνό σουβλάκι>>.
  8. έρχονται οι ξένοι και απολαμβάνουν τον ελληνικό ουρανό και την ελληνική θάλασσα και οι οικογένειες με πολλά παιδιά περίμεναν φέτος το πρόγραμμα κοινων.τουρισμού ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ!!
  9. χάσαμε τουλάχιστον 35% από τις μειώσεις των μισθών μας (που τελικά αποδείχθηκε λάθος – έτσι λένε οι εισηγήσεις).Γιατί αντίστοιχα δεν μειώθηκαν και οι δόσεις των δανείων που έλαβαν οι Έλληνες από τις τράπεζες για να δημιουργήσουν το σπιτικό τους;
  10. τι να πούμε για την αποτυχία του μέτρου για το πετρέλαιο θέρμανσης…..κάποιοι δεν πρέπει να λογοδοτήσουν;
 ………ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ……..

Παρακολουθώντας αυτά που διαμηνύετε στα ΜΜΕ, βλέπουμε ότι έχετε μάλλον καλές προθέσεις για την ελληνική οικογένεια και περιμένουμε κάτι να αλλάξετε με τις εισηγήσεις σας. Μια καλή ενέργεια σας θα ήταν να ενημερωθείτε για τα θέματα που μας απασχολούν από το αρμόδιο όργανο μας που είναι η ΑΣΠΕ. Θα θέλαμε κάποια απάντηση επί των ανωτέρω…..

Για το Δ.Σ


                Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν.Γραμματέας


                Τσιόγιας Νικ.                             Γκουντελάκης Παν.