ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Πολύτεκνοι εκπέμπουν SOS….


Με αρκετή προσέλευση πολυτέκνων πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση για τα πρωτάκια στα οποία δόθηκε η πρώτη σχολική τσάντα.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο πάρκο του Αγ.Αντωνίου.


 Στο καλωσόρισμα ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι
τα μνημόνια έχουν επιδράσει καταστροφικά στη δημογραφική κατάσταση της χώρας.
Η Ελλάδα, χωρίς ίχνος υπερβολής, γερνάει, πεθαίνει και αυτοκτονεί. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του ηλεκτρονικού ληξιαρχείου…
♦ Οι γεννήσεις περιορίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το…1932.
♦  Οι θάνατοι εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
♦ Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται. Επί τέσσερα χρόνια οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ η ψαλίδα ανοίγει ολοένα και περισσότερο.
♦ Οι οικονομικοί μετανάστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους μαζικά και οι Έλληνες φεύγουν και αυτοί αναζητώντας εργασία εκτός Ελλάδας.
♦ Οι αυτοκτονίες εμφανίζονται αυξημένες πάνω από 35%.
♦ Το μερίδιο των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών στον συνολικό πληθυσμό της χώρας εκτοξεύεται και το μερίδιο των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 14 φθίνει.
…….ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ!!!
από το 2011 και μετά, δηλαδή μόλις έναν χρόνο μετά την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων, καταγράφεται κάθε χρόνο μείωση του πληθυσμού της χώρας, καθώς οι γεννήσεις είναι πλέον λιγότερες από ό,τι οι θάνατοι. Επί μια τετραετία γινόμαστε ολοένα και λιγότεροι. Είναι προφανές ότι έχουν μειωθεί οι γεννήσεις, καθώς μωρά μεταπηδούν στην επόμενη ηλικιακή ομάδα, χωρίς όμως να υπάρχει αναπλήρωση. έχουμε περισσότερους ηλικιωμένους άνω των 80 από ό,τι παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ (συγ)ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Οι γονείς βουλιάζουν στα οικονομικά προβλήματα, δεν αποφασίζουν να κάνουν παιδί ή περιορίζονται στο ένα. Η χώρα γερνάει με ολοένα και ταχύτερο ρυθμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν:
O Βουλευτής της Ν.Δ κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος
Οι νεοεκλεγέντες Αντ/ρχοι του Δήμου Λαρισαίων κ.Σούλτης και κ.Σάπκας
Επιστολή απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τυρνάβου κ.Σαρχώσης
Ο νεοεκλεγείς περιφερ.σύμβουλος κ.Μπέμπης Απόστολος προσέφερε το ποσό των 200€.
Στην εκδήλωση κληρώθηκαν δυο παιδικά ποδήλατα. Τα τετράδια ήταν προσφορά του βιβλιοπωλείου Σανής Δημ. στη Λάρισα. Στα μικρά παιδιά προσφέρθηκε η σχολική τσάντα, χυμός, γλυκό (προσφορά συλλόγου).Στους παρευρισκόμενους  γονείς προσφέρθηκαν γλυκά. Χορηγοί των γλυκών ήταν:
Ζαχαροπλαστείο  Ολύμπιον Δανιήλ Τσίκος Τύρναβος
>>                    Υιοί Αστερίου Γκανά            >>
>>                     Μπουλούμπασης                >>
Αρτοποιείο           Γουνιτσιώτη                      >>











    Αγαπητοί συνάδελφοι να χαίρεστε  τα παιδιά σας