ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας του, καταργεί κάθε μέριμνα για τη στέγαση των πολύτεκνων φοιτητών στη Φοιτ. Εστία του (τους καταργεί από ειδική κατηγορία και τους εξετάζει με τη Γενική σειρά)!


Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας



  Αρ.Πρωτ.14

13/04/2014
Θέμα: στέγαση πολυτέκνων φοιτητών στη φοιτητική εστία

κ.Πρόεδρε του ΤΕΙ Λάρισας


Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. ΤΕΙ2008 2/04/2014 απόφαση που αφορά τον κανονισμό λειτουργίας των φοιτητικών εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την παραπάνω απόφαση. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολύτεκνες οικογένειες  των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο ΤΕΙ, διαμένουν στην εστία και κινδυνεύουν του χρόνου να βρεθούν εκτός.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας του, καταργεί κάθε μέριμνα για τη στέγαση των πολύτεκνων φοιτητών στη Φοιτ. Εστία του (τους καταργεί από ειδική  κατηγορία και τους εξετάζει με τη Γενική σειρά)! Αγαπητοί μας, την τελευταία τετραετία έχει χαθεί κάθε ίχνος δημογραφικού κινήτρου από την πολιτεία, η παρούσα Κυβέρνηση βάλθηκε να εξοντώσει την πολύτεκνη οικογένεια και παρακαλούμε με τη σειρά μας να μη υιοθετήσετε την άποψη αυτή.

«Το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος επιτάσσει ρητά:

«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος[…]

Της παρ. 5 του ίδιου άρθρου , με βάση την οποία:

«Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους»

        · Τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., με βάση τις οποίες:

«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Δεν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση αυτή σαν προσπάθεια εξόντωσης των πολυτέκνων οικογενειών που σε καθεστώς πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αναγκάζεται πολλές φορές να συντηρεί και περισσότερα του ενός σπίτια, έχοντας να αντιμετωπίσει τη στέγαση και των άλλων της παιδιών που φοιτούν σε άλλα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας. Μην έρχεστε λοιπόν και εσείς και συμβάλλετε στην τιμωρία τους…………….

Ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας και να  δώσετε μια μικρή ελπίδα στις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν επωμισθεί δυσανάλογα και άδικα φορολογικό βάρος μεγαλύτερο από ό,τι τους ανήκει.



Σημείωση: διαβάζοντας την εγκύκλιο σας, βλέπουμε: 2 Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο οικογενειακό εισόδημα ή ατομικό εισόδημα του φοιτητή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΥΠΟΙΚ σε πρόσφατη ανακοίνωση του (πως θα επιβληθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης – Εφημ.Αγγελιοφόρος 10/04/2014 σελ.18) αναφέρει: Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στο συνολικό εισόδημα με την προσθήκη και των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την επιβολή της ειδικής εισφοράς τα ακόλουθα εισοδήματα:  ……ε) το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων!!!!



Αφού σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ παρακαλούμε να παρέμβετε για να αρθεί η αδικία.



 Με εκτίμηση



ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.                       ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝ.


======================================
.....και αναφορά για το παραπάνω ζήτημα απο την 

       Βουλευτή των ΑΝΕΛ  Β΄ Θεσσαλονίκης  κ.Σταυρούλα Ξουλίδου (πολύτεκνη)


23-04-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς: τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

            Θέμα: Στέγαση πολύτεκνων φοιτητών στη φοιτητική εστία του ΤΕΙ     Θεσσαλίας.


Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14/13-04-2014 επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.


Σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή ο νέος κανονισμός του ΤΕΙ Θεσσαλίας αφαιρεί από τους πολύτεκνους φοιτητές το δικαίωμα στέγασης στις φοιτητικές εστίες καθώς τους εξαιρεί από την ειδική κατηγορία και τους εξετάζει με τη γενική σειρά.


Παρακαλείσθε όπως επιληφτείτε του ανωτέρω ζητήματος.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων. 

Η καταθέτουσα Βουλευτής


Σταυρούλα Ξουλίδου



===============================================
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ




ΕΠΙΣΗΣ σε ερώτηση του συλλόγου μας προς το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ για το θέμα της εκεί διαμονής στη φοιτητική εστία και συγκεκριμένα αν λαμβάνετε υπόψη και το πολυτεκνικό επίδομα στο συνολικό εισόδημα, μας απάντησαν:

......παρακάτω σας αναφέρουμε αναλυτικά  για να γνωρίζετε με ακρίβεια, τι λαμβάνεται ως οικογενειακό εισόδημα, όχι μόνο στην περίπτωση της στέγασης, αλλά και στην περίπτωση της σίτισης και άλλων επιδομάτων π.χ. στεγαστικό επίδομα φοιτητών: "Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό (λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο από τα δύο), καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή" "Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος, δεν υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση κύριας κατοικίας, ποσά εκτάκτων αποζημιώσεων (εφ' άπαξ, αποζημίωση απολυομένων) τίμημα πώλησης ακινήτου, καθώς και οι αγροτικές επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις επί της γεωργικής παραγωγής στις περιπτώσεις στις περιπτώσεις προσδιορισμού του γεωργικού εισοδήματος με την αντικειμενική μέθοδο..." Επομένως, το επίδομα που αναφέρεται λαμβάνεται υπόψη και αθροίζεται στο εισόδημα του μισθωτού.

Από το Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας και Περίθαλψης


==========================

και συνέντευξη για το θέμα του Γεν.Γραμμ.του Συλλόγου κ.Γκουντελάκη Παν. στο radio1d.gr
ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ  26min ως 33min