ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η δύναμη του παραδείγματος

1. O επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρίας του, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της Pfizer δεν πρόκειται να κλέψουν τη σειρά κανενός.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC, αφενός δεν είναι ο ίδιος υγειονομικός πρώτης γραμμής, αφετέρου είναι 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θα ήταν εντελώς απρεπές να λάβει το εμβόλιο προτού αυτό χορηγηθεί σε άλλους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

2. Πρόσωπο των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer –της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας που ανακοίνωσε την προκαταρκτική επιτυχία του εμβολίου για τον κορονοϊό– απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ και για έναν άλλο λόγο: όπως ανέφεραν οικονομικά φύλλα (Financial Times) αλλά και πολιτικά (Guardian), o κ. Μπουρλά έσπευσε να εξαργυρώσει το 62% των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία τη Δευτέρα, δηλαδή την ίδια ημέρα που η Pfizer ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90%. Οπως ανέφερε ο Guardian, o κ. Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στην τιμή των 41,94 δολαρίων εκάστη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής επιτροπής (SEC). Η τιμή πώλησης ήταν κοντά στο υψηλό των 41,99 δολαρίων που έφτασε η μετοχή της εταιρείας τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν ξέρω για άλλους, κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αν ήμουν στη θέση του.