ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φορολόγηση πολυτεκνικών οχημάτων.......ένα πάγια αίτημα που πρέπει να επιλυθεί!!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ: 2410-614177
FAX: 2410-614981
Email:sypolarisa@gmail.com  
           
11/04/2014
  Αρ.Πρωτ.13

Αγαπητοί μας,

Με την ψήφιση του πρόσφατου Πολυνομοσχεδίου, λήφθηκε κάποια μέριμνα σχετικά με τη φορολογία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική πρόσφατη είδηση: http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1984551
Κατάφεραν οι εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μέσω αυτής τής ρύθμισης, να πετύχουν τα του κλάδου τους και να αισθάνονται ικανοποιημένοι……. Στο χέρι σας είναι εσείς οι κυβερνώντες (αν φυσικά το θελήσετε) να επιφέρετε αλλαγές σε ψηφισμένους νόμους, να ανακουφίσετε την πολύτεκνη οικογένεια και να φέρετε σε δεύτερη μοίρα τις απαιτήσεις των δανειστών.
Προ ολίγων ημερών νέο δημοσίευμα (http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1988717) προαναγγέλλει αλλαγές στη φορολογία των οχημάτων, μάλλον προεκλογικού χαρακτήρα, από τις οποίες θα επωφεληθούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων πολύ υψηλού κυβισμού, χωρίς πάλι να υπάρχει μέριμνα για την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων
Για πολλοστή φορά θα πούμε:
Δεν αγοράσαμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να κάνουμε βόλτες και να προκαλούμε το κοινό αίσθημα. Τα αγοράσαμε (λάβαμε δάνεια οι περισσότεροι για να τα αποκτήσουμε) για να μεταφέρουμε με ασφάλεια τα πολλά παιδιά που μας χάρισε ο Θεός.
 Θα θέλαμε να αναγνωρίσετε το δίκαιο του αιτήματος μας και να μεριμνήσετε    να αποκατασταθεί η αδικία τής φορολογικής αντιμετώπισης (τέλη κυκλοφορίας, πολυτελής διαβίωση, τεκμήρια, κλπ.) των πολυτεκνικών οχημάτων. 
Δείξτε ότι και εσείς έχετε διάθεση (έστω αυτή την ώρα) να διορθώσετε παραλείψεις και λάθη τα οποία πιστεύουμε ότι πάρθηκαν εν θερμώ και κάτω από την πίεση δύσκολων περιστάσεων.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν.Γραμματέας

Τσιόγιας Νικ.                                 Γκουντελάκης Παν. 

Σημείωση: Η επιστολή στάλθηκε στον κ.Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των  πολιτικών κομμάτων,στο υπουργείο οικονομικών και στους τοπικούς Βουλευτές. 

 ===========================
 

 ΑΝΑΦΟΡΑ

προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
         


ΘΕΜΑ: «Φορολόγηση πολυτεκνικών οχημάτων» 



Σας αποστέλλω την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, σχετικά με το αίτημα για αλλαγή στη φορολόγηση των πολυτεκνικών οχημάτων.



Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία στη φορολόγηση των εν λόγω οχημάτων και να με ενημερώσετε σχετικά.



Αθήνα, 30.4.2014

                                Η αναφέρουσα Βουλευτής

                                            

                       Μαρίνα Χρυσοβελώνη
                       Βουλευτής ΑΝΕΛ Μαγνησίας