ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή για επαναπρόσληψη πολυτέκνων γονέων


Αρ.Πρωτ.05
20/01/2014

Προς
Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:
Δ/νση: Βασ. Σοφίας 15, Τ.Κ. 106 74
τηλ. 213 13 13 590
Fax: 210-36.41.048

Θέμα: επαναπρόσληψη πολυτέκνων γονέων

Κ.Υπουργέ

Ο Ν. 860/79 “περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων του Ν.1910/1944″ κλπ. αναφέρει:Αρθρον 1.

1. Το πρώτον εδάφιον της παραγράφου 1 του άρθρου πρώτου του Ν. 1910/1944 “περί κωδικοποιήσεως και συμπληρώσεως της Νομοθεσίας “περί προστασίας των Πολυτέκνων, αναφέρει:
      “1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τέσσαρα τουλάχιστον ζώντα τέκνα έκ νομίμου γάμου ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα, εφ όσον τα μέν θήλεα είναι άγαμα ή διατελούν έν διαζεύξει ή εν χηρεία και συντηρούνται υπό τίνος των γονέων των, τα δε άρρενα έφ όσον είναι ανήλικα.”
2. Αρθρον 2.
Η κατά την έναρξιν της ισχύος του παρόντος νόμου υφισταμένη ή εφεξής αποκτωμένη ιδιότης του πολυτέκνου των γονέων, διατηρείται ισοβίως.
3. Το άρθρο 10 του ν. 1910/44 αναφέρει: «…3. Πολύτεκνοι τέκνα ατν δημόσιοι πάλληλοι τοποθετονται ες τν τόπον τν συμφερόντων ατν, φ’ σον Νόμος πιτρέπει τοτο κα δν μετατίθενται παρ μόνον τ ατήσει των δι πρξιν μ πιτρέπουσαν τν παραμονήν των ες τν τόπον τς θέσεώς των».
4. Το άρθρο 67 του ν. 3528/2007(Κώδικας Δ.Υ) αναφέρει: «… 2. Μετάθεση πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων δεν είναι δυνατή χωρίς αίτησή τους».
5. Οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, που ορίζουν: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
«…1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος».

Κ. Υπουργέ οι νόμοι είναι για να τηρούνται και αυτό θα έπρεπε πρωτίστως να κάνει το υπουργείο σας…

Αντί όμως του σεβασμού των ανωτέρω νόμων, από το καλοκαίρι του 2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πλήθος εκπαιδευτικών, τεχνικών ΜΟΝΟ  ειδικοτήτων (γιατί άραγε;)... Μεταξύ δε αυτών και πολύτεκνοι οι οποίοι είχαν διορισθεί με το Ν.3255/2004 (δικός σας νόμος ήταν, της παράταξης σας κ. υπουργέ) με τα τόσο ευεργετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας οι πολύτεκνοι γονείς οι έχοντες 4 προστατευόμενα τέκνα. Οι πολύτεκνοι γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα  στην αρχή αισθάνθηκαν και αυτοί τον πέλεκυ του νόμου, να είναι προ των πυλών, αλλά στη συνέχεια εξισώθηκαν με τους τρίτεκνους!!!
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γονέων πολυτέκνων οι οποίοι το καλοκαίρι είχαν 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα(Βεβαίως αυτοί μπορεί να έχουν συνολικά και 7 και 10 παιδιά…) και αυτοί τώρα βρίσκονται προ των πυλών ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΟΔΟΥ. Διορίσθηκαν με 4 παιδιά, έλαβαν αποφάσεις ζωής με την τότε ισχύ του νόμου και τώρα που τα παιδιά τους ενηλικιώθηκαν δυστυχώς η μητριά πολιτεία τους στέλνει στο πυρ το εξώτερον. ΠΟΛΥ ΒΑΡΒΑΡΟ κ.Υπουργέ.
Είμαστε της άποψης και κατά βάθος πιστεύουμε να συμφωνείτε ότι δεν έχει σημασία που οι πολύτεκνοι αυτοί ενηλικιώθηκαν τα παιδιά τους αλλά εξακολουθούν να παραμένουν πολύτεκνοι διότι έφεραν στον κόσμο 4 ή και περισσότερα τέκνα,  επάνδρωσαν το στρατό, συνεισέφεραν στο ασφαλιστικό. Αλλά δυστυχώς η πολιτεία πιεζόμενη από τους δανειστές, χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό εφαρμόζει το……πονάει δόντι κόβει κεφάλι……
Κ.Υπουργέ,
Πολύτεκνος γονέας με όσα παιδιά και αν έχει, έστω και αν ενηλικιώθηκαν δεν μπορεί (ηθικό και τιμητικό είναι το ζήτημα) να εξισωθεί με τον άγαμο. Ο πατέρας σας κ.Κων.Μητσοτάκης έδωσε τιμητική σύνταξη στις πολύτεκνες οικογένειες αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον αγώνα τους. Και εσείς, σαν να μη το γνωρίζετε αυτό πήρατε τελείως αντίθετη απόφαση, όχι μόνο στην περίπτωση αυτή αλλά και στην περίπτωση  χορήγησης των νέων πολυτεκνικών επιδομάτων (γονείς πολύτεκνοι με δυο προστατευόμενα τέκνα δεν δικαιούνται επιδόματος 500€).
Ζητούμε οι συγκεκριμένες περιπτώσεις πολυτέκνων γονέων και μάλιστα με εμπειρία (νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές κ.λ.π)  να επαναπροσληφθούν σε νοσοκομεία ή όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο σε περιοχές κοντά στα σπίτια τους. Και αυτό είναι το δίκαιο και το ηθικό.
Ελπίζοντας να τύχουμε της ανάλογης συμπαράστασης


Για το Δ.Σ


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΤΣΙΟΓΙΑΣ  ΝΙΚ.                ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝ.