ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση υπουργείου παιδείας σε ερώτημα του συλλόγου

σχετικά με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών



θυμηθείτε την επιστολή του συλλόγου μας

                                                                                                Αρ.Πρωτ.111
02/10/2013

Αξιότιμο
Κύριο  Συμεών Κεδίκογλου
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση αναδεικνύουν ορισμένα προβλήματα που φέρνουν σε απόγνωση τις ήδη ταλαιπωρημένες από την κρίση οικογένειες των πολύτεκνων εκπαιδευτικών του νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Συγκεκριμένα παρότι έχετε μεριμνήσει εξαιρώντας τις πολύτεκνες οικογένειες τόσο από τη διαθεσιμότητα, αλλά και από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, στο ζήτημα των υποχρεωτικών αποσπάσεων εντός της περιφέρειας επειδή εφαρμόζεται ο νόμος 3848/2010 που δεν εξαιρεί ρητά τους πολύτεκνους ( που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ή έχουν πάρει φέτος απόσπαση κατά προτεραιότητα) ως ειδική κατηγορία από υποχρεωτικές αποσπάσεις έχει προκληθεί αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των πολύτεκνων οικογενειών.
Ήδη έχουν ζητηθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης τα ονόματα των εκπαιδευτικών ακόμη και των πολύτεκνων που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη.
Σας παρακαλούμε θερμά να ρυθμίσετε και αυτό το ζήτημα δίδοντας οδηγία να μην απομακρύνονται οι πολύτεκνοι, μακριά από τους τόπους μόνιμης κατοικίας της οικογενείας των.
Επίσης ζητούμε οριστική διευθέτηση στο πρόβλημα με την κατάργηση της παρ 3 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010 που κατάργησε τη σχετική διάταξη της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 που ίσχυε επί σειρά ετών.
Υπενθυμίζουμε κ. Υπουργέ την σχετική νομοθεσία που ισχύει και κάποιες ΔΙΔΕ δεν τις εφαρμόζουν:
1. Την παρ.2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 100/97,  καθώς και  την  παρ. 11 του άρθρου 14 του ιδίου Π.Δ  που βρίσκονται εν ισχύει  και  αναφέρουν ότι οι πολύτεκνοι δεν κρίνονται υπεράριθμοι...
2. Το άρθρο 10 του ν. 1910/44 αναφέρει: «…3. Πολτεκνοι τκνα ατν δημσιοι πλληλοι τοποθετονται ες τν τπον τν συμφερντων ατν, φ’ σον Νμος πιτρπει τοτο κα δν μετατθενται παρ μνον τ ατσει των δι πρξιν μ πιτρπουσαν τν παραμονν των ες τν τπον τς θσεώς των»
3. Το άρθρο 67 του ν. 3528/2007(Κώδικας Δ.Υ) αναφέρει: «… 2. Μετάθεση πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων δεν είναι δυνατή χωρίς αίτηση τους»
4. 'Άρθρο 21 Συντάγματος: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες) «…1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.»
 
Κύριε Υπουργέ, θα σεβαστεί το Υπουργείο τους ανωτέρω νόμους;

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

      Ο Πρόεδρος             Ο Γεν.Γραμματέας

    Τσιόγιας  Νικ.          Γκουντελάκης  Παν.