ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι πολύτεκνοι θέτουν επιτακτικά το θέμα της αλλαγής φορολογίας



Επικαλούμενοι
α) Την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, με βάση την οποία:
«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»
β) Την παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος με βάση την οποία:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους»

Για μας την πολύτεκνη οικογένεια επιμένουμε ότι το υπ’αρ. πρώτο Εθνικό θέμα είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Όλοι το καταλαβαίνουν, όλοι το νοιώθουν στο πετσί τους αλλά κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για την πορεία αυτού του Έθνους. Αν είχαν εφαρμοσθεί  μέτρα υπέρ του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, δεν θα μιλούσαμε για προβλήματα στο ασφαλιστικό, στη μείωση  του αριθμού των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π. Με τα  συνεχή αντιδημογραφικά, αντισυνταγματικά και αντεργατικά  μέτρα που  έλαβε η κυβέρνηση τα τελευταία 3 χρόνια  εξαφάνισε  κάθε ίχνος δημογραφικού κινήτρου από την Ελληνική νομοθεσία και οδήγησε την πολύτεκνη οικογένεια στην εξαθλίωση. Πως να πείσομε  τα παιδιά μας να δημιουργήσουν οικογένεια; Βλέπουμε τα παιδιά μας με πτυχία για τα οποία ίδρωσαν να τα αποκτήσουν να σκέπτονται ακόμη και τη λύση της μετανάστευσης. Δηλαδή εμείς να φύγουμε από τον τόπο μας, να αναζητήσουμε κάπου αλλού  την <<ευτυχία μας>> και στη θέση μας να έρθουν άλλοι, περιπτωσιακοί οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα κλέψουν, θα βιάσουν και θα αφήσουν την <<υπογραφή τους>>. Χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και οι εδώ δικοί μας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του κράτους προβαίνουν σε κάθε λογής πράξεις υπό την ανοχή   της πολιτείας ………...

Οι πολύτεκνοι περιμένουν χειροπιαστές δεσμεύσεις όχι αόριστες:
  1. στην βεβαίωση αποδοχών κάθε μήνα Δ.Υ παρακρατείτε εισφορά υπέρ Τ.Π.Δ.Υ 1%, καταπολέμηση ανεργίας 2% και εισφορά αλληλεγγύης, ΣΥΝΟΛΟ από 60€ ως 90€.
  2.  στην περυσινή εισφορά αλληλεγγύης του Οκτωβρίου πληρώσαμε 2% επί του μισθού μας. Αλλά υπολογίσθηκε λάθος : Άγαμος με μισθό 18.500€χ1%=185€ ,ενώ πολύτεκνος με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας με 21.000€ λόγω του επιδόματος των παιδιών του 21.000€χ2%=420€!!!! Και έπεται η φετινή…..
  3. Πολύτεκνος με όχημα 2.000€ πλήρωσε έκτακτη εισφορά 300€.Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παιδιά κύριοι δεν θεωρούνται τεκμήριο πλουτισμού αλλά το όχημα μεγάλου κυβισμού το χρειαζόμαστε για να μεταφέρουμε τα πολλά παιδιά με ασφάλεια. Και αφήσατε αυτοκίνητα 1.800 κ.εκ. με αξία πολύ μεγαλύτερη χωρίς καμιά εισφορά!!!
  4. Φορολογία: τώρα που το αφορολόγητο είναι στα 5.000€ και που κόβονται όλες σχεδόν οι φοροαπαλλαγές, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ θα πληρώσουν στην εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ!!!!
  5. Αντί να μειώσετε το Φ.Π.Α σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη λόγω της παρουσίας πολλών παιδιών, εσείς τον αυξήσατε σε δυσβάστακτα ύψη.
  6. Στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των παιδιών και το εισοδηματικό πλαφόν ήταν πολύ μικρότερο από το νέο κουτσουρεμένο των πολυτεκνικών επιδομάτων στα 45.000€!!!
  7. στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να ζήσει κάποιος με 480€ καθαρό μισθό;
  8. τα παιδιά μας  τα οποία στερήθηκαν, κόπιασαν σπουδάζοντας έχουν κάποια αξίωση να λάβουν ένα μισθό αξιοπρεπή και όχι μισθό κατά πολύ μικρότερο από ορισμένους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που ήταν και είναι στις ΔΕΚΟ ,εφορίες κ.λ.π με μισθούς   παχηλούς.
  9. για τη καθημερινότητα και τις αυξήσεις των  Σ/Μ κανένα ενδιαφέρον.
  10. για το πετρέλαιο των 1,5€ από τον προσεχή Οκτώβριο κανένα ενδιαφέρον.

Και τόσα άλλα που όσο τα σκεφτόμαστε είναι κανείς να τρελαίνεται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει αυτό το Ελληνικό Κράτος το οποίο παλιά βασιζόμενο στη γενναιότητα κάποιων μεγαλούργησε, ενώ τώρα μετά βίας στηρίζεται στα πόδια του……
Τελείωσαν τα ψέματα. Πάρτε αποφάσεις για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ για το οποίο δεν νοιασθήκατε (πλην εξαιρέσεων που απέδωσαν νέες γεννήσεις στον τόπο μας – διορισμοί πολυτέκνων εκπ/κων, 20% πανελλαδικά προσλήψεις οι πολύτεκνοι). Αλλά και εκεί πάλι δεν μπορέσατε να αντέξετε  την πίεση ανθρώπων οι οποίοι νοιάζονταν μόνο για το συμφέρον τους!!!

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας