ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δικαίωση για τους πολύτεκνους των Πανελληνίων του 2011

Δικαίωση για τους πολύτεκνους των Πανελληνίων του 2011


 02 May 2012
της Φλαμπουρη Γεωργιας

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με την 245/2012 Απόφασή του, δικαίωσε φοιτήτρια που ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια, η οποία ενώ επέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, διεγράφη από την Σχολή εισαγωγής της με απόφαση του Υπ. Παιδείας γιατί δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο που προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση Φ253/67430/Β6/15.06.2011 (προκειμένου ένας υποψήφιος να ενταχθεί στην ειδική κατηγορία και να κάνει χρήση της πολυτεκνικής ιδιότητας πρέπει κανένα από τα αδέλφια του να μην έχει συμπληρώσει το 23 έτος της ηλικία του). Η φοιτήτρια πλέον μπορεί να επανεγγραφεί  στη Σχολή στην οποία επέτυχε και να συνεχίσει κανονικά  τη φοίτησή της. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ηλικιακό όριο καταργήθηκε με πρόσφατη τροποποίηση από τον Υπουργό Παιδείας, η οποία όμως δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Η Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί πλέον δεδικασμένο, δικαιώνει πρώτα απ όλα τον αγώνα τόσο των ίδιων των πολυτέκνων αλλά και όλων  όσων  σταθήκανε πλάι μας  από την αρχή, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά μας.  Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αποφάσεις και στα υπόλοιπα διοικητικά εφετεία της χώρας και με αυτόν τον τρόπο θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των πολυτέκνων, την οποία ναι μεν η ηγεσία του Υπ. Παιδείας είχε αναγνωρίσει αλλά δεν είχε την τόλμη και το ενδιαφέρον να αποκαταστήσει.


Τι θα γίνουν όμως  εκείνα τα παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη?