ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του Δ.Σ στο Δήμαρχο Κιλελέρ

02/05/2012
Κατά την σημερινή μας επίσκεψη στον κ.Δήμαρχο τον ενημερώσαμε για τα εξης θεματα:
  1. να υπάρχει σε κάποιο σημείο του πίνακα ανακοινώσεων θέση όπου θα αναρτώνται θέματα που αφορούν την ενημέρωση των πολυτεκνων οικογενειών του Δήμου και τα οποία θα αποστέλλουμε ηλεκτρονικά ή θα τα προσκομίζουμε οι ίδιοι.
  2. δυο φορες το χρόνο ο σύλλογος πολυτέκνων Λάρισας πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:
              α.αρχές Σεπτεμβρίου όπου δίδουμε την πρώτη σχολική τσάντα στα πρωτάκια παιδιά των πολυτέκνων
              β. αρχές του έτους όπου βραβεύουμε την πολύτεκνη μάνα η οποία το προηγούμενο έτος έφερε στον κόσμο το 4ο,5ο, κ.λ.π.  παιδί.

   θα θέλαμε να γίνετε η εκδήλωση αυτή στην έδρα του Δήμου ,
αφου  ενημερώνουμε σχετικά για την ημερομηνία των εκδηλώσεων
καθώς και τον αριθμό των παιδιών και των μητέρων ώστε να είναι
ενήμερη η Δημαρχία.
   3. Ζητήσαμε μείωση των Δ.Τελών -ηλεκτροφωτισμού - ύδρευσης για τις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου επιδίδοντας  στον κ.Δήμαρχο  σχετική νομολογία.

Σημείωση: στο τέλος της ανάρτησης δημοσιεύεται η επιστολή-απάντηση του κ.Δημάρχου μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου


   
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στο δήμαρχο Κιλελέρ ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας

Θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ και μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε πρόσφατα στη Νίκαια ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με το προεδρείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας. Εκ μέρους των πολυτέκνων στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νικόλαος Τσόγιας, ο αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Κομόπουλος και ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, που περιέγραψαν διεξοδικά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι πολύτεκνες οικογένειες, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της ύφεσης. Ο κ. Κομήτσας υπογράμμισε ότι και η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττεται τα μέγιστα από την οικονομική κρίση αλλά ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Κιλελέρ προσπαθεί με τους περιορισμένους πόρους και τα μέσα που διαθέτει, να λειτουργεί, πάντοτε, με κοινωνική ευαισθησία και με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολύτεκνοι αλλά και το σύνολο των πολιτών.
Δήμος Κιλελέρ – Γραφείο Τύπου

==============================================

Απάντηση του κ.Δημάρχου για τα θέματα που του θέσαμε

 
Νίκαια  11/05/2012
Αρ.Πρωτ.9259

Προς το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας

Θέμα: Συνεργασία Δήμου Κιλελέρ με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας


Απαντώντας στο απο 5-5-2012 ηλεκτρονικό σας μήνυμα και σε συνέχεια της επίσκεψης σας στο Δημαρχείο μας,σας γνωρίζουμε ό,τι :


  1. ο χώρος ανακοινώσεων που βρίσκεται στην πρόσοψη του Δημαρχείου μας στη Νίκαια,σας διατίθεται προκειμένου να ναρτώνται ανακοινώσεις σας που αφορούν τους πολυτεκνους της περιοχής μας.
  2. συναινούμε στην πρόταση σας οι εκδηλώσεις βράβευσης τόσο των μαθητών όσο και των πολύτεκνων μητέρων να πραγματοποιούνται στην έδρα του Δήμου μας.
  3. όσο αφορά την πρόταση σας για τον καθορισμό μειωμένων τελών στους πολύτεκνους του Δήμου μας,σας γνωρίζουμε ό,τι διαδικαστικές λειοτυργίες κυρίως δεν επιτρέπουν τον άμεσο καθορισμό μειωμένων τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού,ενώ για την πρόταση σας για μειωμένα τέλη ύδρευσης των πολυτέκνων,σας γνωρίζουμε ότι στην 43/2011 απόφαση της ΔΕΥΑΚ προβλέπεται έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους και για κατανάλωση μέχρι 50μ3 με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών και για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει έστω και ένα ανήλικο προστατευόμενο μέλος,της οποίας εκκρεμεί η έγκριση απο το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία σχετική με τους σκοπούς του Συλλόγου σας.


Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης

Στατήρης  Γεώργιος