ScrollMsg

Κύριοι της Κυβέρνησης καταλάβετε ότι, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε...

Καλώς Ήρθατε

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Απεσύρθη το ν/σ... πάει και η τροπολογία του Υπ.Παιδείας!!! Ελλάς το μεγαλείο σου..

27.03.12
        Για να ενημερωθείτε  για τις  δυσάρεστες εξελίξεις με την τύχη της τροπολογίας. (αποτέλεσμα ασυνεννοησίας)  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Αιφνιδιαστικά αποσύρθηκε απο την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα», στο οποίο  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε καταθέσει τροπολογίες που αφορούσαν για τις μετεγγραφές Πολυτέκνων, ιδιωτικών σχολείων και επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών.
Το σχέδιο νόμου , ενώ είχε περάσει από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και εισήχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής , αποσύρθηκε διότι θα το καταψήφιζε η ΝΔ. 
ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Είναι φανερό ότι παραμονή εκλογών δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε μία σκιαμαχία περί της χρησιμότητας ή όχι ενός νομοσχεδίου, του οποίου εντελώς νόμιμα και μέσα από διαδικασία νομοθετικά κατοχυρωμένη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση δική μου και του Υπουργού Οικονομικών, ήδη έχει εγκατασταθεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και λειτουργεί με απόφαση νόμιμα ο νέος Οργανισμός. Κι εγώ θεώρησα ότι έπρεπε, παρά την εξουσιοδότηση που έδινε τότε το Υπουργικό Συμβούλιο, να το φέρω με νόμο στη Βουλή για να επικυρώσω θεσμικά και πάγια μία διαδικασία όπου ήδη είχαμε πάρα αποφάσεις.
Είναι φανερό -και είναι κρίμα, γιατί η συζήτηση που έγινε και στην Επιτροπή ήταν πολύ σημαντική και εκτός από το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν κι άλλα κόμματα, απ’ ό,τι φάνηκε από τους Εισηγητές, το νομοσχέδιο αυτό- ότι για λόγους αρχής και δεοντολογίας η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση και θα αποσύρει το νομοσχέδιο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Κατόπιν αυτού, κύριε Υπουργέ, δεν έχουμε αντικείμενο συζητήσεως.
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο για δύο λεπτά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Κύριε Καρατζαφέρη, δεν υπάρχει, κατά τον Κανονισμό, αντικείμενο συζητήσεως μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν θα υπάρξει ένας σχολιασμός στα όσα ειπώθηκαν;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Απέσυρε το νομοσχέδιο. Κατόπιν αυτού, δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως και υποχρεούμαι να ζητήσω τη συναίνεση του Σώματος να λύσουμε τη συνεδρίαση.
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, δεν θα υπάρξει τοποθέτηση για την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως κατά τον Κανονισμό. Μην είμαστε παραδοξολογούντες.
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, δεν θα υπάρξει τοποθέτηση για την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης; Είναι δυνατόν;
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Όχι. Δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Έκανε μία δήλωση ο κύριος Υπουργός…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Θα είμαστε παραδοξολογούντες.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Μα, είναι δυνατόν;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Απεσύρθη το νομοσχέδιο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Υπαναχώρησε ο Υπουργός! Τι λέτε τώρα;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Απεσύρθη το νομοσχέδιο. Κατά τον Κανονισμό δεν έχουμε λόγο.
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Μα τι λέτε τώρα; Πρέπει να γίνει μία δήλωση, μία τοποθέτηση. Δεν μπορεί έτσι να απασχολείται η Βουλή. Γιατί είμαστε εδώ; Γιατί φάγαμε ώρες στην Επιτροπή; Επειδή είναι ανεύθυνοι και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Η ημερήσια διάταξη ήταν για τη συζήτηση…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, θα μας δώσετε σε όλους το λόγο για μία δήλωση.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Κύριε Πρόεδρε, είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Γιατί κύριοι; Δεν έχει αντικείμενο η συζήτηση.
 ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Δεν έπρεπε να έρθει στην Ολομέλεια.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Δεν έχει αντικείμενο η συζήτηση. Η ημερήσια διάταξη  ήταν για να συζητήσουμε για το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο απεσύρθη. Θα έχετε το λόγο για μια δήλωση ο καθένας.
Ορίστε, κύριε Καρατζαφέρη, έχετε το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι απαράδεκτα και απερίγραπτα πράγματα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):   Ποιο;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Έρχεται εδώ ο Υπουργός και μας λέει: «Πέρασε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και εν συνεχεία υπάρχει υπαναχώρηση του άλλου κόμματος».
Αυτή η επιπολαιότητα μπορεί να είναι τρόπος του κυβερνάν της χώρας; Τι είναι αυτό; Οι Βουλευτές δούλεψαν στην Επιτροπή, σήμερα στην Ολομέλεια και Δευτέρα είμαστε εδώ για να έρχεται να λέει ότι το παίρνει πίσω, κατηγορώντας το κόμμα με το οποίο συμπράττει στην Κυβέρνηση, ότι υποχώρησαν και εν τέλει του την έφεραν; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Που ζούμε; Σε τι Κοινοβούλιο; Τι υπηρετούμε, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Εντάξει, κύριε Πρόεδρε, δεν έχουμε άλλο θέμα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Είναι απαράδεκτες αυτές οι μεθοδεύσεις και προσβάλλουν ευθέως και την Κυβέρνηση ως Υπουργικό Συμβούλιο, όπου υπήρξε συνεννόηση, αλλά και το Κοινοβούλιο. Πρέπει να σοβαρευτούν. Βεβαίως, εάν δεν υπήρχε η δικιά μας διαδικασία για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):  Αληθώς. Έχετε υποβάλει σχετικό αίτημα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Φοβήθηκε και το έβαλε στα πόδια η Κυβέρνηση.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):  Κύριε Σαλμά, έχετε το λόγο για μια δήλωση.
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Δεν θα απαντήσω στον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού. Κατανοώ το άγχος ενόψει των δημοσκοπήσεων. Εν πάση περιπτώσει το άγχος του είναι η Νέα Δημοκρατία και η πορεία της.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι, κύριε Πρόεδρε, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε περίπου, 70 νομοσχέδια της Κυβέρνησης καθ’ όλο το χρόνο που ανέλαβε η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι σήμερα. Έδειξε, λοιπόν, ότι ό,τι ήταν χρήσιμο για τη χώρα το στήριξε, κατά τη δική της άποψη. Όταν φτάσαμε σ’ αυτήν την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, είχαμε συμφωνήσει να περάσουν τα σχέδια νόμου και όλες οι πολιτικές αποφάσεις που έχουν σχέση με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Γι’ αυτό και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την προ-προηγούμενη εβδομάδα δύο σχέδια νόμου του Υπουργείου Γεωργίας τα ψηφίσαμε. Δεν δικαιούται, λοιπόν, ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης να μιλάει για ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας, επειδή στήριξε τα δύο νομοσχέδια και δεν στήριξε το τρίτο, που δεν είναι στις υποχρεώσεις αυτής της Κυβέρνησης. Πόσω μάλλον δε, κύριε Πρόεδρε, όταν το φθινόπωρο όταν βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση -εξειδίκευση της οποίας είναι ο σημερινός υπό συζήτηση νόμος που ήρθε στη Βουλή και που απεσύρθη- η Νέα Δημοκρατία είχε εκφράσει την αντίρρησή της και είχε πει ότι υπάρχει άλλο σχέδιο από τη Νέα Δημοκρατία, όταν έρθει στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει την πολιτική αυτή. Εξάλλου αν δει κανείς και την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, θα καταλάβει ότι τα αιτιώμενα στην αιτιολογική έκθεση περί εξοικονόμησης χρημάτων δεν υφίστανται καθόλου. Δεν υπάρχει καμία εξοικονόμηση, αντιθέτως υπάρχει επιβάρυνση του Προϋπολογισμού.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Το λόγο έχει η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, για μια μονόλεπτη δήλωση. Θέλω να προστατεύσω και τους λαμβάνοντες το λόγο τώρα για να μην είμαστε παραδοξολογούντες.
Ορίστε, κυρία Μανωλάκου, έχετε το λόγο.
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Κανονικά δεν έπρεπε να φτάσει το νομοσχέδιο αυτό στην Ολομέλεια, γιατί ήδη στην Επιτροπή είχαν κρατήσει επιφυλάξεις όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία, συνεπώς δεν έπρεπε να έχει φτάσει. Είναι αντικανονική η μέθοδος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας):   Η επιφύλαξη δεν ισοδυναμούσε μ’ αυτό, γι’ αυτό το έκανε.
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Σ’ ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Υπουργού, θέλουμε να πούμε ότι δεν είναι σωστό ήδη το περιεχόμενο του νομοσχεδίου να έχει γίνει πράξη, ακόμα και με προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ. Κανονικά, θα πρέπει να υπάρξει το παλιό σχήμα μέχρι να γίνει οριστική νομοθετική ρύθμιση. Έτσι όπως λειτουργεί είναι αντικανονικό. Δεν νομιμοποιείται.
Τέλος, οι αντιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμφανίζονται σ’ αυτό το νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν  σύμπνοια σ’ αυτήν την άγρια σκληρή, σκληρότατη πολιτική.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Μανωλάκου.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει το λόγο για ένα λεπτό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, λυπούμαι για τη συμπεριφορά Υπουργών, οι οποίοι έχουν μια θητεία και σε κυβερνήσεις και στη Βουλή. Λυπάμαι πάρα πολύ για την αποχώρηση του κ. Σκανδαλίδη και του κ. Δριβελέγκα. Τι είναι αυτό το πράγμα;
Δηλαδή, δικό μας είναι το νομοσχέδιο, το εισάγουμε στην Ολομέλεια αν και όποτε θέλουμε, σας το πετάμε στα μούτρα στη Βουλή, το αποσύρουμε και φεύγουμε. Είναι αυτή λογική; Είναι πολιτική λογική;
Αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Διότι, όταν εισάγεται στην Ολομέλεια για να ψηφισθεί ένα νομοσχέδιο, πρέπει να έχει το αρχικό τεκμήριο στήριξης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλαδή από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Αυτό το τεκμήριο γνώριζε εξαρχής ο κύριος Υπουργός ότι δεν υπήρχε τουλάχιστον από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Εντάξει, κύριε Λαφαζάνη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία είχε εξαρχής τοποθέτηση ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Όμως, εδώ, παίζεται μια κωμωδία. Έχουμε φαρσοκωμωδία!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Σταματήστε, γιατί δεν είναι εδώ η Κυβέρνηση για να απαντήσει. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω και σας είπα, για να σας προστατεύσω, ότι δεν δίνω περισσότερο μήκος στη συζήτηση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ασφαλώς και δεν θα απαντήσετε εσείς. Έπρεπε να ήταν εδώ ο κύριος Υπουργός.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Κλείστε, κύριε Λαφαζάνη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Τελειώνω με μια φράση. Έχουμε δυο κόμματα, τα οποία παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού. Συμφωνούν στο δεύτερο μνημόνιο, συμφωνούν και στη δανειακή σύμβαση, την υπερψηφίζουν και οι δυο…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Δεν συγκυβερνούμε, όμως!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Και έρχεστε εδώ να μας πείτε ότι διαφωνείτε, ότι έχετε μεγάλη ρήξη για το «ΔΗΜΗΤΡΑ». Κοροϊδεύετε και εμπαίζετε τον ελληνικό λαό!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Εντάξει, κύριε Λαφαζάνη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Όχι, κανένας. Παράκληση θερμή!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να πούμε μια κουβέντα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Σας παρακαλώ, κύριε Αμοιρίδη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μια ερώτηση θέλω να κάνω, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Δεν μπορώ να σας δώσω το λόγο. Μίλησε ο Αρχηγός σας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μία ερώτηση θέλω να κάνω, όχι δήλωση. Είναι απλό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Μίλησε ο Πρόεδρός σας. Δεν έχετε το λόγο κατά τον Κανονισμό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω θέμα να απευθύνω…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μία ερώτηση προς το Προεδρείο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Όχι, σας παρακαλώ πολύ! Καμία ερώτηση.